Bitcoin vahvassa kurssinousussa ja maailmalta kuuluu nousun jatkumista tukevia uutisia

Alkuvuoden aikana bitcoinin kurssikehitys on ollut bitcoin-sijoittajille enimmäkseen piinallista seurattavaa. Joulukuun kurssihuipun jälkeen bitcoinin hinta on ollut pääosin laskusuunnassa. Kaikkien aikojen huippunoteerauksesta on tultu alaspäin noin 60 prosenttia.

Bitcoinin kurssikehityksen historiaa tarkastellessa kehityksessä ei kuitenkaan ole mitään poikkeavaa. Päinvastoin bitcoinin hurjan kurssinousun lomaan on vuosien varrella osunut useita voimakkaita laskukausia. Kuitenkin jokainen laskukausi on päättynyt ennemmin tai myöhemmin uuteen voimakkaan kurssinousun aikakauteen.

Heinäkuun alussa nähtiin tämän vuoden pohjanoteeraus, kun bitcoinin arvo kävi alle 5000 euron. Pohjakosketuksen jälkeen alkoi kuitenkin pian uusi nousukausi. Nähtäväksi jää, että kuinka korkealle kurssi kipuaa tällä nousukaudella. Bittirahan analyytikko Toni Kosonen arvioi tuoreimmassa 16.7. julkaisemassamme analyysissä, että 7000 dollarin rajan rikkoutuminen on merkittävä positiivinen signaali isomman kurssinousun kannalta. Tämä rajapyykki ylittyi tiistaina 17.7 ja nousu jatkuikin rajan ylityttyä minuuteissa yli 7400 dollarin. Sen jälkeen nousu tasoittui lähelle tätä tasoa. Kirjoitushetkellä Coinmarketcapin ilmoittama keskiarvohinta on 7403 dollaria.

Bitcoinin kurssikehitys näyttää tällä hetkellä valoisalta. 

Mastercardin aikeet liittyä bitcoin-talouteen ottivat askeleen eteenpäin

Luottokorttiyhtiö Mastercard on osoittanut vahvaa kiinnostusta bitcoin-maksumahdollisuuksien liittämiseksi osaksi palvelutarjontaansa. Yhtiön aikeet ottivat tiistaina harppauksen eteenpäin, kun sen patenttihakemus bitcoin maksujen käsittelyyn hyväksyttiin.

Aiemmin Mastercard on voinut käsitellä maksuja vain valtion virallisen valuuttastatuksen saaneilla valuutoilla. Asiasta uutisoi uutiskanava CNBC, jonka analyytikko Tom Lee näkee tämän erittäin positiivisena signaalina bitcoinin tunnustamisessa käyttökelpoisena maksuvälineenä Yhdysvaltain hallinnon puolesta.

Mastercardin aikeet osallistua bitcoin-talouteen ottivat ison harppauksen eteenpäin. 

Yhdysvaltain talousministeriössä luvassa kryptovaluuttojen asemaa koskeva paneelikeskustelu

Yhdysvaltain talousministeriö pitää keskiviikkona 18.7. kryptovaluuttojen asemaa ja potentiaalista tulevaisuuden hyödyntämistä koskevan paneelikeskustelun. Tilaisuudessa asiantuntijoina on useita taloustieteen professoreita eri yliopistoista ja instituutioista.

Kokousmuistion mukaan tarkoituksena on pohtia tulisiko Yhdysvaltain hallituksen suhtautua kryptovaluuttoihin valuuttoina sekä kryptovaluuttojen potentiaalista hyödyntämistä globaalissa ja maan sisäisessä taloudessa. Paneelissa keskustellaan kryptovaluuttojen lisäksi käteisen rahan tulevaisuudesta.

Kokouksen ennakkomuistion voit lukea tästä

Kryptovaluuttojen aseman paranemisen kannalta käydään tänään merkittävä paneelikeskustelu Yhdysvaltain talousministeriössä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *