Turun suurimpaan kauppakeskukseen Skanssiin Bitcoin-automaatti

Turun suurin kauppakeskus Skanssi on ottanut tiloihinsa Bittimaatin, joka mahdollistaa bitcoinien ostamisen käteisellä. Skanssin Bitcoin-automaatilla voi ostaa bitcoineja nopeasti ja vaivattomasti. Automaatti on osa aktiivisesti laajentuvaa Prasos Oy:n Bittimaatti-verkostoa.

Bitcoin-automaatit ovat helppo tapa tutustua Bitcoin-maailmaan, ja automaattien käyttö onkin ollut kovassa kasvussa sekä meillä Suomessa että ulkomailla. Skanssi on ehdottomasti yksi Bittimaatti-verkostomme parhaista sijainneista” kertoo Prasos Oy:n toimitusjohtaja Henry Brade.

Maailman johtaviin maksupäätteiden valmistajiin kuuluva Ingenico tarjoaa nykyään päätelaitteissaan tuen Bitcoin-maksuille. Aiemmin tänä vuonna maailman johtava tietokonepelien palveluntarjoaja Steam otti bitcoinit käyttöön. Suomalainen Auto-Outlet on myynyt jo useita Tesla-sähköautoja bitcoineilla. Maailman talousfoorumin julkaisema raportti arvioi, että vuonna 2027 jo 10 % maailman bruttokansantuotteesta syntyisi Bitcoiniin liittyvästä kaupasta. Viime aikoina bitcoin-valuutan arvo on ollut voimakkaassa nousussa.

Bitcoin-automaatti on hyvä lisä Skanssin tarjontaan ja automaatti on selkeästi ollut kysytty palvelu” kertoo Skanssin markkinointipäällikkö Tiina Mikkola.

Bitcoin-automaatin käyttäminen on helppoa. Osto tapahtuu muutamalla napin painalluksella ja näyttämällä automaatille QR-koodia esimerkiksi kännykkään luodusta Bitcoin-lompakosta. Mikäli käyttäjällä ei ole Bitcoin-lompakkoa valmiiksi, voi sellaisen asentaa helposti kaikkien puhelinvalmistajien sovelluskaupasta. Koko toimitus kestää alle minuutin, jos lompakko jo löytyy. Muutaman minuutin jos lompakkoa ei valmiiksi ole.

Skanssin Bittimaatti löytyy Tokmannin ja Stadiumin läheisyydestä 2. kerroksesta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Henry Brade, Prasos Oy
041 501 4485, hbrade (at) prasos.fi

Tiina Mikkola, Kauppakeskus Skanssi
040 178 9971, tiina.mikkola (at) skanssi.fi

Bittimaatti on Euroopan suurimpia Bitcoin-automaattien verkostoja. Bittimaatteja löytyy tällä hetkellä Helsingistä, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Jyväskylästä ja Kuopiosta. Uusia asennuksia tehdään aktiivisesti. www.bittimaatti.fi

Prasos Oy on perustettu vuonna 2012 ja on Suomen johtava Bitcoin-palveluntarjoaja. Bittimaatti-verkoston lisäksi Prasos pyörittää muun muassa Bittiraha.fi, Coinmotion.com ja Denarium.com -palveluja. Prasoksella on yli 35 000 asiakasta ja bitcoin-vaihtoa Prasoksen palveluissa on tehty jo yli 40 miljoonan euron edestä. www.prasos.fi

Kauppakeskus Skanssi sijaitsee Turussa Skanssin kaupunginosassa. Kauppakeskuksessa on 90 kauppaa ja palvelua sekä hypermarket. Vuokrattavaa pinta-alaa on noin 41 000 m² ja parkkipaikkoja 2 400. Kauppakeskus Skanssi on LEED-sertifioitu kohde, jossa tehdään pitkäjänteistä työtä kauppakeskuksen ympäristökuormituksen vähentämiseksi ja energian säästämiseksi. www.skanssi.fi