Nyt on mahdollista saada palkkaa bitcoineissa

Vastatakseen käyttäjien kysyntään kotimainen UKKO.fi-laskutuspalvelu maksaa jatkossa palkkaa myös bitcoin-virtuaalivaluutassa. Bittirahan Bittipalkka-palvelun kautta haluttu summa muuttuu bitcoineiksi turvallisesti ja nopeasti.

Lähes 6 000 itsensä työllistäjälle laskutuspalveluita tarjoava UKKO.fi on solminut yhteistyön kotimaisen Bittiraha.fi-palvelun kanssa. Yhteistyön tuloksena laskutuspalvelun käyttäjät voivat halutessaan saada palkan bitcoin-virtuaalirahassa.

Bitcoin on vuodesta 2009 käytössä ollut kansainvälinen virtuaalivaluutta, jonka arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Järjestelmä pohjautuu avoimeen lähdekoodiin.

– Olemme saaneet kyselyitä bitcoin-maksuista, ja päätimme mahdollistaa tämän käyttäjillemme. Ensimmäiset käyttäjät ovat varmasti IT-alan ihmisiä, mutta uskomme virtuaalirahan käyttäjäjoukon laventuvan sitä mukaa kuin ymmärrys bitcoineista kasvaa, UKKO.fin markkinointivastaava Olli Kopakkala toteaa.

UKKO.fi hoitaa verotuksen ennen valuutanvaihtoa. Vaihdetut bitcoinit voi tallentaa esimerkiksi virtuaalilompakkoon omalle koneelle tai säilyttää ulkoisella palveluntarjoajalla. Maanantaina yhden bitcoinin arvo oli noin 470 euroa.

UKKO.fi tarjoaa laskutuspalvelua yhä kasvavalle itsensä työllistäjien joukolle. Tilastokeskuksen mukaan heitä on Suomessa noin 150 000 hyvin erilaisilta aloilta, esimerkiksi graafikoita, parturi-kampaajia, freelancer-kirjoittajia ja taiteilijoita. Omissa nimissä työskentely voi olla kokopäiväistä tai sivutoimista työtä.

– Mahdollisuus saada palkkaa bitcoineissa lisää virtuaalivaluutan käyttömahdollisuuksia suuresti. Bitcoinin hyväksyviä yrityksiä on Suomessa tällä hetkellä noin 50, mutta kiinnostus bitcoiniin on kasvussa, sanoo Bittiraha-palvelun toimitusjohtaja Henry Brade.

Bitcoinin käyttäjiä on maailmanlaajuisesti arviolta 1-2 miljoonaa. Suomessa heitä on arvion mukaan noin 20 000 – 30 000, mutta bitcoinien käyttömahdollisuuksien lisääntyessä määrän ennustetaan kasvavan. Tällä hetkellä virtuaalirahalla voi Suomessa esimerkiksi maksaa joissakin verkkokaupoissa, ravintoloissa tai hotelleissa.

UKKO.fi lisää myös tarjontaansa työnantajille. Jatkossa mikä tahansa yritys voi maksaa palkkoja laskutuspalvelun kautta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Olli Kopakkala, osuuskunta UKKO.fi
+358 40 465 9790
olli.kopakkala (at) ukko.fi

Henry Brade, Bittiraha.fi
+358 41 501 4485
hbrade (at) prasos.fi

Christina Forsgård, Netprofile
+358 40 571 9192
christina (at) netprofile.fi

UKKO.fi-laskutuspalvelu on perustettu vuonna 2012. Viime vuonna osuuskunnan liikevaihto oli 3,5 miljoonaa euroa, ja kuukausittain se välittää palkkioita noin miljoonan euron edestä. UKKO.fi tekee itsensä työllistämisestä helpompaa hoitamalla vaadittavan byrokratian ja paperityön tekijän puolesta. Palvelumaksu on kiinteä viisi prosenttia.

Bittiraha.fi on vuonna 2012 perustettu bitcoin-portaali, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluja. Kuukausittain Bittirahan kautta vaihdetaan bitcoineja noin miljoonan euron edestä.