Tekninen analyysi 18.2: Ilmassa potentiaalia bitcoinin kurssinousun kiihtymiseen

Bitcoin-kurssi on näyttänyt positiivisia merkkejä viime viikkoina ainakin heille, jotka toivovat sen menevän ylöspäin. Shorttaajille sen sijaan saattaa tulla tukalat paikat lähitulevaisuudessa ainakin, jos riskienhallinta ei ole kunnossa.

Edellisestä analyysista: “Jotta positiivinen skenaario toteutuisi, niin haluaisin nähdä viikkopalkin sulkeutuvan ensin 3529 dollarin sinisen viivan yläpuolella ja sitten 4102 dollarin viivan yläpuolella, tämän jälkeen todennäköisesti ns. “FOMO” ottaa vallan ja kurssi menee nopeasti valkoisille viivoille.”

Viikkokaavio vihreillä kuukausikaavion tukitasoilla, keltaisella 50 viikon keskiarvokäyrällä, punaisella 200 viikon keskiarvokäyrällä, sinisillä lyhyemmän aikavälin viikkokaavion tukitasoilla ja valkoisilla target-viivoilla mahdolliselle nousulle.

Viikkopalkki sulkeutui 3529 dollarin sinisen viivan yläpuolella, joka on mukava reaktio punaisen 200 viikon keskiarvokäyrältä ylöspäin.

Sama kaavio zoomattuna lähemmäksi.

Edellisen viikon punainen palkki kävi testaamassa sinistä tukitasoa ja sitten viikko sulkeutui uudestaan sinisen tukitason yläpuolella. Tämä on oppikirjaesimerkki siitä miten tukitasot toimivat, jos ne on valittu oikein.

Seuraavaksi odotan mitä tapahtuu ylemmällä seuraavalla sinisellä tukitasolla 4102 dollarissa. Jos se rikkoutuu samalla tavalla niin meillä on hyvät mahdollisuudet puskea tuon vihreän kuukausiresistanssialueen läpi ja mennä testaamaan tuota alaspäin purkautumisen aluetta, mitä valkoiset viivat näyttävät.

Yksi syy miksi odotan voimakasta nousua mikäli tuo ylempi sininen resistanssitaso rikkoutuu on se, että kun lähdimme laskemaan 6000 dollarin yläpuolelta, niin lasku oli nopea ilman levähdystaukoja, minkä takia support/resistanssitasoja lyhyemmälle aikavälille ei ehtinyt muodostua. Tie on niin sanotusti auki, jos vaan pääsemme tuon seuraavan resistanssitason yläpuolelle.

Viikkopalkin viiksi kyseisen resistanssi tason läpi ja sulkeutuminen sen alapuolelle olisi negatiivinen merkki varsinkin, jos seuraavakin viikko sulkeutuu alapuolella. Jos näin käy, niin on todennäköistä, että resistanssitason rikkoutumisen yritys on epäonnistunut tällä kertaa.

Btw. tämä on 100:s analyysi, noin 50 kuukautta on tullut näitä raapusteltua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *