Teknisk analys 18.3: Om resistansen bryts kan vi se kraftig kursuppgång

Bitcoin-kursen har stegrat lugnt uppåt senaste veckorna. Det finns möjligheter för större uppgång i nära framtiden, men vi har fortfarande en stor resistans ovanför före raketen kan stiga ordentligt.

Veckografen med gula 50 veckors, röda 200 veckors och ljusröda 300 veckors medelvärdeskurvorna, samt viktiga horisontala S/R-linjer (support/resistans).

Nu är vi redan femte veckan ovanför årets öppning (ljusröda yearly open), men veckobalken har inte ännu stängts ovanför resistansnivån vid 4102 dollar. Om det händer betraktar jag det sannolikt att en uppgång mot 6000 dollar börjar. Om bränslet däremot tar slut och veckobalken stängs nedanför årets öppning, så tror jag att röda 200 veckors medelvärdesgrafen bryts och vi ser en kapitulation ner till 300 veckors medelvärdesgrafen, där månadsnivåns horisontala support-linjer på en längre intervall också är.

Dagsgrafen med horisontala S/R-linjer.

Stängningarna av dagsgrafens balker är lovande. Vi har nu några dagar stannat ovanför kortare intervallens område (vita linjerna) och vi är nära turkosa månadsnivåns S/R-linje. Ifall det finns kraft för raketering så vore kommande veckan vara en bra stund att börja uppgången och slå igenom övre resistanser.

Dagsgrafen är inte lika pålitlig som veckografen med sina signaler, men om man lär sig lita på rätta saker så kan man få bättre medelvärde för sin position. Det ser ut bra hittills, men situationen kan också utvecklas åt annat håll.

Så länge som årets öppning håller som support är jag ”bullish” med tanke på nära framtiden. Om vi nu stegrar så är nästa hårda resistanserna närmare 6000 dollar vid 5500 och 5800 dollar.

Månadsgrafen.

Här har vi ännu en längre intervalls bild i form av månadsgrafen. Ifall rallyn blir riktigt häftig, så är en spik upp tll 6343 dollars linjen också helt möjlig, men jag tror inte månadsgrafen stängs ovanför 6000 dollar på första försöket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *