Suomeen on perustettu kryptovaluutta-alan etujärjestö Konsensus Ry

Kryptovaluutta-alalle on perustettu uusi etujärjestö Helsingissä 2.3. pidetyssä perustamiskokouksessa. Konsensus Ry:n perustajiin kuuluu kryptovaluutta-alan yrittäjiä, harrastajia, sijoittajia ja alan vaikuttajia. 

Yhdistyksen puheenjohtajaksi äänestettiin Niko Laamanen. Laamasen tausta on rakennusinsinöörinä. Tällä hetkellä hän työskentelee täysipäiväisesti kryptovaluuttojen parissa etupäässä alan startup-yritysten neuvonantajana. Laamanen on puhunut kryptovaluutoista eri tilaisuuksissa ja aikoo jatkossakin panostaa kryptotietoisuuden levittämiseen. Yhdistyksen varapuheenjohtajana toimii Prasos Oy:ssa työskentelevä Heidi Hurskainen, jolla on pitkäaikainen kokemus pankkialalla toimimisesta.

Konsensus ry:n puheenjohtaja Niko Laamanen ja varapuheenjohtaja tiukan puheenjohtajaäänestyksen jälkitunnelmissa.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kansalaisten omaehtoista kryptovaluuttaharrastusta sekä uudistaa ja kehittää kansalaisten kryptovaluutta- ja lohkoketjuymmärrystä ja -taitoja sekä ammatillisia valmiuksia. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

– järjestää keskustelu- ja koulutustilaisuuksia ja juhlia
– harjoittaa tutkimus-, tiedotus- ja julkaisutoimintaa
– tekee aloitteita eri viranomaisille
– on yhteistoiminnassa muiden alan järjestöjen ja yritysten kanssa.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi toimeenpanna rahankeräyksiä ja arpajaisia hankittuaan asianmukaisen luvan sekä vastaanottaa testamentteja.

Puheenjohtajavalinnassa käytiin kaksi äänestyskierrosta. Äänestykseen osallistui 26 kokoukseen osallistunutta.

Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Yhteydenotot yhdistyksen toimintaan liittyen sekä tiedustelut koulutustilaisuuksista puheenjohtajalta osoitteesta [email protected].