Tekninen analyysi 02.01: Kurssikehityksessä menossa rauhallinen ajanjakso

Aika tylsää ollut bitcoin-markkinoilla viime viikot. Support/resistanssi-tasot ovat kuitenkin kohtuullisen selkeät, joten tarkastellaan niitä lähemmin. Tasojen rikkoutuessa liikettä todennäköisesti alkaa tapahtumaan.

Viikkokaavio keltaisella 50 viikon keskiarvokäyrällä ja punaisella 200 viikon keskiarvokäyrällä, RSI-indikaattorilla alareunassa, sekä pidemmän että lyhyemmän aikavälin horisontaalisilla support/resistanssi-tasoilla.

Lyhyemmän aikavälin S/R-tasot muodostavat rangen, jonka rikkoutuminen ylös tai alas vie kurssin pidemmän aikavälin S/R-tasoille. Pidemmän aikavälin keskiarvokäyrät toimivat myös hyvin S/R-tasoina.

Kurssi kimposi punaisesta 200 viikon keskiarvokäyrästä ylöspäin, mutta pysähtyi vihreään lyhyemmän aikavälin viikkokaavion resistanssitasoon, kuten kaaviosta näkyy.

Jos viikkopalkki sulkeutuu vihreän viivan yläpuolella, niin todennäköisesti nousu jatkuu yläpuolella oleville pidemmän aikavälin resistanssi-tasoille. Jos taas viikkopalkki sulkeutuu punaisen viivan alapuolella, niin todennäköisesti lasku jatkuu alapuolella oleville support-tasoille.

Pidän yläpuolelle purkautumista hieman todennäköisempänä, koska kurssi kimposi voimakkaasta supportista ja 200 viikon keskiarvokäyrästä eikä heti mennyt punaisen viivan alapuolelle. Tämä nousun jälkeinen liike vaikuttaa korrektiolta. Positiivista on myös se, että RSI nousi alle 30-tasosta sen yläpuolelle.

Sama kaavio päiväkaavioksi muutettuna.

Viikkokaavion range toimii kohtuullisen hyvin myös päiväkaaviossa. Korkeamman riskin signaali purkautumiselle on jo päiväpalkin sulkeutuminen rangen ylä- tai alapuolella. Päiväkaaviossa näkyy bullish divergenssi RSI:ssä 3122 pohjalla, joka on positiivinen merkki.

Vaikka range purkautuisi alaspäin, niin pidän todennäköisenä, että lasku tulee olemaan lyhytaikainen ja viikkopalkki sulkeutuu 200 viikon keskiarvokäyrän yläpuolelle. Jos kurssi selvästi sulkeutuu 200 viikon keskiarvokäyrän alapuolella, niin se muuttaa lähikuukausien kurssinäkymät negatiivisiksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *