Bitcoin-kurssianalyysi 12.10.2015: Tilanne näyttää positiiviselta

Viime viikot ovat olleet rauhallista nousua. Näyttää siltä, että nousu tarvitsee ainakin loppupaniikin, ennen mahdollista laskun jatkumista. Ainakin siis lyhyehköllä aikavälillä näyttää kohtuullisen positiiviselta nyt.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #1 2015-10-12  08_43_37.524.png

Viikkokaaviossa olemme olleet takertuneina SMA200:aan yli kuukauden, jonka aikana olemme nähneet kaksi pientä yritystä purkautua, jompaankumpaan suuntaan. Nyt näyttäisi siltä, että kolmas yritys olisi alkamassa, tällä kertaa ylöspäin.

Mitä kauemmin tällainen hiljainen jakso jatkuu niin sitä todennäköisemmin kunnollinen liike tulee ja toisaalta liike on yleensä voimakkaampi, mikäli hiljainen jakso on ollut pitkä. SMA50 tai Bollinger Bandsien +2/+3-alue ovat mielestäni tällä hetkellä todennäköisimmät targetit, mikäli suurempi liike on nyt alkamassa.

BTCUSD-BITFINEX  1 Day   #1 2015-10-12  10_03_09.064.png

Tässä hieman pienemmältä aikaväliltä, päiväkaavio. Nousu edellisestä pienestä pohjasta 225 dollarin tietämiltä on ollut hidas, toisin kuin edellinen yritys joka törmäsi laskevaan Bollinger Bandsiin. Rikoimme SMA200:n ja seuraavana vuorossa olisi SMA100, sen jälkeen luultavasti vauhti alkaa kiihtyä ja paniikin suuruudesta riippuen katsotaan kuinka korkealle päästään. Jos Bollinger Bandsin +3 viiva rikkoutuu seuraavalla piikillä niin on se todennäköisesti hyvä target. RSI on tällöin myös luultavasti overbought-alueella.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #4 2015-10-12  10_16_45.979.png

Elliott Wave -laskennat ovat pysyneet samanlaisina. Nousulle on siis olemassa erilaisia targetteja ja niitä lähestyessä täytyy tilanne tarkastaa. Mikäli paniikkipiikki tulee sopivasti targetin läheisyydessä, eli menemme päiväkaavion Bollinger Bandsin +3 -viivan lähelle niin on se todennäköisesti hyvä paikka sulkea long ja seurata mitä tapahtuu seuraavaksi. Jos taas nousemme rauhallisesti tai pysymme tässä alueella niin on se positiivisempaa, vaikka lyhyellä aikavälillä tylsempää.

Keltainen b sopisi viikkokaavion SMA50:n kanssa, ensimmäinen vihreä (B) taas sopisi viikkokaavion Bollinger Bandsien kanssa, kun taas korkein vihreä (B) sopisi viikkokaavion SMA100:n kanssa. Olen hieman skeptinen, että korkein, vihreä (B), vaihtoehto aktualisoituisi, mutta katsotaan miten kurssi käyttäytyy päiväkaaviossa, kun pääsemme lähemmäksi kyseisiä targetteja.

1.PNG

Litecoinin päiväkaavio näyttää myös siltä, että nousua olisi vielä jäljellä. Rauhallinen nousu ilman suurempaa piikkiä. MACD meni positiivisen puolelle ja samoin EWO. SMA20 leikkasi SMA50:n. SMA100 on seuraava keskiarvokäyrä ylempänä. Volyymi on ollut vaisu, joka kertoo lähinnä ask-puolen ohuudesta tällä hetkellä. Jos volyymi nousee äkisti niin voi se aiheuttaa kurssissakin kunnon piikin, mutta ei kannata toivoa liikoja kuitenkaan.

2.PNG

Bid/ask-käyrät ovat kohtuullisen positiivisia, varsinkin Bitfinex-pörssissä. Bitstamp-pörssissä ei ole samanlaista piikkiä käyrässä, mutta trendi on silti ylöspäin. Ask-puoli on kutistunut, ja mikäli se pysyy tällaisena tai laskee entisestään niin ostot nostavat kurssia helpommin, varsinkin paniikkitilanteessa, jossa market-myyntejä ei juuri tule.

Tällaista tällä kertaa. Mikäli treidaatte niin muistakaa hallita tunteenne ja riskinne. Valmiit suunnitelmat monille mahdollisille vaihtoehdoille auttaa tässä huomattavasti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *