Bitcoin-kurssiraportti 6.-12.11.2014: Uuteen nousuun!

Tämä raportti tutkii, mitä bitcoinin kurssille (USD/BTC) on tapahtunut aikavälillä 6.11. – 12.11.2014. Dataa on kerätty neljästä eri pörssistä.

plotti_vk45.png

Tällä seurantaviikolla rikottiin pitkästä aikaa 400 USD/BTC. 12. lokakuuta kello 15:12 (UTC) oli bitcoinin arvo Bitstamp-pörssissä 402 USD/BTC. Halvimmillaan oltiin BTC-e-pörssissä 6. lokakuuta kello 00:52 (UTC) arvolla 333 USD/BTC. Korkeimmillaan oltiin Okcoin-pörssissä 12. lokakuuta kello 18:02 arvolla 440 USD/BTC.

plotti_vk45_0-piste.png

BitYes tarjoaa nollakuluja loppuvuodeksi

Vuoden 2014 loppupuolelle saakka kiinalaisen Huobin operoima BitYes tarjoaa Yhdysvaltain ulkopuolisille EgoPay-palvelua käyttäville asiakkailleen nollakuluja. Tämä tarkoittaa, että bitcoinien paneminen, ottaminen sekä kaupankäynti onnistuvat ilman kuluja. Tämän on väitetty olevan halvin tapa maailmassa saada suuria määriä bitcoineja Yhdysvaltain dollareita vastaan siitäkin huolimatta, että EgoPayn käyttäminen aiheuttaa ylimääräisiä kuluja.plotti_vk45_1.png

Koodimentorointi-palvelu hyväksyy Bitcoin-maksut

Codementor-mentorointipalvelu on ottanut käyttöön bitcoinit sekä maksamisessa että maksattamisessa. Palvelun avulla on kehittäjien mahdollista antaa ja saada reaaliaikaista tukea ohjelmisto-ongelmissa mm. kuvanjaon ja videochatin välityksellä. Bitcoin-maksujen lisääminen oli yksi kysytyimmistä uusista ominaisuuksista. Palvelu käyttää Coinbasen palveluita bitcoin-maksujen suorittamiseen.

Yhteenveto

BitYesin kaltaiset tarjoukset johtavat todennäköisesti siihen, että ihmiset hamstraavat itselleen runsaasti bitcoineja. Tämä on tietysti hyvä asia, koska se tarkoittaa myös sitä, että ihmiset alkavat etsiä uusia käyttökohteita bitcoineilleen. Mitä useammin kauppiailta kysytään bitcoin-maksumahdollisuudesta, sitä todennäköisemmin he alkavat käyttää niitä. Tämä ilmiö nähtiin Codementorin tapauksessa.

Kannattaa siis kysellä kaupoissa ja ravintoloissa bitcoin-maksumahdollisuutta. Täkyinä voi antaa, että bitcoineista ei sellaisenaan koidu kauppiaalle ylimääräisiä kuluja, ja että bitcoinien arvo tulee todennäköisesti kasvamaan, joten sinne lompakkoon kertynyt 0,1 bitcoinia voi joskus olla arvoltaan vaikkapa 1000 euroa.

Tämä oli piristävä seurantaviikko erityisesti siksi, että seurannan loppupuolella lähdettiin äkilliseen kasvuun. On jännittävää nähdä, mitä seuraavat seitsemän päivää tuovat tullessaan Bitcoin-maailmaan!

PS. Mikäli kiinnostaa oppia kaikenlaista bitcoineihin liittyvää, kannattaa katsoa James D’Angelon world bitcoin network -videosarja Youtubesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *