Esittelyssä suomalaiset bitcoiniin ja kryptovaluuttoihin keskittyvät keskustelukanavat

Bitcoin ja kryptovaluutta-aiheisia keskusteluita käydään suomeksi kymmenissä eri aiheeseen tarkoitetuissa kanavissa. Tässä artikkelissa esittelen kanavia, jotka tiedän ja joista monissa osallistun keskusteluihin myös itse. Listasta jää varmasti puuttumaan vielä monta kanavaa, joten otan mielelläni vastaan vinkkejä puuttuvista kanavista ja lisäilen niitä artikkeliin. Ehdotuksia täydennyksistä voit jättää artikkelin kommenttikenttään. Jätä ehdotuksesi ilman linkkiä, niin kommentti ei filtteröidy kommenttien roskakoriin.

Facebook-ryhmät

Bitcoin ja Kryptovaluutat

Suurin ja merkittävin suomalainen kryptoryhmä. Ryhmässä on yli 14 000 jäsentä ja keskustelu on erittäin aktiivista. Kanavalla keskusteluissa on mukana niin alan yrittäjiä, pitkän linjan sijoittajia kuin vasta aiheesta kiinnostuneita. Täältä löydät lähes kaikki Suomessa alalla pitkään vaikuttaneet tekijät. Joukosta puuttuu lähinnä Facebookin käyttöä vieroksuvia aktiiveja, jotka viihtyvät paremmin Telegram-kanavilla.

Voit liittyä ryhmään tästä.

Sijoituskerho, Kryptovaluutat

Erityisesti kryptovaluuttoihin sijoittamiseen keskittynyt keskusteluryhmä. Ryhmän jäsenmäärä ei paljoa kalpene edelliselle (yli 8000 jäsentä), mutta keskustelu on huomattavasti hiljaisempaa. Todennäköinen selitys hiljaisuudelle on, että ryhmä on saanut paljon jäseniä 2017 härkämarkkinan aikana kryptoista kiinnostuneista, joiden kiinnostus aiheeseen on hiipunut hurjan nousun tauottua. Etenkin viime vuonna ryhmässä oli erittäin hiljaista, mutta tänä vuonna on jälleen nähty pieniä elonmerkkejä.

Pääset liittymään ryhmään tästä.

Telegram-ryhmät

Konsensus Ry:n pääkanava

Kryptovaluuttayhdistys Konsensuksella on telegramissa useita kanavia. Jäsenmäärältään niistä suurin on kaikelle kryptoihin liittyvälle keskustelulle tarkoitettu pääkanava, jossa on noin 440 jäsentä. Ryhmään tulee usein päivän aikana jopa satoja viestejä, joten harvemmin keskustelua seuraavalle lukemattomien viestien määrä nousee helposti jopa tuhansiin. Telegramissa keskustelut ovat yhtenä ketjuna toisin kuin Facebookissa, joten tietystä aiheesta keskustelua on huomattavasti haastavampaa seurata. Keskustelu on usein nopeatempoista ja giffien ja meemien värittämää.

Konsensuksen Telegramiin voit liittyä tästä.

Konsensuksen devauskanava

Kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuprokteihin liittyviin kehitysprojekteihin keskittyvä kanava. Täällä keskustellaan lohkoketjun päälle luotujen sovellusten  kehittämisestä ja haetaan tukea alan projektien ohjelmointiin. Ryhmä on tällä hetkellä jäsenmäärältään pieni (kirjoitushetkellä 72 jäsentä) ja keskustelu on hiljaista. Kuitenkin ohjelmointiprojekteihin ideoita hakevalle kanava on potentiaalinen paikka hakea tukea muilta aiheeseen perehtyneiltä.

Voit liittyä devauskanavalle tästä.

Konsensuksen treidauskanava

Konsensuksen treidaukseen keskittyvällä kanavalla on 263 jäsentä keskustelemassa parhaista sijoitusstrategioistaan. Kanavalla keskustelu on kohtuullisen aktiivista, mutta kaukana pääkanavan tahdista. Mikäli olet kiinnostunut kurssikehityksen spekuloinnista, teknisistä kurssianalyyseistä ja kaikesta treidaamiseen liittyvästä keskustelusta, niin kannattaa suunnata tälle kanavalle.

Konsensus Tradingiin pääset tästä.

Konsensus Wild

Konsensuksen villin lännen ryhmän keskustelu koostuu pääosin kryptoaiheisista giffeistä, meemeistä ja muusta kryptomarkkinan nokkelasta havainnoinnista. Jos haluat asiallista keskustelua, niin valitse jokin toinen ryhmä. Jos sen sijaan kryptoaiheinen läpänheitto ja vain osittain kryptoihin liittyvä alan harrastajien keskustelu kiinnostaa, niin tämä voi olla sopiva kanava sinulle.

Pääset liittymään Wildiin tästä.

Bitcoin Finland

Lohkoketjujen vallankumousta nimessään julistava ryhmä (Blockchain Finland vuoteen 2020 saakka) kilpailee Konsensuksen pääryhmän kanssa aktiivisimman Telegram-ryhmän tittelistä. Jäsenmäärässä se on edellä, sillä jäseniä on 556. Ryhmä on toiminut pidempään kuin viime vuonna perustetut Konsensuksen ryhmät ja ansaitsee maininnan historiallisesti merkittävimpänä suomenkielisenä kryptoaiheisena Telegram-ryhmänä.

Vallankumousryhmään pääset jäseneksi tästä.

Foorumit

Bittirahan Foorumi

Bittirahan legendaarinen foorumi on ensimmäinen Prasoksen kehittämä palvelu. Perustimme sen ennen kuin välitimme yhtäkään bitcoinia asiakkaillemme. Foorumilla käydään keskusteluja eri kryptovaluutoista, palveluntarjoajista ja kaikesta kryptoihin liittyvästä. Sosiaalisen median ryhmien nousu on hiljentänyt tätä historiallisesti merkittävää keskustelukanavaa, mutta keskustelu elää edelleen täälläkin.

Bittirahan foorumiin pääset tutustumaan tästä.

Sijoitustiedon Kryptovaluutat sijoituskohteena keskusteluketju

Sijoitustieto on yksi aktiivinen sijoittamisaiheista uutisoiva sivusto, jonka kryptovaluuttasijoittamista käsittelevä ketju on kerännyt runsaasti kommentteja (1258) ja katselukertoja (438757). Ketjuun osallistuu välillä sivuston seuraajien lisäksi myös sivustolle kirjoittavia sijoittamisen asiantuntijoita. Tämän ketjun keskustelua pidän varsin tasokkaana ja hyvin asiassa pysyvänä. Mukana on paljon keskustelijoita, jotka ovat kokeneita sijoittajia, mutta erityinen kryptovaluuttoihin liittyvä asiantuntemus ja intohimo ei paista aivan samalla tavalla kuin muissa mainituissa ryhmissä. Asiallista sijoituskeskustelua hakevalle ehdottomasti seuraamisen arvoinen ketju.

Tutustu Sijoitustiedon foorumiin tästä.

 

5 thoughts on “Esittelyssä suomalaiset bitcoiniin ja kryptovaluuttoihin keskittyvät keskustelukanavat

  1. Pelit sen mukaan says:

    En muuten löytänyt Discordiin tehtyä kryptoraha ryhmää. Sieltähän löytyy varmaan potentiaalisia tulevaisuuden kryptorahan käyttäjiä, koska käsittääkseni suunnattu pelaajille, mutta Discord taipuu muuhunkin varmasti. Ja peleissä uskoisin kryptojen tulevaisuudessa olevan yksi maksutapa muiden joukossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *