7000 dollarin kysymys

Olemme kurssin suhteen aikalailla samalla tasolla missä pari viikkoa sitten. Pureudutaan tällä kertaa huolellisesti päiväkaavioon, jotta saisimme vihjeitä mahdollisista tapahtumaketjuista.

Viikkokaavio. Elliott wave -laskenta, turkoosi EMA20 (20 week exponential moving average), keltainen EMA60, pinkki EMA90, punainen EMA130 ja RSI (relative strength index) alareunassa. EMA:t ovat valittu koska nämä EMA:t ovat olleet hyviä support/resistanssi -tasoja historiassa (kuten näkyy).

Tässä siis elliott wave -laskenta, jossa mielestäni olemme tällä hetkellä. Kysymys nyt on että onko tuo (4)-aalto valmis vai tarvitsemmeko vielä viimeisen kapitulaation pelokkaiden sijoittajien karistamiseksi kyydistä.

RSI:ssä olisi tilaa mennä tuonne 30-tasolle, kuten se teki vuoden 2014 korrektion aikana. Emme myöskään ole sukeltanut niin alas suhteessa keskiarvokäyriin niin kuin kaaviosta huomaa.

Vuoden 2014 korrektio oli kuitenkin todennäköisesti isomman tason II-aalto, joten tämä (4)-aalto ei välttämättä tarvitse enää enempää laskua.

Päiväkaavio. Samat EMA:t mitä viikkokaaviossakin, mutta numerot kerrottuna 7:llä (viikossa on 7 päivää). Trendiviiva ATH-lukemasta. Volyymipalkit alapuolella ja volyymiprofiili oikeassa laidassa. RSI alareunassa. Muutama horisontaalinen support/resistanssi -viiva.
 

Katsotaanpa, jos päiväkaavio antaa meille mielenkiintoisia mahdollisia tapahtumaketjuja. Tulevaisuuden ennustaminen on vähän kuin sakkia, jos tapahtuu näin, niin sitten todennäköisesti tapahtuu näin, jos taas tapahtuu näin niin…

Merkitsin RSI:n divergenssejä. Nyt meillä on hidden bearish divergenssi noin 7800 dollarin huipun kanssa. Jos seuraavaksi nousemme noin 7000 tasolle, niin vaarana on että RSI:ssä näkyy regular bearish divergenssi. Tämä on ollut kohtuullinen merkki huipuille, kuten kahdesta kaaviossakin näkyvästä huipusta huomaa.

7000-tasolla on myös EMA420 (60 viikon EMA), joka on todennäköisesti kova resistanssi. Tämä tarkoittaa myös, että se vastustaa kurssinousua, mutta sen rikkoutuessa kurssi jatkaa todennäköisemmin ylöspäin.

7000-tasolla on myös trendiviiva ATH-huipulta. Tämä trendiviiva ei ole vielä kovin vanha ja ei ole välttämättä siten kovin merkittävä, mutta sen rikkoutuminen voi auttaa kurssia hieman ponnistamaan korkeammalle.

Ponnistimme tuosta pinkistä EMA630:sta (90 viikon EMA) ylöspäin. RSI:ssä oli tuolloin myös regular bullish divergenssi. Se saa minut uskomaan tämän muutaman päivän takaisen pienen pohjan kanssa, että jatkaisimme matkaa ainakin tuonne 7000 tasolle katsomaan mitä siellä tapahtuu.

Seuraava kova support alapuolella on tuolla 4800-5000 tasolla. Jos 7000 ei mene rikki ja/tai 6000 menee rikki, niin menemme todennäköisesti tuonne. Piirsin laatikon kaavioon. Jos 7000 menee rikki, niin sitten kymppitonniin on hyvä mahdollisuus. Sen rikkoutuessa mahdollisuus 12000 rajan rikkoutumiseen kasvaa ja jos 12000 menee rikki niin uuden ATH:n toteutuminen alkaa näyttämään hyvältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *