Suomen kryptoliitto sai uuden hallituksen – Viikkokatsaus 9/2020

Bitcoin ja korona, siitä onkin tullut nyt kirjoiteltua. Eipä tule vielä lopetettua kirjoittelua tähänkään viikkariin, sillä korona vaikutti vahvasti myös Bitcoiniin. Eritoten korona näkyi Kiinassa, jossa virusepidemian aiheuttamat toimenpiteet saivat koko Bitcoin-verkon laskentatehon laskemaan.

Tässä viikkarissa siis juttua koronasta. Pelkän laskentatehon lisäksi puhumme myös altcoin-hankkeesta, joka yrittää rakentaa arvoaan koronalle ja ihmisten kuolemalle. Aika synkkää kyllä, mutta ainakin kolikon luojat sanovat lahjoittavansa viidenneksen kolikoistaan hyväntekeväisyyteen koronaa vastaan.

Muissa uutisissa puhumme muun muassa Konsensus ry:stä, eli Suomen kryptoalan etujärjestöstä, joka sai uuden hallituksen juuri kuluneella viikolla. Lisäksi viikkarissa juttua muun muassa Intian korkeimman oikeuden päätöksestä, joka avasi Bitcoinin käytön miljoonille uusille ihmisille.

Viime viikon katsauksen voit lukea täältä.

Intian tosiasialliasen Bitcoin-kiellon kumoaminen on kova juttu koko kryptovaluutta- ja lohkoketjualan kehitykselle.

Konsensus ry valitsi uuden hallituksen

Keskiviikkona järjestettiin suomalaisen krypto- ja lohkoketjualan etujärjestö Konsensus ry:n vuosikokous, jossa valittiin yhdistykselle uusi hallitus ja päätettiin yhdistyksen toiminnasta tulevalle kaudelle. Vuosikokous järjestettiin perinteisesti Kallion Urban Saunan tiloissa Helsingissä. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Rafael Eronen ja varapuheenjohtajaksi Martin Wichmann.

Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Anton Räsänen, Pessi Peura, Toni Kauppinen, Niko Laamanen, Henri Väkeväinen, Miika Tuomi ja Laura Oinonen. Kaikki valinnat olivat yksimielisiä.

Tapahtuman tarjoiluista vastasi Arctic Kombucha, jonka tuotoksia hallituksen jäsen Laura Oinonen maistaa.

Konsensus ry:n tavoitteena on edistää tietoisuutta kryptovaluutta- ja lohkoketjuteknologioista. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan muun muassa järjestämällä tapahtumia ja osallistumalla aktiivisesti aihetta koskevaan keskusteluun päättäjien, viranomaisten, yritysten ja muiden alan toimijoiden kanssa.

Uusi hallitus valittiin yksimielisesti.

Intian korkein oikeus kumosi keskuspankin BTC-kiellon

Intian korkein oikeus on tuominnut Intian keskuspankin aikaisemman Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja koskevan vaihdantakiellon laittomaksi. Tapahtunutta pidetään merkittävänä voittona sekä Intian että koko maailman lohkoketju- ja kryptovaluuttateollisuudelle.

Intian aikaisempi tilanne teki kryptovaluuttojen laillisen käytön tosiasiallisesti lähes laittomaksi koko maassa. Intian keskuspankki oli kieltänyt maan pankkeja tarjoamasta pankki- ja finanssipalveluja maassa toimiville kryptovaluuttayrityksille.

Korkein oikeus katsoi, että keskuspankilla ei alunperinkään ollut oikeutta tehdä niin laaja-alaista kieltoa kuin minkä se oli määrännyt muille pankeille. Korkeimman oikeuden ratkaisu tarkoittaa, että pankit voivat tästä lähtien tarjota kryptovaluuttayrityksille samoja palveluja kuin muille yrityksille.

Kuvassa olevat lakimiehet vapauttivat Bitcoinin miljoonille uusille ihmisille.

Koronaviruksen heikentämä louhintateho lähti kasvuun

Bitcoinin laskuteho on alkanut jälkeen kasvamaan, vaikkakin aikaisempaa hitaammin. Syy laskutehon kasvun tippumiselle ja myöhemmälle hitaalle kasvulle liittynee Kiinassa riehuvaan koronaepidemiaan.

Koronaviruksen seurauksena suuri osa kiinalaisista yrityksistä joutuivat implementoimaan karanteenia ja muita keinoja, joilla rajoittaa koronaviruksen leviämistä. Tämä näkyi globaalisti kiinalaisen talouden hidastumisena, eikä asia jäänyt koskettamatta myöskään bitcoinia.

Nyt esimerkiksi uusien louhintalaitteiden toimittajat ovat hiljalleen saamassa tuotteitaan liikkeelle ja Bitcoinin laskutehon kasvu on voinut jatkua. Bitcoinin laskuteho onkin noussut tammikuun loppupuolelta jopa yli 5%. Kirjoitushetkellä Bitcoinin laskentateho on noussut jo yli 150 000 exahashin per sekunti.

Kiina on yksi maailman merkittävimmistä Bitcoin-louhinnan keskustoista. Muun muassa maailman suurimpiin kuuluvat Bitcoin-louhintayritykset Bitmain ja MicroBT toimivat Kiinasta käsin.

Koronavirus on aiheuttanut Kiinassa karanteeneja ja teollisuuden sakkaamista, mikä on näkynyt myös Bitcoinin louhintatehossa.

Bitcoineja hodlataan enemmän kuin vuosiin

Bitcoinien “hodlaaminen” – eli kryptovaluutan säilyttäminen oletuksella, että sen arvo tulee kasvamaan tulevaisuudessa huomattavasti – näyttäisi olevan suositumpaa kuin koskaan sitten vuoden 2017 tammikuun. 42% kaikista maailmassa olevista bitcoineista eivät ole liikkuneet mihinkään yli kahteen vuoteen.

Hodlaaminen on monella tavalla itseään toteuttava ennustus. Mitä enemmän Bitcoin-käyttäjät hodlaavat bitcoineja, sitä pienempi myynnissä olevien bitcoinien tarjonta on. Mikäli kysyntä kasvaa, tulee tämä tarkoittamaan bitcoinin kurssin nousua.

Hodlaamisen uusi suosio näyttäisi liittyvän toukokuussa tapahtuvaan Bitcoin-lohkopalkkioiden puoliintumiseen. Tällä hetkellä uusia bitcoineja syntyy maailmaan 12,5 kappaletta noin joka kymmenes minuutti. Puoliintumisen jälkeen uusien syntyvien bitcoinien määrä tulee laskemaan 6,25 kappaleeseen jokaista kymmentä minuuttia kohti.

“Hodl” on muodostunut myös Bitcoin-maksimalistien motoksi.

Altcoin haluaa lyödä rahoiksi koronalla

Uusi altcoin yrittää rahastaa maailmalla leviävällä koronavirusepidemialla. Coronacoiniksi nimetty kryptovaluutta pyrkii kasvattamaan arvoaan sitä mukaa, mitä useampi ihminen tulee kuolemaan koronavirukseen.

Coronacoinia on alunperin luotu 7 604 953 650 kappaletta, eli se määrä, mitä ihmisiä suurin piirtein on maapallolla. Jokaista koronavirukseen sairastunutta tai kuollutta ihmistä kohti valuutan luojat tulevat tuhoamaan yhden kappaleen coronacoinia.

“Se, että coronacoinien määrä vähenee ajan kuluessa, tarkoittaa kryptovaluutan olevan deflatorinen, ja että sen arvo kasvaa ajan kuluessa. Uusia coronacoineja ei myöskään ole mahdollista luoda,” tekijät kertovat verkkosivullaan.

Tekijät myös väittävät, että 20% coronacoineista tullaan lahjoittamaan koronavirusepidemian vastaiseen hyväntekeväisyyteen.

Coronacoin kertoo olevansa hyväntekeväisyys, mutta altcoinien villissä lännessä siihen kannattaa suhtautua varauksella.

Sisältöä viikkokatsaukseen?

Tietoa mielenkiintoisista Bitcoin-uutisista tai -kirjoituksista sekä bitcoineja hyväksyvistä kauppiaista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *