Tekninen analyysi 16.4: Voimakasta nousua seuraa jossain vaiheessa korjausliike

Bitcoin heräsi henkiin ja meni vähän ylöspäin. Olen kuukausia kirjoittanut tämän nousun mahdollisuudesta ja kuten kirjoittaessa ennustin niin kurssi lähti raketoimaan voimakkaasti sen jälkeen, kun muutamat oleelliset resistanssitasot saatiin rikottua.

Nyt olemme kuitenkin nousseet niin nopeasti, että olemme jo lähellä merkittäviä seuraavia resistanssitasoja ja on jo näkyvissä merkkejä siitä, että olisi aika hieman hengähtää.

Resistanssitasot vastustavat nousua ja support-tasot vastustavat laskua (support/resistanssi, S/R).

Viikkokaavio keltaisella 50 viikon yksinkertaisella keskiarvokäyrällä (SMA50), oranssilla 50 viikon exponentaalisella keskiarvokäyrällä (EMA50) sinisellä EMA200:lla ja punaisella SMA200:lla. Kaaviossa myös horisontaalisia viivoja osoittamassa horisontaalista resistanssia.

Pidän tätä 50 viikon SMA ja EMA -keskiarvokäyristä muodostuvaa aluetta tärkeänä S/R-alueena ja nyt olemme osuneet siihen jo hieman. Tämä yhdistettynä muihin seikkoihin kuten siihen, että nousu tapahtui nopeasti niin pidän todennäköisimpänä vaihtoehtona että joko olemme jo aloittamassa nyt suurempaa punaisen nuolen kaltaista korrektiota tai menemme vielä vähän ylemmäksi kuitenkin ilman viikkopalkin sulkeutumista keltaisen SMA50:n yläpuolelle ja sitten aloitamme korrektion sieltä.

Päiväkaavio RSI-indikaattorilla alareunassa ja muutamalla horisontaalisella viivalla.

Päiväkaavion RSI teki perinteisen bearish divergenssin huipulla, joka on usein merkinnyt isompaa huippua. Olemme myös hyvin lähellä ensimmäistä kunnollista resistanssia sitten voimakkaan nousun alun.

Jos aloitamme laskun jo tästä, niin odottaisin vähintään tuonne 4250 dollariin menemistä, mutta vuoden avautumisen testaaminen 3700 dollarissa voisi myös hyvin tulla kysymykseen.

Jos taas menemme ylös siten, että viikkopalkki sulkeutuu ensimmäisen kaavion keltaisen SMA50:n yläpuolella niin pidän todennäköisenä, että näemme isompaa nousua ennen korrektioita. Tämä on kuitenkin epätodennäköisempi vaihtoehto kuin, että 5500-6000 dollarin voimakas resistanssi aiheuttaisi korrektion jo aikaisemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *