Pohjoismaiden johtava Bitcoin-palveluntarjoaja Prasos Oy keräsi 2,5M€ rahoituksen ennätysajassa

Prasos haki rahaa laajentumiseen Euroopassa sekä kryptovaluuttoihin perustuvien sijoitustuotteiden kehittämiseen perinteisille sijoittajille. Rahoituskierroksesta tuli Invesdor-alustan historian suurin ei-IPO-kierros.

Osakeanti käynnistettiin Invesdor-alustalla marraskuun 9. päivänä ja yhtiö saavutti ensimmäisen miljoonan joulukuun alussa. Investointitahti kiihtyi ja kierroksen viimeinen miljoona investoitiin vain kuuden päivän aikana, kun viime hetkeen sijoituksensa jättäneet sijoittajat pelkäsivät kierroksen umpeutuvan. Osakeanti saavutti 2,5 miljoonan euron enimmäismäärän 23. joulukuuta, eli 12 päivää ennen virallista sulkemispäivää.

“Meillä on erittäin positiivinen näkemys alan tulevaisuudesta ja oletimme, että kierros tulee menestymään. Osakeantimme vastaanotto ylitti kuitenkin kaikki odotuksemme. Olemme erittäin tyytyväisiä tulokseen ja kiitollisia luottamuksesta, jonka sijoittajat ovat meihin laittaneet. Yrityksellämme on haastava työ edessään ja tämä pääoman korotus auttaa meitä saavuttamaan paremmat tulokset nopeammin” Prasosin toimitusjohtaja Henry Brade kommentoi.

Prasos tarjosi noin 15% omasta pääomastaan ja saavutti yli 1000 uutta osakkeenomistajaa Suomesta ja ulkomailta.

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu laajentuminen uusille markkinoille ja kryptovaluuttarahaston lanseeraus

Seuraavien vuosien aikana yhtiö aikoo investoida laajentumiseen Euroopassa, tutkia mahdollisia yritysostoja kohdemarkkinoilla ja jatkokehittää vaihtopalvelujaan laskeakseen perinteisten sijoittajien kynnystä tulla markkinoille. Prasosin visio on kunnianhimoinen ja yritys aikoo myös olla mukana kehittämässä kryptovaluuttoihin perustuvaa sijoitusrahastoa.

“Yleinen kiinnostus kryptovaluuttoihin on lisääntynyt merkittävästi, mutta nykyiset palvelut eivät ole kovin käyttäjäystävällisiä. Olemme panostaneet voimakkaasti palvelujemme turvallisuuteen ja haluamme tehdä sijoitusprosessista mahdollisimman helpon ensimmäistä kertaa kryptovaluuttoihin sijoittaville tavanomaisille sijoittajille. Ala on monimutkainen erityisesti niille sijoittajille, joilla ei ole teknologiatuntemusta. Perinteisen investointituotteen kehittäminen, joka yhdistää kryptovaluuttamarkkinan ja tietämyksemme eri teknologioista, on erittäin mielenkiintoinen projekti ja sille on selkeä kysyntä.” Brade lisää.

Tämänhetkinen investointikierros oli viimeinen tämäntyyppinen vaihe Prasosin suunnitelmissa. Prasosin seuraava potentiaalinen askel on listautua First North -markkinapaikalle.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Heidi Hurskainen
Myyntijohtaja /Prasos Oy
[email protected], puh. +358 44 2316864

Henry Brade
Toimitusjohtaja ja perustaja/Prasos Oy
[email protected],  tel. +358 41 501 4485

Prasos Oy:n liiketoiminta keskittyy kryptovaluuttojen vaihdantaan ja varainhoitoon. Yritys perustettiin Jyväskylässä vuonna 2012 . Yhtiön nykyinen tiimi koostuu 15 eri liiketoiminta-alueisiin keskittyneistä ammattilaisista.  Euroopassa Prasoksella on yli 50 000 asiakasta ja se pääpalveluja ovat:: Coinmotion.com, Bittiraha.fi ja Denarium. Lisätietoja yrityksestä osoitteessa Prasos.fi.