Bitcoin Mastercard on tulossa!

Toimituksen kommentti: Tämä artikkeli on vanhentunut. BitInstant ei koskaan saanut korttiaan julkaistua MasterCardin vastustuksen takia, mutta Visaan pohjautuvia Bitcoin-maksukortteja on olemassa useita. Näitä tarjoavat tällä hetkellä muun muassa Xapo ja E-coin.

BitInstant tuo kahden kuukauden päästä markkinoille Bitcoin Mastercardin. Korttiin voi ladata rahaa Bitcoinia käyttäen, vain noin prosentin kululla. Sen jälkeen maksu onnistuu kaikkialla missä hyväksytään Mastercardia.

Tämä uutinen vavisuttaa Bitcoin-maailmaa ja on saanut merkittävää mediahuomiota. Asiasta uutisoivat muun muassa CNN, Ars Technica, Slashdot, The Verge, NewScientist, Engadget, Cnet, Memeburn ja TNW.

Tieto asiasta levisi viikonloppuna BitInstantin toimitusjohtajan Charlie Shremin lausuntojen kautta. BitInstant kehittää korttia yhteistyössä yhden yhdysvaltalaisen ja yhden kansainvälisen pankin kanssa. Kortin tyyppi on Mastercard Debit.

Kortissa on Bitcoin-osoite sekä kirjoitetussa muodossa että QR-koodina, ja siihen voi lähettää bitcoineja yhdellä konfirmaatiolla (10 minuuttia) 1000 dollarin arvoon saakka.

Shrem väittää, että kulut ovat niinkin alhaiset kuin 1% – 1,49%, eli vaihto bitcoineista dollareihin tai euroihin tapahtuisi varsin kohtuullisella kululla. Vaihto dollareiksi tai euroiksi tapahtuu, kun käyttäjä lähettää bitcoineja kortin Bitcoin-osoitteeseen.

Lisäksi kortin avulla voi nostaa käteistä automaateista! Kulut käteisnostoihin tulevat olemaan kiinteä 2 dollaria tai vastaava euroissa.

Kortit itsessään tulevat maksamaan noin 10 dollaria, ja BitInstant on kertoman mukaan kortin kehityksen viimeisissä vaiheissa. Kortin julkaisuun on aikaa 6-8 viikkoa.

Toimituksen kommentti: Tämä on aivan huima uutinen! Jos tämä toteutuu ja noilla kuluilla mitä he lupaavat, pystyy Bitcoinin käyttäjä halutessaan elämään pelkästään bitcoineilla. Hurjaa.