Tekninen analyysi 19.8.2019: Nousukauden merkkejä ilmassa

Edellisessä analyysissa kirjoitin, että viikkokaavion kääntyminen härkämäiseksi vaatii vihreän engulfing kynttilän, ja näin kävikin saman viikon aikana. Nyt meillä on muutama viikkokynttilä lisää ja mielenkiintoinen kuukauden sulkeutuminen pian edessä.

Aloitetaan tällä kertaa viikkokaaviosta. Meillä on nuoli osoittamassa tähän härkämäiseen vihreään engulfing kynttilään, joka toteutui edellisen analyysin julkaisun jälkeen. Tällainen kynttilä voi hyvinkin aloittaa trendin jatkumisen korrektion pohjalta.

Olisi ollut vielä enemmän bullish, jos seuraava kynttilä olisi sulkeutunut puhtaasti yli $11478 dollarin viikon avauksen. Emme saaneet tätä ja seuraavan viikon kynttilä olikin laskeva, mutta tuon kynttilän pysähtyminen $9538 dollariin avaukseen ja sulkeutuminen yli $10191 dollarin antaa olettaa kyseessä olleen vain härkäkynttilän korrektio.

Olen tässä hieman enemmän bullish kuin bearish tuon engulfing kynttilän vuoksi, mutta jos menemme tästä vielä alaspäin niin violetti 20 viikon EMA (exponential moving average) on hyvä support-taso. Sulkeutuminen yli $11478 avauksen olisi selvästi bullish ja tarkoittaisi todennäköisesti uutta huippua yli $13880 dollarin.

Kuukausikaaviossa näemme uuden sulkeutumisen/avautumisen noin kahden viikon päästä. Juuri nyt ylhäällä näkyy ikävän näköisiä sydänlankoja. Trendin jatkumisen kannalta olisi hyvä nähdä sulkeutuminen yli valkoisen linjan $10759 dollarissa, muuten tämä kynttilä saattaa johtaa nykyisen korrektion jatkumiseen.

Jos sulkeudumme yli $10148 avauksen, niin 50% fibonacci retrace alkaa näyttää hyvältä targetilta, sillä huippukynttilöiden avaus on $8545 dollarissa.

Viikottainen EMA20 (violetti moving average ensimmäisessä kaaviossa) oli erittäin hyvä support edellisen bull marketin aikana $200 ja $20000 dollarin välillä, mutta se ei välttämättä tarkoita sen toimivan tässä yhteydessä. Nousu $3000 dollarista on jo ollut erilainen kuin aiempien härkämarkkinoiden alku, joten korrektio voi myös olla erilainen tai pidempi kuin aiemmin nähty.

Viikottainen EMA20 on hyvä support, mutta jos kuukauden sulkeutuminen on bearish en luottaisi siihen yhtä paljon. Nyt ei kuitenkaan ole mitään merkittävää tekijää, joka viittaisi tämän olevan muuta kuin korrektio uudessa bull marketissa. Jos uskot meidän edelleen olevan bear marketissa, teet todennäköisesti jotain väärin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *