Bitcoin-kurssianalyysi 8.6.2015: Rauhallisen jakson jälkeen odotettavissa suuria liikkeitä

Viime artikkelin B jäi odotettua vaisummaksi ja kurssi lähti laskemaan hieman suunniteltua aikaisemmin. Suuremman aikavälin markkinavoimat ovat helpompi nähdä kurssikaavioista kuin lyhyemmän aikavälin aika- ja hintatargetit. Tämän vuoksi onkin tärkeää huolehtia suurempien ja pienempien kauppojen välisestä riskienhallinnasta, mistä kirjoitin toissakerralla.

Katsotaan tuttuun tapaan ensin päiväkaaviota ja sen jälkeen Elliott Wave -teorian avulla, mikä aaltokokonaisuus paikantaisi meitä parhaiten treidaajien aaltoilevassa mielialojen konsensuksessa. Katsotaan pitkästä aikaa myöskin margin-tilastoja, koska ne saattavat kertoa jotain mielenkiintoista mahdollisesta myrskystä, tämän tyynemmän jakson jälkeen.

image.php

EWO (valkoinen käyrä MACD:n päällä), MACD ja RSI olivat kaikki melkolailla flat, mutta lähtivät nyt liikkumaan kurssin mukana alaspäin, vahvistaen trendiä. Kurssi on myös kaikkien merkittävien keskiarvokäyrien alapuolella. Bollinger Bands oli sen verran tiukalla, että ei sallinut tuon isompaa dippiä, mutta on nyt alkanut aukeamaan enemmän. Laskun jälkeinen heikko nousu näyttää muodoltaan bear flagilta. (kuva alla)
How_to_Trade_a_Bearish_Flag_Pattern_body_Picture_2.png

Korrektio 219 dollarin pohjasta ei välttämättä ole vielä ohitse vaan voimme käydä SMA20:n paikkeilla, ennen laskun jatkumista tai SMA20 voi laskeutua kurssin luokse. Suuren nousun vaara on mielestäni melko alhainen, mutta jos SMA20 ja SMA50 rikkoutuu ja kurssi ei suostu tulemaan takaisin alas saman päivän aikana niin tiedossa on luultavasti lisää tylsää rangea.

image.php

Keltainen vaihtoehto on minusta todennäköisin, koska se on negatiivisin ja päiväkaavio tukee tätä. Myöskin tämän neljän tunnin kaavion EWO tukee trendiä. EWOn trendi oli kurssiliikkeen vastainen viime laskun aikana, mikä indikoi korrektiota, joka tulikin, mutta nyt EWOn trendi on kurssiliikkeen mukainen, mikä vahvistaa kurssin trendiä.

Jos emme kuitenkaan vieläkään näe voimakasta laskua niin siinä tapauksessa kyseessä on luultavasti korrektion jatkuminen punaisen vaihtoehdon mukaisesti. Vihreä on myös mahdollinen, mutta tarkoittaisi syvempää lopullista targettia pohjalle ja sanoisin, että keltaisenkin aaltokokonaisuuden toteutuminen riittäisi tälle bear marketille.
image.php

Tässä vielä isompi laskenta. Voi paljastua, että viimeiset a- ja b-aalto ovatkin hieman isompia, koska kuten kuva kertoo olisivat ne hieman turhan pieniä ollessaan jo valmiita, aikaisempiin saman tason a- ja b-aaltoihin verrattuna. Tämä voi kuitenkin olla selitettävissä myös siten, että bear market alkaa menettää pahinta teräänsä loppua kohden.

Tässä Bitfinex-pörssin margin-tilastot. Longit ovat pysyneet pitkään samalla tasolla, kurssin laskiessa hitaasti. Longien suuri määrä altistaa ns. “long squeezelle” jossa nopea lasku aikaansaa itseään ruokkivan ketjureaktion, joka vahvistaa laskua entisestään. Tuollainen noin 26 miljoonaa dollaria vaatisi 130 tuhannen bitcoinin myymisen 200 dollarin hinnalla ja order bookit ovat sen verran ohuita, että tuo ei onnistu. Pinnan alla siis kytee pieni pommi.

Shortit ovat myös kohtuullisen korkealla, noin 27 tuhannessa, tämä voi aiheuttaa pientä jarrua laskulle ja ehkä peräti pienen “short squeezen” jossain vaiheessa. Markkinat eivät tykkää liikkua siten, että enemmistö tekisi voittoa. Hyvä muistaa.

Tässä kaikki tällä kertaa, muistakaa huolehtia asiallisesta riskienhallinnasta, mikäli treidaatte.

Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omia mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Bittiraha.fi:n näkemyksiä. Kirjoitus ei ole sijoitusneuvo, vaan yleinen analyysi bitcoin-valuutan markkinatilanteesta.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *