Tekninen analyysi 16.5: Kurssiliikkeet rauhallisia, volatiliteetti laskussa

Tässä pidemmän aikavälin laskenta viikkokaaviossa. Vihreä laskenta muistuttaa 2013 vuoden korrektiota noin 250 dollarin huipun jälkeen, kun taas punainen laskenta muistuttaa 2014 vuoden korrektiota noin 1100 dollarin huipun jälkeen.

Punainen laskenta ei sovi yhteen valkoisen laskennan kanssa, mutta vihreä sopii. Punaisen laskennan tapauksessa isompi aste laskennassa on erilainen.

Sama kaavio zoomattuna lähemmäksi. Näyttää siltä, että kurssi on jumissa 20 viikon valkoisen keskiarvokäyrän (SMA20) alapuolella ja 50 sekä 60 viikon keltaisen ja oranssin keskiarvokäyrän (SMA50 ja EMA60) yläpuolella.

Tästä pääsemme mukavalta tuntuvaan johtopäätökseen, että jos rikomme valkoisen keskiarvokäyrän ylöspäin niin todennäköisyydet vihreälle vaihtoehdolle nousevat merkittävästi. Jos taas rikomme keltaisen ja oranssin keskiarvokäyrän alapuolelle niin punaisen todennäköisyydet kasvavat.

Sanoisin kuitenkin, että on negatiivisempaa trendin suunnalle, jos rikomme keltaisen ja oranssin kuin mitä on positiivista, jos rikomme valkoisen. Keltainen ja oranssi ovat erittäin tärkeitä supportteja bull marketille.

Rikkoutuminen tarkoittaa uuden viikkopalkin (maanantaina) alkamista keskiarvokäyrän toisella puolella. Kaavion jokainen palkki kuvaa kurssivaihtelua maanantain alusta sunnuntain loppuun.

Olen vielä sillä kannalla, että keltainen ja oranssi keskiarvokäyrä tukevat kurssia jatkossakin ja vihreä vaihtoehto on jonkin verran todennäköisempi kuin punainen. Saattaa tosin olla, että konsolidaatio kestää vielä tovin ajaen osan treidaajista hulluuden partaalle ennen kunnon kurssinousun alkamista.

Kuitenkin olen valmis myös punaiseen vaihtoehtoon mikäli supportit hajoaa. On hyvä olla valmis skenaarioihin, jotka eivät olisi niin mukavia. Tuollainen bear-market olisi aika ikävä koko bitcoin-skenelle, mutta aika-ajoin se on juuri mitä tarvitaan, jotta kasvu voi jatkua.

Painotin jo 15.8.2017 julkaistussa analyysissa (ehkä jo aikaisemminkin, en jaksa käydä läpi kaikkia) tämän 50 viikon keskiarvokäyrän tärkeydestä: “…kun viikkopalkki seuraavan kerran sulkeutuu keltaisen käyrän alle niin on se todennäköisesti merkki ainakin suuresta korrektiosta, ellei pitkästä bear marketista.” 

Tässä vielä lyhyemmän aikavälin kaavio elliott wave -laskennoilla niille, joilla on enemmän ymmärrystä yksityiskohdista. Kaaviossa on lyhyemmän aikavälin reittejä, jotka voivat johtaa edellä mainittuihin skenaarioihin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *