Kuukausisäästäminen tuo ajallisen hajauttamisen bitcoin-sijoittamiseen

Yksi yleisimmistä syistä lykätä bitcoiniin sijoittamista on oikean ostohetken määrittäminen. Suurten hintavaihteluiden johdosta ostohetken muuttaminen viikolla tai kuukaudella voi tuoda suuren eron sijoituksen pitkän ajan tuottoprosenttiin. Joskus se myös toimii ylitsepääsemättömänä esteenä sijoituksen tekemiseen, kun sijoittaja jää odottamaan parempaa ostohetkeä eikä lopulta saa sijoitusta tehtyä.

Bittirahan sisarpalveluun Coinmotioniin lisättiin hiljattain uutena ominaisuutena kuukausisäästöpalvelu. Palvelun avulla bitcoin-sijoittamisesta voi tehdä jatkuvaa, mikä mahdollistaa niin kutsutun aikahajautuksen. Kun saman sijoitussumman hajauttaa vuodelle kerralla sijoittamisen sijaan, niin matkalle mahtuu hyviä ja huonompia ostohetkiä. Näin riski huonon ostohetken valinnasta madaltuu ja ostohinnat tasoittuvat ajan myötä.

Seuraavalta videolta näet tarkat ohjeet palvelun käyttöönottamiseen Coinmotionissa. Jos sinulla ei vielä ole Coinmotion-tiliä, niin luomalla tilin tämän linkin kautta saat alennusta ensimmäisen kuukauden vaihtokuluista.

Jatkuvaa ja vaivatonta sijoittamista alennetuin kuluin

Coinmotionin kuukausisäästöpalvelu on toteutettu niin, että sopimuksen kerran laatimalla koko sijoitusprosessin saa automatisoitua. Laatimalla sopimuksen saat käynnistettyä jatkuvan sijoittamisen haluamiisi kryptovaluuttoihin. Valittavissa on bitcoinin (BTC) lisäksi litecoin (LTC), ethereum (ETH), XRP ja stellar lumens (XLM).

Säästösopimus on toistaiseksi voimassa ja voit katkaista sen milloin tahansa tai tehdä siihen muutoksia. Saat parhaan hyödyn irti, kun asetat sopimuksen tehdessäsi toistuvan talletuksen verkkopankistasi, niin sinun ei tarvitse erikseen muistaa tehdä kuukausittaisia talletuksia. Alensimme kuukausisäästön kuluja, joten maksat vain yhden prosentin välityspalkkion kuukausittaisista ostoistasi. Säästäminen on nyt siis entistä kannattavampaa.

Kuukausisäästäminen vuoden 2019-alusta on ollut erittäin kannattavaa

Vuodet 2019-2020 eivät ole olleet bitcoinin kulta-aikaa, mutta siitä huolimatta kuukausisäästöllä on voinut tahkota varsin tasaisesti tuottoa. Vuoden 2019 alussa aloitettu kuukausisäästäminen olisi parhaimmillaan vuoden 2019 kesällä ollut peräti 300% tuoton vauhdissa.

Kesän hintapiikin jälkeen tuotot ovat tasoittuneet, mutta plussalla on pysytty koko ajan ja suurimman osan ajasta vielä varsin selvästi. Edes Covid-19 myötä koettu talouskriisi ja bitcoinin hinnan hetkellinen notkahdus ei vienyt kuukausisäästön tuottoja vuoden 2019 alusta pakkaselle.

Alla olevasta kuvaajasta näet kuinka vuoden 2019 alussa aloitetun kuukausisäästämisen tuotto on kehittynyt ensimmäisen 18-kuukauden aikana. Laskelmassa koko summa on sijoitettu bitcoiniin. Laskelmassa on huomioitu palvelun käytön kustannukset ja käytetty sijoitussummana sataa euroa kuukaudessa.

Sijoitettu summa: 1800€
Sijoituksen arvo 1.6.2020: 2560,25€
Tuottoprosentti kulut huomioiden: 42,24%

Säännöllinen sijoittaminen bitcoiniin vuoden 2019 alusta on tuonut mainion 42,24 prosentin tuoton.

3 thoughts on “Kuukausisäästäminen tuo ajallisen hajauttamisen bitcoin-sijoittamiseen

  1. Hannu says:

    Ei ole rahaa sijoittaa, siksi mulla käy useasti mielessä isolla skaalalla louhinnan toteuttaminen, siihen tuskin pystyn rahallisesti itse kyllä tiedän. Aina käy mielessä kovan tuloksen tekeminen 150 000 USD/24h ei ole mikään pieni summa. Vaihtoehto on tehdä täyttä päivää 9e/pvä ja itse maksettu omasta pussista ruoka/eväät.

  2. Juhani Taivalkoski says:

    Rehellisyyden nimissä täytyy muistuttaa vielä arvon tulevia kanssasijoittajia, että verottaja ottaa mahdollisesta tuotto-osuudesta vielä pääomaveron verran 30-33%. Näin realisoituva kokonaistuottoprosentti laskee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *