Tekninen analyysi 17.01: Karhumarkkina ei näytä vieläkään päättymisen merkkejä

Ei purkaantunut range vielä, mutta hyvin lähellä ollaan, että kurssi rikkoo alemman support rajan viime analyysista. Katsotaanpa mitä tarkoitan ja mitä tämä voi tarkoittaa seuraaville viikoille.

Viikkokaavio tärkeillä horisontaalisilla support/resistanssi-viivoilla (S/R), 50 viikon keltaisella keskiarvokäyrällä ja 200 viikon punaisella keskiarvokäyrällä sekä RSI-indikaattorilla alareunassa.

Viikkopalkki sulkeutui aikalailla tuossa punaisen viivan päällä niin ei voi sanoa, että olisi tapahtunut selkeä rangen rikkoutuminen, mutta tällä viikolla emme ole nousseet ainakaan vielä juurikaan ja onkin vaarana, että ensi viikko alkaa selkeästi punaisen rangen alemman viivan alapuolella.

Tämä todennäköisesti johtaa paniikkimyymiseen joka menisi 2954 dollarin valkoiselle viivalle tai jopa 2525 dollarin valkoiselle viivalle. Olisi tärkeää ,että tämän jälkeen kurssi pomppaisi voimakkaasti takaisin 200 viikon punaisen keskiarvokäyrän yläpuolelle ennen kuin uusi viikko alkaa tai ainakin hyvin lähelle sitä.

Päiväkaavio 50 päivän keltaisella keskiarvokäyrällä, samoilla lyhyen aikavälin rangen vihreällä ja punaisella viivalla ja RSI-indikaattorilla alareunassa.

Jos viikko selkeästi sulkeutuu 200 viikon keskiarvokäyrän alapuolella, niin seuraavat valkoiset viivat alapuolella alkavat näyttää todennäköisiltä tulevina kuukausina 2120 dollarissa ja 1917 dollarissa.

Kävimme rangen yläreunalla, mutta emme kyenneet menemään sen yläpuolelle vaan kurssi dumppasi voimakkaasti alareunalle ja nyt odottaa mitä tapahtuu seuraavaksi. Tällainen odottaminen usein johtaa uuteen laskuun, mutta ennen kuin rangen alaviiva rikkoutuu, niin on ennenaikaista luottaa laskun jatkumiseen.

Uskon, että vaikka näkisimme paniikkimyymisen lähiviikkoina niin kurssi pomppaa voimakkaasti takaisin ja emme jää 200 viikon keskiarvokäyrän alapuolelle. Jos näin tapahtuu, niin seuraavaksi menemme kokeilemaan 6000 dollarin rajaa.

Karhumarkkinat voivat olla karuja, koittakaahan jaksaa, valoa on tunnelin päässä. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *