Bitcoin-maailman katseet suuntaavat San Joseen

Tänä viikonloppuna pidetään tähän mennessä suurin ja merkittävin Bitcoin-konferenssi. Bitcoin Foundationin järjestämä Bitcoin 2013: The Future of Payments kerää yhteen ei pelkästään Bitcoin-maailman kovimmat nimet, vaan paikalle on myös tulossa muita maksuvälinealan ammattilaisia.

Konferenssi pidetään Yhdysvalloissa, Kalifornian osavaltiossa, San Josen kaupungissa. Lähdin konferenssiin edustamaan Prasos Oy:tä, Bittirahaa ja Suomen Bitcoin-skeneä. Aion raportoida konferenssin tapahtumista eksklusiivisesti Bittiraha.fi:ssä.

Saavuin San Joseen jo toissapäivänä, enkä ilman kommervenkkejä. Vaikka tämä on kolmas kerta, kun matkustan Yhdysvaltoihin, jostain syystä pahemman luokan munauksia voi silti onnistua tekemään. ESTA-lupani oli ehtinyt vanhentua puoli vuotta sitten, ja olin kokonaan unohtanut hakea sitä uudestaan. Ilman ESTA-lupaa tai viisumia Yhdysvaltoihin ei pääse.

Onnekseni ESTA-lomakkeen täyttö onnistui Amsterdamin kentällä juuri ennen Atlantin ylittävän lennon lähtöä. Sain lomakkeen elektronisesti täytettyä ja hyväksyttyä 20 minuuttia ennen lennon lähtöä. Fiilis koneessa oli lievästi sanottuna helpottunut. Kokeneena matkailijana tälläisiä ei pitäisi tapahtua, mutta näköjään se on mahdollista kenelle tahansa.


Kolmas etappi (Los Angeles -> San Jose) lennettiin potkurikoneella.

Pitkän matkan päätteeksi olin ollut hereillä 26 tuntia, joten luonnollisesti uni maittoi. Keskiviikon käytin San Joseen tutustumiseen, tutkiskelin downtown-aluetta ja kävin muutamissa nähtävyyksissä.


Minä itse, tuimana ja hieman väsyneenä pitkän matkan jälkeen.

Iltasella eräs britti otti yhteyttä minuun Twitterissä, ja kyseli haluanko tavata. Tapasimme, ja kävimme syömässä eräässä japanilaisessa ravintolassa.

Brittikaverilta kuulin tutun tarinan. Hän oli ollut mukana ohjelmistoalan startupeissa muutaman vuoden, ja nyt siirtynyt bisneskumppaninsa kanssa täysipäiväisesti Bitcoin-projekteihin. He itseasiassa julkaisivat juuri uuden palvelunsa, joka on Bitcoinia hyödyntävä uhkapelaamiseen kallistuva senttihuutokauppa.

Vastaavia tarinoita tulen varmasti kuulemaan lisääkin tämän viikon aikana. Bitcoinin ympärillä tapahtuu tällä hetkellä niin paljon kaikenlaista, että ei ole tosikaan.

Tänään olen menossa GigaOM:n ja Ribbit Capitalin järjestämään Bitcoin-tapaamiseen, johon on ennakkotietojen mukaan tulossa paljon ihmisiä. Bitcoin-maailman merkkihenkilöiden lisäksi paikalla tulee olemaan mm. PayPalin presidentti David Marcus.

Itse konferenssi alkaa perjantai-iltana, ja
konferenssin keynote-puheen tulee pitämään Winklevossin veljekset. Winklevossit ovat kuuluisia heidän lakitaistelustaan Mark Zuckerbergin kanssa, jossa he väittivät Zuckerbergin varastaneen Facebookin idean heiltä. Nykyään identtiset kaksoset Tyler ja Cameron (kuvassa) ovat ammatiltaan riskisijoittajia, ja omien sanojensa mukaan omistavat yli 1% olemassa olevista bitcoineista.

Konferenssista on tulossa vähintäänkin mielenkiintoinen. Pääsponsorina toimiva Mycelium on kehittänyt uudenlaista fyysistä Bitcoin-lompakkoa jo pitkään, ja he ovat ennakkotietojen mukaan näyttämässä jotain uuteen korttiin liittyen. Kyseessä on siis
itsenäinen luottokortin kokoinen elektroninen Bitcoin-lompakko.

BitInstant, joka on pitkään tehnyt työtä Bitcoin Debit-kortin eteen, on luvannut isoja julkistuksia konferenssissa. Sitä ei tiedetä liittyvätkö julkistukset mitenkään Debit-kortteihin, se jää nähtäväksi. Konferenssin ohjelman voi katsoa tästä, ja kotoa käsin konferenssia seuraaville tiedoksi, että kaikki esitykset ja paneelit tallennetaan ja ladataan nettiin konferenssin jälkeen.

Loppuun voisin todeta, että raskas viikonloppu on tulossa. Tämän kaltaiset konferenssit ovat raskaita, koska keskustelut ja verkostoituminen eivät tapahdu vain päiväsaikaan, vaan ihmiset tulevat jatkamaan juttua ravintoloissa, baareissa, ja jatkobileissä. Kaiken sen jälkeen pitäisi sitten jaksaa taas mennä seuraavana aamuna klo 9 paikan päälle, jotta ei missaa mitään.

Palaan asiaan, kun on lisää kerrottavaa. Jos haluaa pysyä reaaliaikaisemmin ajantasalla siitä mitä tapahtuu, kannattaa seurata Twitter-tiliäni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *