Miksi bitcoinien ostaminen on niin hemmetin vaikeaa?

Yleisin valitusvirsi, mitä bitcoineista puhuessa yleensä kuulee, on se, kuinka vaikeaa niiden ostaminen on. Yleensä verkostomarkkinointikusetuksiin ja muihin vastaaviin tottuneet ihmiset ovat ymmällään, kuinka vaikeaa on päästä eroon ylimääräisestä taskun pohjalla lojuvista seteleistä ja pikkuhiluista.

Bitcoineista voidaan puhua sekä harrastuksena, että liiketoimintana. Open source-harrastajien profiili yleensä on n. 20-35 -vuotiaat valkoihoiset heteromiehet, karkeasti yleistäen. Tämä porukka tykkää puuhastella, mutta puuhastelu on usein erillään liiketoiminnasta. Varsinaiseen liiketoimintaan tai kaupantekoon lähdetään vasta sitten, kun siitä on luvassa hyvät mahdolliset tuotot – yleensäottaen siis bitcoin-harrastajia ei kiinnosta bitcoinien ostaminen tai myyminen liiketoimintana.

Bitcoin-vaihdanta liiketoimintana

Liiketoimintanahan bitcoinien ostaminen ja myyminen voi olla varsin nihkeää. Markkinoilla hilluu ties minkälaista idealististä hippiä, jotka tarjoavat osto- ja myyntipalveluitaan mitättömällä katteella. Se ei kuitenkaan tarkoita, että markkinat olisivat lähimainkaan tehokkaat, ja etteikö siellä silti löytyisi hyviä mahdollisuuksia helpon rahan tekemiseen. 

Helppous ja vaivattomuus on liiketoiminnassa yleensä parhaimpia kilpailuvaltteja. Mitä helpommaksi ja vaivattomammaksia asiat teet asiakkaallesi, sitä mieluummin tämä avaa sinulle kukkaronnyörejään. Tämä näkyy erityisen hyvin bitcoin-markkinoilla. Mitä helpomman ja vaivattomamman tavan keksit ihmisille ostaa ja myydä bitcoineja, sitä paremmin teet paalua. Yleensä tämä edellyttää kuitenkin huomattavaa ponnistelua esim. teknologisin tms keinoin.

No mistäs sitten tulis sitä fyrkkaa?

Jos sinä (tai yrityksesi) keksii ainutlaatuisen tai innovatiivisen tavan saada ihmisille bitcoin tutuksi, mutta myös mahdollisuuden hankkia niitä helposti ja tarvittaessa päästä niistä eroon, tulet luultavasti tekemään siinä sivussa aimo tukun tuohta.

Nykyisten palveluiden markkina-strategia näyttää siltä, että innovointi loppuu melko nopeasti sen jälkeen, kun palvelut alkavat tekemään liikevaihtoa. Tämä käy sinällään järkeen, koska asiakaspalveluun ja muuhun tukitoimintaan saa uppoamaan niin paljon resursseja kuin sinne haluaa vain syytää.

Uusille markkinatoimijoille tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että keksimällä pienenkin uuden lähestymistavan, voi saavuttaa kivasti kilpailuetua, ja mahdollisesti saada ison kakun markkinoista. Eli helppoa rahaa on luvassa, kunhan onnistuu mallintamaan prosessin niin, että siitä tuleva support yms kustannus on minimaalinen.

On kuitenkin selvää, että bitcoinien ostaminen tulee olemaan jo ihan lähivuosina huomattavasti helpompaa kuin se on nykyään. Markkinavoimilla on kuitenkin tapana tehdä nopeasti selvää uusista liiketoimintaympäristöistä joissa hilluu helppoa rahaa, ja bitcoin on yksi sellainen. Mutta sitten se, että kuka vaivautuisi tekemään palvelua juuri suomea puhuvalle pihtiputaan mummolle, on eri kysymys – tätä kohdeyleisöä ei varsinaisesti kannata lähtä kosiskelemaan, kun vaihtoehtona ovat globaalit markkinat, ilman rajoja.

Uusi suomi: http://jeremiaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124163-miksi-bitcoinien-o…

Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omia mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Bittiraha.fi:n näkemyksiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *