Bitcoin-kurssianalyysi 10.11.2015: Tilanne on nyt jokseenkin epävarma

Viime viikoilla olemme nähneet voimakasta nousua ja suurehkon “short squeezen”. Lasku nousun jälkeen on toistaiseksi pysähtynyt. Tilanne on nyt jokseenkin epävarma, mutta katsotaan jos saataisiin siihen vähän selvyyttä.

BTCUSD-BITFINEX Weekly #1 2015-11-10 10_59_34.351.png

Viikkokaaviosta näemme hyvin kuinka voimakas nousu oli, piikki meni selvästi overbought-alueelle. Lasku on toistaiseksi pysähtynyt Bollinger Bandsin +2-deviaatioviivalle (BB+2). Jos pysymme koko tämän viikon kyseisen deviaatioviivan yläpuolelle niin lupaa se positiivista kurssikehitystä lähitulevaisuuteen, mutta laskun jatkumiselle on suurehko riski. SMA100 toimii resistanssina ja sen rikkoutuminen olisi myös positiivista. Laskun jatkuessa +1-deviaatioviiva tai SMA20 ovat mahdollisia targetteja. RSI meni yli 70:n ja myös MACD meni positiivisen puolelle, nämä molemmat ovat positiivisia merkkejä. 

Huomionarvoista on myös se, että Bitfinex teki kaikkien aikojen ennätysvolyymin viime viikolla ja se on vielä vihreässä palkissa, toisin kuin edellinen huippuvolyymi, jolloin laskeuduttiin 166 dollariin suuren “long squeezen” avulla.

BTCUSD-BITFINEX 1 Day  #1 2015-11-10 11_17_10.027.png

Päiväkaaviossa lasku on jäänyt junnaamaan BB+1:n tienoille. Mikäli emme muutamaan päivään laske niin SMA20 ehtii nousta lähelle viikkokaavion BB+2:a, joka olisi positiivista, koska voisi estää laskun jatkumisen. RSI meni alle 70:n mikä on hieman negatiivista. MACD on myös mahdollisesti leikkaamassa alaspäin, mikä on myös negatiivista. Volyymi oli nousun aikana melkoinen, mutta vähentynyt laskun aikana, tämä on positiivista.

BkKUlnN.png

Tässä Bitfinexin margin-käyrät. Niin kuin hyvin voimme huomata niin shortit laski 22 tuhannesta aina 7 tuhanteen nousun aikana, eli nousua voi hyvällä syyllä kutsua “short squeezeksi”. Tämä ei ole positiivista. Kun laskimme 166 dollariin noin puolitoista kuukautta sitten niin näimme vastaavasti voimakkaan “long squeezen” ja tämän jälkeen markkinat lähtivät nousuun. Shortit ovat jonkin verran nousseet, mutta olisi parempi positiiviselle jatkolle, jos shortit nousisivat enemmän ilman, että kurssi kuitenkaan laskisi voimakkaasti. Longit ovat myös jonkin verran laskeneet, mitä voi pitää jonkin verran positiivisena.

BTCUSD-BITFINEX Daily #4 2015-11-10 11_54_57.387.png

Elliott Wave -laskennat. Poistin keltaisen vaihtoehdon, koska nousu on liian suuri ollakseen pienempi b. Punaisessa vaihtoehdossa olisimme aloittamassa uutta nousukautta. Kysymysmerkit ovat osoittamassa sitä, että aaltorakenne on kummallinen, mutta mikäli nousu kuitenkin jatkuu niin en keksi parempaakaan vaihtoehtoa. Vihreä vaihtoehto tarkoittaisi, että “short squuezen” aiheuttama huippu olisi käännekohta ja laskua seuraa perässä. Vihreässä vaihtoehdossa voisimme kuitenkin tehdä vielä korkeammankin huipun, mikä vaikeuttaa todennäköisimmän laskennan valitsemista tällä hetkellä.

Aaltorakenne huipun jälkeen ei näytä impulsiiviselta, joka tarkoittaisi, että todennäköisesti lasku jatkuu. Lasku voi myös alkaa korrektiivisena, joten impulsiivisuuden puuttuminen ei myöskään tarkoita, että laskua ei voisi tulla.

Kertauksena tämänkertaisesta analyysista:

 • Mikäli pysymme viikkokaavion BB+2:n yläpuolella ja viikkokaavion RSI pysyy yli 70:n niin on se positiivista nousun jatkumiselle

 • Jos lasku jatkuu niin hyviä supportteja ovat päiväkaavion SMA20 ja viikkokaavion SMA20

 • Mikäli viikkokaavion SMA20 rikkoutuu niin vihreä vaihtoehto nousee todennäköisimmäksi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *