Tekninen analyysi 16.5.: Nousukausi on alkanut

No niin saatiin hieman liikettä kurssiin. Näyttää siltä, että uusi nousukausi on alkanut, koska menimme 50 viikon keskiarvokäyrien yläpuolelle. Näytän tässä analyysissa miten ostaminen kannattaa tehdä nousukaudella niin, että ei tule ostettua paniikissa lyhyemmän aikavälin huipuilla.

Viikkokaavio. Turkoosit viivat ovat kuukausikaavion kuun vaihtumisista muodostuvia support/resistanssi (S/R) -tasoja, kaaviossa myös 50 viikon keskiarvokäyrät keltaisella (SMA50) ja oranssilla (EMA50) sekä 200 viikon keskiarvokäyrät sinisellä (EMA200) ja punaisella (SMA200).

Viikkopalkki siis sulkeutui molempien 50 viikon keskiarvokäyrien yläpuolella, viikko päättyi sunnuntaina GMT0 keltaisen käyrän yläpuolella. Nämä keskiarvokäyrät ovat minusta hyvä jakaja historian perusteella lasku- ja nousukauden välillä, joten nyt voi sanoa, että uusi nousukausi on todennäköisesti alkanut.

Nyt olemme kuitenkin nousseet niin nopeasti, noin 68%:a viimeisen kolmen viikkopalkin aikana, että tarvitsemme todennäköisesti hengähdystauon.

Viikkokaavio pinkillä 8 viikon eksponentiaalisella keskiarvokäyrällä (EMA8) ja valkoisella EMA20:llä.

Hyviä paikkoja ostaa on, kun kurssi koskettaa EMA8:a ja mahdollisesti sen jälkeen vielä toisen kerran, kun kurssi koskettaa EMA20:ä. Niin kuin tarkkasilmäiset huomaa, niin kurssi ei joka korrektiossa käynyt EMA20:ä, vaikka useimmiten kävikin. Kannattaa avata kaaviot alkuperäisessä koossa kuvaa klikkaamalla, jotta näkee yksityiskohdat paremmin.

Nyt EMA8 on hieman yli 5800 dollaria kurssin ollessa yli 7000 dollaria. Nyt ei siis välttämättä ole paras paikka ostaa vaan parempi odottaa, että kurssi koskettaa ainakin tuota EMA8:a ennen ostamista.

Jos FOMO (fear of missing out) ottaa vallan, niin tuijottakaa tätä kaaviota niin kauan, että FOMO hellittää. Pitäkäähän pää kylmänä ja nauttikaa kyydistä. Jos viikkopalkki sulkeutuu takaisin 50 viikon keskiarvokäyrien alle, niin nousukausi on todennäköisesti peruttu toistaiseksi.

tradingview.com -sivulla voit ilmaiseksi luoda kaavion, mistä näet nämä keskiarvokäyrät.

 

6 thoughts on “Tekninen analyysi 16.5.: Nousukausi on alkanut

  • Juhani Taivalkoski says:

   Tässä tapauksessa neuvoisin olemaan tekemättä mitään. Sijoittaminen kannattaa aloittaa matalariskisistä kohteista, kuten rahastoista tai jopa osakkeista ihan sijoitusneuvojan avustuksella.

   Kryptosijoittaminen on erittäin, monesti uskomattoman tuottoisaa. Tuottoisaa niille, jotka tietävät tasan tarkkaan mitä tekevät. Muille se on hyvin suurella riskillä erittäin tappiollista. Kryptosijoittamisella rikastutaan nimenomaan ottamalla rahat pois näiltä “tavallisilta ihmisiltä”. Niiltä, jotka lukevat valtamediasta hypettäviä kryptouutisia silloin, kun kryptot ovat nousujohteisia, ja jotka päättävät lähteä hommaan mukaan tietämättä siitä paljoakaan.

   Jos kuitenkin päätät lähteä kokeilemaan onneasi, Bittirahan kautta voi ostaa paria eri kryptoa. Neuvoisin kuitenkin avaamaan johonkin tunnettuun ulkomaiseen pörssiin, kuten Bitstampiin tilin maksujen ja kulujen minimoimiseksi. Opiskele aihetta, mitkä ovat potentiaalisesti hyviä osto ja myyntipaikkoja ja sijoita vain sen verran kun on varaa menettää.

  • MN says:

   Annetaan tämmöne iha vastuuton ohje toisin kuin juhani kehottaa pysymään poisssa.
   Eli surffaile coinmotion.com, joka on suomalainen yritys joka myy ja ostaa Bitcoinia sekä muutamaa muuta kryptovaluuttaa.

   1. Avaa sinne tili ja osta valitsemallasi summalla vaikkapa Bitcoinia.
   2. Sijoita korkeintaan sellainen summa kuin mitä ensinnäkin voisit itkemättä menettää ja niin että et tule ehkä sitä rahaa tarvitsemaan lähitulevaisuudessa.
   3. Odota monta vuotta.

   4. Tarkista sijoitusten arvo, onko bitcoinin arvo noussut päätähuimaavasti?
   5. Jos ei hyvältä näytä ni odota ny sit vaikka vuosia lisää ja toivo parasta ja ole iloinen ettet sijoittanut enempää kuin saatoit voida hävittää.
   6. Jos näyttää riittävän hyvältä niin myy Bitcoinit pois ja maksa myyntivoitoista verottajalle osuutensa.

 1. Pessi Peura says:

  Täältä löydät perustietoa bitcoinista https://bittiraha.fi/nain-ryhdyt-bitcoin-kayttajaksi/.

  Suosittelen tutustumaan meidän toiseen palveluun Coinmotion.com, missä bitcoin-sijoitusten hallinta ja säilyttäminen on helppoa. Kyseessä on tosiaan korkean riskin sijoituslaji, joten kannattaa lähteä maltillisilla summilla ja pitkän tähtäimen sijoittamisella liikkeelle. Historiallisesti arvo on heilahdellut voimakkaasti, mutta pitkällä tähtäimellä ollut hyvin voimakkaasti noususuuntainen. Tämä ei tietenkään takaa nousua tulevaisuudessa, mutta siihen on paljon potentiaalia.

  • Juhani Taivalkoski says:

   Komppaan tätä. Tämä jäi itseltäni sanomatta. Eli yleensä aiheeseen perehtymättömät ensinnäkin tekevät ostot ja myynnit juuri nurinkurisiin aikoihin. Toisekseen panikointi on yleistä, ja se johtaa juuri tähän. Kun mediassa kohistaan, ollaan jo yleensä liian myöhässä ym. Tämä pätee siis lyhyen aikavälin sijoittamiseen ja komppaan itsekin tuota pitkän aikavälin sijoittamista ns. Holdaamista. Puhutaan monien vuosien sijoituksesta. Tässä pitää ehdottomasti pitää pää kylmänä. Tähän kannustan minäkin sopivalla summalla. Sekään ei kuitenkaan takaa 100% varmasti mitään, mutta on parempi vaihtoehto kuin tietämätön ja panikoiva “shorttaaminen”, eli lyhyen aikavälin sijoitus aiheeseen perehtymättömälle.

 2. Jouni says:

  Itse olen vuosien saatossa ostanut bitcoinia mutaman kerran.
  Sijoittamisesta en ymmärrä mitään ja hiki on valunut useamman kerran. Säästöistä on ollut kiinni n. 20% ja säästöini eivät ole olleet kovinkaan paljoa koskaan.
  Muutaman kerran olen onnistunut, myin coinit pois muutamaa päivää ennen kuin se 1400 usd romahdus tuli. “Menetin” siinä toki rahaa parissä päivässä paljon kun myin liian aikaisin, mutta kun selvisi miten paha romahdus oli, huokaisin helpotuksesta.

  Sitten olinkin kauan etten ostanut, usko loppui.

  Myöhemmin ostin uudestaan ja taas myin 2,5kk liian aikaisin ennenkuin arvo raketoi sinne 15 000 €
  se harmitti jo tosi paljon koska nyt ajaisin ihan eri autolla. Tuolloin sain vain vähän kulutusrahaa koska olin päättänyt että myin kun hinta on taas 1000 koska sitten se kuitenkin romahtaa taas. Ei romahtanut

  Nyt kun ostin taas vähän bittiä niin aivan väärällä hetkellä, ennen pohjalukemia. Sain onneksi myityä ne jonkun ihmeen kaupalla niin että jäin +- 0, en tiedä miten se oli edes mahdollista kun kurssi oli oikeasti -20%. Ilmeisesti jokin pieni piikki.
  Nythän se harmittaa ihan sairaasti, sillä olisin 3kk odottelulla jo tuplannut sijoitukseni…

  Ei tämä ole siis heikkohermoisille, varsinkaan jos mielestään sijoittaa summan jota ei halua menettää.
  Lisäksi, tavoite kannattaa asettaa todella korkealle, esim. myin kun olen 5x rahani ja tällöin laittaa jotkut automatiikat peliin että myynti tapahtuu automaattisesti jos kurssi tippuu 10% …tai nousee 20% jolloin voi olla tyytyväinen vielä extra 20%:iin.
  Nyt ei enää bitcoinissa ole kuin parisataa ja tämäkin vain siksi kun en saanut vaihdettua sitä toiseen coiniin (digibyteen) mutta ei se mitään, digibyte ei ole noussut..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *