Tekninen analyysi 2.5: Kurssi vakiintunut yli 5000 dollarin tasolle

Bitcoinin kurssi on ottanut hieman hengähdystaukoa nousun jälkeen. Tässä analyysissä tarkastelemme mitä täytyy mielestäni tapahtua, jotta nousu voisi jatkua ja kuinka korkealle nousu voisi yltää. Lisäksi tarkastelemme myös mahdollisia skenaarioita kurssilaskuun eli sitä kuinka alas voidaan päätyä ennen kuin supportteja on vastassa tukemassa kurssia.

Viikkokaavio keltaisella 50 viikon ja punaisella 200 viikon yksinkertaisilla keskiarvokayrillä sekä oranssilla 50 viikon ja sinisellä 200 viikon eksponentaalisilla keskiarvokäyrillä. Kaaviossa myös turkooseja kuukaisikaavion horisontaalisia support/resistanssi-tasoja (S/R) sekä valkoisia lyhyemmän aikavälin horisontaalisia S/R-tasoja.

Viime kerralla kirjoitin näin: “…pidän todennäköisimpänä vaihtoehtona, että joko olemme jo aloittamassa nyt suurempaa punaisen nuolen kaltaista korrektiota tai menemme vielä vähän ylemmäksi kuitenkin ilman viikkopalkin sulkeutumista keltaisen SMA50:n yläpuolelle ja sitten aloitamme korrektion sieltä.”

Punainen nuoli on vieläkin mielestäni se todennäköisempi vaihtoehto, koska keltainen 50 viikon keskiarvokäyrä on ollut niin toimiva S/R-taso bitcoininkin historiassa. Olen kuitenkin valmis muuttamaan mieleni, jos viikkopalkki sulkeutuu keltaisen keskiarvokäyrän yläpuolella, kun sunnuntai vaihtuu maanantaiksi Lontoon talviaikaa (GMT0).

Jos viikkopalkki sulkeutuu keltaisen keskiarvokäyrän yläpuolella, niin on mahdollista, että näemme kunnollisen ostopaniikin joka puskee kurssin nopeasti lähelle 10 000 dollaria. Sen jälkeen kurssi tulisi todennäköisesti alas ja kokeilisi näiden keskiarvokäyrien kestävyyttä support-tasoina.

Bitcoinin historia kaikilla seitsemällä kosketuksella 50 viikon yksinkertaisen keskiarvokäyrän kanssa.

Olen monesti sanonut, että yksinkertaiset jutut toimivat, mutta täytyy valita oikeat asiat ja täytyy toimia niiden mukaan, kun aika koittaa. Mielenkiintoista seurata mitä tämän keskiarvokäyrän kanssa nyt tapahtuu.

Vaikka menisimme vielä tästä alaspäin niin pelkästään se, että kurssi tuli tähän keskiarvokäyrälle nostaa todennäköisyyttä sille, että karhumarkkina on loppumaisillaan tai peräti jo loppunut.

Tässä vielä pidemmän aikavälin kaavio muistuksena siitä mitä seuraava härkämarkkina voi tuoda tullessaan. Julkaisin tämän kaavion ensimmäisen kerran 3.10.2018: Tekninen analyysi 3.10: Pitkän aikavälin kaavioita kurssikehitykselle

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *