Tekninen analyysi 5.3: Kurssinousu hyytyi resistanssitasoon

Bitcoinin kurssi ei vielä lähtenyt raketoimaan vaan kurssinousu torppasi ensimmäiseen merkittävään resistanssiin. On kuitenkin vielä toivoa, että karhumarkkinan pohjat olisi jo nähty. Katsotaanpa mitä tarkoitan kuukausi- ja viikkokaavioiden avulla.

Kuukausikaavio tärkeillä horisontaalisilla S/R-tasoilla (support/resistanssi) ja keltaisella 50 kuukauden sekä turkoosilla 75 kuukauden keskiarvokäyrillä.

Aloitetaan tällä kertaa kuukausikaaviosta, koska saimme uuden kuukausipalkin viime perjantaina. Kuukausipalkki sulkeutui mukavasti sitä edellisen kuukauden avautumisen yläpuolella, mikä oli samalla vuoden avautuminen. Vuoden avautumisella on erityistä painoarvoa ja pidänkin sitä tällä hetkellä tärkeänä S/R-tasona.

Kuukausitasolla olisi hyvä, jos emme sulkeutuisi pinkin vuoden avautumisen alapuolella positiivista kurssikehitystä ajatellen. Jos kuukausipalkki sulkeutuu 3413 dollarissa olevan turkoosin kuukausitason alapuolella, niin on se todennäköinen merkki siitä, että menemme selkeästi alemmaksi ennen kuin karhumarkkinat ovat ohitse.

Viikkokaavio tärkeillä horisontaalisilla S/R-tasoilla, keltaisella 50 viikon, punaisella 200 viikon ja pinkillä 300 viikon keskiarvokäyrillä.

Viimeksi kirjoitin: “Viikkopalkin viiksi kyseisen resistanssi-tason (ylempi sininen viiva) läpi ja sulkeutuminen sen alapuolelle olisi negatiivinen merkki varsinkin, jos seuraavakin viikko sulkeutuu alapuolella. Jos näin käy, niin on todennäköistä, että resistanssitason rikkoutumisen yritys on epäonnistunut tällä kertaa.”

Ei näytä siis kovin hyvältä nyt, mutta niin kauan kuin vuoden avautuminen kestää ja viikkopalkki ei sulkeudu sen alapuolelle, niin meillä on toivoa. Jos viikkopalkki sulkeutuu vuoden avautumisen alapuolella niin pidän kohtuullisen todennäköisenä, että punainen 200 viikon keskiarvokäyrä rikkoutuu ja näemme kapitulaation ehkä peräti tuonne 300 viikon keskiarvokäyrälle.

Jos vuoden avautuminen kestää, niin sitten olemme mahdollisesti aloittamassa kunnon rallia ylöspäin. Markkinat ovat siis hieman päättämättömyyden tilassa tällä hetkellä.

1 thoughts on “Tekninen analyysi 5.3: Kurssinousu hyytyi resistanssitasoon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *