Bitcoin-kurssianalyysi 23.5.2015: Kurssi on viime aikoina pysynyt vakaana

Bitcoin-kurssi on ollut tylsän tasainen viime aikoina. Paljon ei ole tapahtunut viime artikkelin jälkeen. Ei ole kuitenkaan myöskään tapahtunut mitään, mikä saisi uudelleen arvioimaan seuraamaamme laskentaa. Katsotaan normaaliin tapaan tilannetta ensin päiväkaavion indikaattoreilla ja sen jälkeen Elliot Wave -laskentaa, miten se on kehittynyt.

image.php

Kurssi lähti nousuun 214 dollarin pohjasta 26.4., mutta törmäsi Ichimokuun ja onkin sen jälkeen laskenut Ichimokun alalaidan mukana. 249 dollarin huippu sai aikaan hidden bear divergenssejä indikaattoreihin (keltaiset viivat). Lasku 249 dollarin huipusta on kuitenkin ollut sekin vaisu ja nyt indikaattorit ovat aika flat.

Eilen kuitenkin kurssi rikkoi SMA50:n sekä SMA20:n ja nyt näyttää siltä, että korrektiivinen nousu on valmis jatkumaan. Ajallisesti lasku 304 dollarin huipusta kesti niin kauan, että pidän todennäköisempänä, että korrektio laskulle ei ole vielä ohitse eli näkisimme vielä hieman nousua ennen kuin uusi impulssi alaspäin alkaa.

Bollinger Bandsit ovat kohtuullisen tiukalla, joka yleensä tarkoittaa, että lähitulevaisuudessa tulisi suurehko liike jompaankumpaan suuntaan.

image.php

Tässä näkyy Elliot Wave -laskenta, joka mielestäni sopii edelleen parhaiten tilanteeseen. b-aalto on todennäköisesti valmis. B-aalto on yleensä 50%-77% A-aallosta. C-aalto on usein noin 100% A-aallosta, joka osuisi hyvin target-alueelle (turkoosit viivat). Ajallisesti B-aalto on usein 50%-100% A-aallosta, joten korrektio 214 dollarin pohjasta osuu hyvin tämän ikkunan sisälle.

Poistin viime artikkelissa vaihtoehtona olleen viisiosaisen impulssin, koska ABC sopii paremmin isompaan laskentaan ja A-aalto on sen verran iso, että pidän tätä vaihtoehtoa muutenkin todennäköisempänä nyt.

Mikäli näemme hieman paniikkiostamista niin tuo 280 dollarin targetkin voi toteutua, mutta todennäköisemmin pysymme lähempänä tuota 260 dollarin alarajaa.

image.php

Tässä olisi ensimmäistä kertaa esillä isomman skaalan laskenta. Tämä tarkoittaisi, että koko nykyinen bear market olisi WXYXXZ-korrektio ja uusi bull market olisi uusi impulssi ylöspäin. Olisimme siis nyt tekemässä viimeisen Z-aallon b-aaltoa. Kuvassa näkyy myös pidemmän aikavälin trendiviivoja, jotka voivat toimia supportteina tai resistansseina.

WXY- ja sen jatkumossa WXYXXZ-korrektioissa aallot koostuvat kolmiosaisista abc- tai wxy-aaltokokonaisuuksista sekä joskus myös jatkumoista abcde tai wxyxxz. C-aallot ovat kuitenkin aina viisiosaisia impulsseja pienemmältä aaltorakenteeltaan. Eli b-aallon jälkeen olisi odotettavissa viisi aaltoa alaspäin, jonka jälkeen bull market voisi alkaa. Bull marketin alku ei tarkoita kuitenkaan nopeasti nousua 1000 dollariin ja niin edelleen vaan alku on luultavasti hidas ja näin sen tulisikin olla, mikäli kyseessä todella on oikea bull market.

image.php

Tässä olisi toiseksi todennäköisin vaihtoehtoni. Tämä tarkoittaisi, että XX-aalto on triangle ja ei vielä valmis. Z-aalto ei siis vielä olisi alkanut ja ulottuisi täten hieman edellistä vaihtoehtoa alemmaksi. Kuvissa esitetyt aaltorakenteet ovat karkeita, varsinkin ajallisesti. En suosittele käyttämään näitä minkäänlaisina targetteina, tilanteen kehittymistä täytyy seurata ja targetit tarkentuvat lähempänä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *