Tekninen analyysi 4.2: Uutta nousua saadaan edelleen odotella

Eipä ole juuri kurssi liikkunut muutamaan viikkoon, saatiin kuitenkin uusi kuukausipalkki ja tänään alkoi myös uusi viikko. Katsotaan missä support ja resistanssi -tasot ovat ja mitä todennäköisesti tapahtuu, mikäli jompikumpi näistä rikkoutuu.

Kuukausikaavio tärkeillä horisontaalisilla S/R-tasoilla (support/resistance) ja keltaisella 50 kuukauden keskiarvokäyrällä.

Kun kurssi tippui tuolta noin 6500 dollarin tasolta niin tippui se suoraan läpi 4734-4326 dollarin S/R-alueen, mutta ei kuitenkaan ole vielä käynyt 2855 dollarista alkavalla seuraavalla S/R-alueella.

Emme ole vielä nähneet merkkejä siitä että kurssi olisi ennenaikaisesti kääntymässä, joten oletuksena on hyvä pitää että kurssi menee tuonne vähintään 2855 dollariin.

Tuo keltainen 50 kuukauden keskiarvokäyrä on kuitenkin erittäin vahva support-taso ja pidän todennäköisenä, että sen alapuolella ei uusi kuukausipalkki ala, joten mahdollinen piikki alaspäin seuraavalle horisontaaliselle support-tasolle tapahtuessaan on todennäköisesti lyhytaikainen kapitulaatio.

Viikkokaavio samoilla kuukausitason horisontaalisilla S/R-tasoilla sekä keltaisella 50 viikon, punaisella 200 viikon ja pinkillä 300 viikon keskiarvokäyrillä.

Edellisen 3122 dollarin pohjasta kurssi kimposi punaisesta 200 viikon keskiarvokäyrästä ylöspäin ja nyt olemme saman keskiarvokäyrän lähellä. Jos lähdemme tästä ylöspäin tekemättä uusia pohjalukemia, niin on se selvä merkki aikaisemmin mainitusta “ennenaikaisesta kääntymisestä”.

Jos viikkopalkki sulkeutuu punaisen 200 viikon keskiarvokäyrän alapuolella, niin pinkki 300 viikon keskiarvokäyrä sekä sen lähellä olevat horisontaaliset S/R alueet ovat todennäköisiä kohteita pudotukselle.

Edellinen viikkokaavio zoomattuna lähemmäksi muutamilla lisäviivoilla.

Jotta positiivinen skenaario toteutuisi, niin haluaisin nähdä viikkopalkin sulkeutuvan ensin 3529 dollarin sinisen viivan yläpuolella ja sitten 4102 dollarin viivan yläpuolella, tämän jälkeen todennäköisesti ns. “FOMO” ottaa vallan ja kurssi menee nopeasti valkoisille viivoille.

En tosin usko, että kurssi heti jaksaa mennä valkoisten viivojen yläpuolelle, vaan resistanssi alueella tulee olemaan liian vahva ja kurssi lähtee sieltä taas laskuun.

1 thoughts on “Tekninen analyysi 4.2: Uutta nousua saadaan edelleen odotella

  1. Pekka Kuuppa says:

    Eiköhän se ole selvää ettei tämä nouse enää ikinä. Juna meni jo. Se on kumma että näiden juttujen mukaan uusi nousu on vain ajan kysymys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *