Tekninen analyysi 18.3: Jos resistanssi rikotaan, niin luvassa voi olla voimakas kurssinousu

Bitcoin-kurssi on ollut erittäin rauhallisessa nousussa viime viikot. Mahdollisuudet suurempaan nousuun ovat olemassa lähitulevaisuudessa, mutta vielä on iso resistanssi yläpuolella rikottavana ennen kuin raketti voi lähteä nousemaan.

Viikkokaavio keltaisella 50 viikon, punaisella 200 viikon ja pinkilla 300 viikon keskiarvokäyrillä. Kaaviossa myös tärkeitä horisontaalisia S/R-viivoja (support/resistanssi).

Nyt ollaan jo viidettä viikkoa vuoden avautumisen (pinkki yearly open) yläpuolella, mutta viikkopalkki ei ole vielä sulkeutunut 4102 dollarissa olevan viikkotason resistanssin yläpuolella. Jos näin tapahtuu, niin pidän todennäköisenä, että nousu kohti 6000 dollaria alkaa. Jos taas puhti loppuu kesken ja viikkopalkki sulkeutuu vuoden avautumisen alapuolella niin pidän todennäköisenä, että punainen 200 viikon keskiarvokäyrä rikkoutuu ainakin viikkopalkin viiksellä ja sitten nähdään kapitulaatio tuonne 300 viikon keskiarvokäyrän tienoille, missä kuukausitason pidemmän aikavälin horisontaaliset support-viivat myös ovat.

Päivakaavio horisontaalisilla S/R-viivoilla.

Päiväkaavion palkkien sulkeutumiset ovat lupaavia. Olemme nyt muutaman päivän pysynyt lyhyemmän aikavälin rangen (valkoiset viivat) yläpuolella ja olemme aivan turkoosin vihreän kuukausitason S/R-viivan tietämillä. Jos momenttia raketointiin löytyy, niin tuleva viikko olisi hyvä hetki aloittaa nousu ja rikkoa lähellä olevat resistanssit.

Päiväkaavio ei ole yhtä luotettava mitä viikkokaavio signaaleineen, mutta jos oppii luottamaan oikeisiin asioihin päiväkaaviossa, niin yleensä saa paremman keskihinnan positiolle. Hyvältä näyttää toistaiseksi, mutta täytyy seurata tarkkaan miten tilanne kehittyy.

Niin kauan kuin tuo vuoden avautuminen kestää supporttina niin olen “bullish” lähitulevaisuuden kannalta. Jos nousuun tästä lähdetään, niin seuraava voimakas resistanssi on lähempänä 6000 dollaria, 5500, 5800 ja 6000 dollaria.

Kuukausikaavio.

Tässä vielä pidemmän aikavälin kuvaa kuukausikaavion muodossa. Jos ralli yltyy oikein hurjaksi, niin piikki tuonne 6434 dollarin kuukausitason viivalle on myös täysin mahdollinen, mutta en usko että kuukausipalkki sulkeutuu yli 6000 dollarin ensi yrittämällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *