Helsinkiin avattu Bitcoin-tutustumispiste Bitcoin-Corner

Helsingin Kallioon on avattu fyysinen Bitcoin-tutustumispiste, nimeltään Bitcoin-Corner. Tämä on ensimmäinen suomalainen kivijalkapiste, joka on pyhitetty nimenomaan Bitcoiniin tutustumista varten. Bitcoin-tutustumispiste tarjoaa Bitcoin-koulutusta, -tietoa ja -tuotteita. Erityisen mielenkiintoinen on tutustumispisteen Bitcoin-aloituspaketti, nimeltään Bitcoin Starter Kit, joka antaa täydelle ummikollekin kaikki valmiudet käyttää Bitcoinia.

Bitcoin-aloituspaketti Bitcoin Starter Kit sisältää opastuksen turvallisen mobiililompakon luontiin älylaitteelle, Bitcoin-perusohjelmistojen ja Bitcoinin perehdytyskurssin, fyysisen Denarium-kolikon sekä Bitcoin-heijastimen. Aloituspaketti antaa siis kaiken tarvittavan, mitä Bitcoinin käyttöönotto vaatii sekä vielä ekstraa päälle.

Bitcoin-Corner tarjoaa kaiken tarvittavan bitcoinin käyttämiseen helposti ja vaivattomasti.

“Itse opastus kestää noin 45 minuuttia, riippuen tietysti asiakkaan aikaisemmasta tietoteknisestä taustasta ja siitä, miten hyvin hän tuntee Bitcoinia. Tarkoitus kuitenkin on, että opastuksessa jokainen oppii Bitcoinin olennaisimmat perusasiat ja saa valmiuden halutessaan tutustua aiheeseen huomattavasti syvällisemminkin” kertoo Bitcoin-tutustumispistettä pitävän Tietosuojakoneen Anton Räsänen.

Perehdytyskurssilla asiakkaalle opetetaan ja ohjataan tarvittaessa kädestä pitäen, miten älypuhelimelle asennetaan Bitcoin-mobiililompakko, miten lompakko varmuuskopioidaan, miten offlinetilassa voidaan luoda paperilompakkoja ja missä ja miten bitcoineja voi ostaa, myydä ja käyttää. “Olemme jopa hankkineet toimistollemme kymmenen vuotta vanhan printterin, jossa ei ole minkäänlaisia verkkoyhteyksiä voidaksemme luoda asiakkaan kanssa täysin turvallisen paperilompakon”, Räsänen sanoo.

Bitcoin-tutustumispisteessä tarjotaan informaatiota Bitcoinista myös itse tutustumispakettien ulkopuolelta. Pisteessä on mahdollista hankkia maksutta esimerkiksi Bitcoin Magazinen vanhoja numeroita ja Bittiraha.fi:n Bitcoin-käsikirjaa. “Vastaamme myös mielellämme kaikkiin Bitcoinia koskeviin kysymyksiin” Anton muistuttaa.

Bitcoin-Cornerista voi myös hankkia kaikenlaista Bitcoin-oheistavaraa. Bitcoineja liikkeessä voi ostaa Denarium-kolikoiden muodossa, mutta muitakin mahdollisuuksia on tulossa tulevaisuudessa.

Tietoturvaa Bitcoinin kyytipojaksi

Bitcoin-opastukset eivät ole tietenkään ainoa palvelu, jota Kalliosta saa. Itse yrityksen päätuote on äärimmäisen tietoturvalliseksi tehty kannettava tietokone. Koneessa toimii päällekkäin kaksi käyttöjärjestelmää, perinteinen Windows ja turvalliseksi räätälöity Linux. “Kun tietokoneen starttaa normaalisti, se aukaisee tavallisen Windowsin. Päästäkseen käsiksi itse Linuxiin, pitää käyttäjällä olla USB-käynnistysavain.” selvittää Räsänen. Vaikka kone varastettaisiin, suurimmalta osalta varkaista jäisi kokonaan tajuamatta, mitä kaikkea kone pitää sisällään.

Linux-käyttöjärjestelmän ohjelmat on valikoitu mahdollisimman turvallisiksi. Esimerkiksi Internetiin kone yhdistää automaattisesti VPN:n kautta salatakseen nettiyhteyksiä ja koneen kovalevy on oletusarvoisesti kryptattu. Oletushakukoneena tietokone yhdistää urkintavapaaseen DuckDuckgo:hon. ”Olemme itse koodanneet PrivateOnVPN-ohjelman, jolla voi helposti hallinnoida VPN-yhteyksiä. Ohjelma on avointa lähdekoodia ja se löytyy GitHubista.” kertoo Räsänen. 

Kannettavassa pyörii Tietosuojakoneen itse ohjelmoima avoimen koodin PrivateOn-VPN.

Koneella on myös monia muita helposti käytettäviä tietoturvallisuutta lisääviä ominaisuuksia ja ohjelmistoja, joissa luonnollisesti on pyritty myös hyödyntämään avointa koodia.

Tietosuojakone on moderni ja tehokas läppäri ja sen hinta on 1199 euroa. “Tietosuojakone on hyvä ratkaisu niin yksityisille kotikäyttäjille jotka ovat huolissaan tietosuojastaan kuin myös PK-yrityksille. Se suojaa ja kryptaa automaattisesti yritystoiminnan kannalta tärkeät tiedot” Räsänen kertoo.

“Tietoturva ja Bitcoin sopivat hyvin yhteen, joten näiden molempien palvelujen tarjoaminen yhdessä sopii erinomaisesti liikeideaamme” Räsänen summaa.

Tietosuojakoneen Demohuone ja Bitcoin-tutustumispiste Bitcoin-Corner sijaitsee Helsingin Kalliossa osoitteessa Läntinen Brahenkatu 12. Se on auki joka arkipäivä kello 11-17.

Tietosuojakone ja Bitcoin-Corner löytyvät helposti Helsingin Kalliosta.