Bitcoin-kurssianalyysi 22.6.2015: Voimakkaampaa volatiliteettia luvassa?

Hieman liikettä kurssissa, toivotaan, että tämä tarkoittaa voimakasta volatiliteettia jatkossa. Kurssi ei halunnutkaan vielä laskea, vaikka pidin sitä viime kerralla todennäköisimpänä vaihtoehtona. Olemme todennäköisesti viime artikkelin punaisessa vaihtoehdossa, mutta on myös mahdollista, että näemme isomman korrektion ylöspäin.

Kurssi rikkoi ensin SMA20:n, jonka jälkeen myös SMA50:n ja SMA100:n. Tämän jälkeen nousu sai hieman paniikkiostamista suoraan SMA200:lle ja Bollinger Bandsien overbought -alueelle ja pull back oli erittäin todennäköinen. Nyt kurssi on kuitenkin pysynyt SMA100:n yläpuolella ja pull backin volyymi ei ole ollut kovin suuri. Tämä näyttää siltä, että nousu ei ole vielä ohitse.

Tämänkertainen päiväkaavio on malliesimerkki siitä kuinka tarkkaan kurssi seurailee näitä tärkeitä keskiarvokäyriä.

Jos kuitenkin rikomme ensin SMA100:n, ja sitten vielä SMA50:n ja SMA20:n, emmekä saman päivän aikana kimpoa takaisin vähintään SMA20:n yläpuolelle niin on se selvä merkki siitä, että olemme matkalla Bollinger Bandsin oversold -alueelle (alaviivalle tai sen alle).

Tässä olisi todennäköisimmät Elliott Wave -laskennat tällä hetkellä. Vaikea sanoa kumpi on todennäköisempi. Punaisessa mentäisiin vielä ensin SMA50/SMA20:lle ennen nousun jatkumista. Melkein olisin sitä mieltä, että SMA100 on nyt riittävän vahva support ja että se ei mene rikki, tämä tukisi keltaista.

Keltainen voi myös helposti mennä korkeammallekin jos viides aalto sisältää paljon paniikkiostamista niin kuin kolmannessa aallossa tapahtui.

Esittelin keltaisen viime artikkelin kommenteissa.

Kolmas vaihtoehto on se, että rikottuamme tuon pitkän aikavälin trendiviivan, joka kuvassa on ylimpänä niin pull back kimpoaakin trendiviivasta ja sitten edessämme voi olla jokin pidempi korrektio. Korrektio joka voisi kestää vielä useamman kuukauden ja sen jälkeen yrittäisimme tehdä vielä bear marketin viimeiset pohjalukemat. Eli tätä kannattaa seurata. En tiedä vielä minkälainen laskenta tähän tapaukseen sopisi.

Olemme myös viikkokaaviossa aivan SMA20:n eli Bollinger Bandsin keskiviivalla. Tämän artikkelin ennustukset tarkoittaisivat kokolailla sitä, että menisimme nyt viikkokaavion Bollinger Bandsin ensimmäiselle yläviivalle ja sieltä tulisimme takaisin tekemään bear marketin viimeiset pohjalukemat. Viikkokaavion SMA20 on ollut erittäin hyvä resistanssi koko bear marketin ajan ja sen rikkoituminen olisi selkeä merkki pidemmän aikavälin momentin kääntymisestä.

Nousu tosiaan oli jonkinmoinen short squeeze, mutta nyt pull backin aikana shortit ovat nousseet noin samalle tasolle, tämä on merkki sen puolesta, että nousulla on vielä varaa nousta, varsinkin koska volyymi ei muuten ole ollut kovin suuri pull backin aikana. Voimme siis saada toisen aallon short squuezea ja tämän jälkeen treidaajat eivät välttämättä enää uskallakaan shortata niin paljon, jolloin voimmekin sitten oikeasti tulla alaspäin. Markkinat on aika velmu kaveri.

Longit ovat nousseet myös jonkinverran, jos ne alkaisivat sulkeutua nousun aikana hiljalleen niin antaisi se paremmat edellytykset pidemmälle nousulle. Epäilen kuitenkin, että longaajat ovat pidemmän aikavälin voittojen perässä, mikä saattaa johtaa rajuun kapitulaatioon, tämän nousun jälkeen.

Mukava nähdä liikettä kurssissa, toivottavasti tämä jatkuu, mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu seuraavaksi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *