Viikkokatsaus 15: Overstock.com aikoo ottaa bitcoinit maksutavaksi

Kuluneen viikon viikkokatsaus tulee pyhien takia tällä viikolla normaalia aiemmin. Aiheina nyt mm. Overstock.com, Singaporen ja Puolan näkemys Bitcoinista ja IBM:n Bitcoinin seurantajärjestelmä. Viime viikon katsauksen voit lukea täältä. Kirjoittaja toivottaa hyvää joulua kaikille!

Overstock.com uutisoi ottavansa Bitcoinin käyttöön ensi vuonna

Overstock.com on ilmoittanut ottavansa bitcoinit käyttöön ensi vuoden toisella puoliskolla. Maksujen hyväksymisen tekninen puoli on vielä kehitteillä, mutta Bitcoinin kurssiheilahtelu ei yrityksen toimitusjohtajaa pelota. Jos kurssiriski on liian korkea, yritys vaihtaa bitcoininsa suoraan dollareiksi. Overstock.com on merkittävä verkkokauppa, jonka viime vuoden tuotto oli 1 miljardia dollaria. Overstock.com toimittaa Suomeen.

Bitcoin-kuulumisia ulkomailta

Singaporen keskuspankki on päättänyt olla puuttumatta Bitcoiniin. Uutinen on positiivinen, mutta toisaalta olisi hyvä saada selkeämpää määrittelyä ja säädäntöä Bitcoinille.

Puolan valtiovarainministeriön virkamies kertoo Bitcoinin olevan ministeriön näkemyksen mukaan laillinen, mutta valuutaksi sitä ei lasketa. Ministeriöstä toivotaan Bitcoin-käyttäjien kertovan mielipiteensä siitä, pitäisikö valtion säätää lailla ja suojata Bitcoinia, vai pysytellä poissa tämän tekniikan luota.

IBM haluaa seurata Bitcoinin liikkeitä

IBM on jättänyt patenttihakemuksen virtuaalivaluutan seurantaan tarkoitetulle järjestelmälle. Järjestelmän tarkoitus olisi seurata yhden virtuaalikolikon “elämänkaarta”, mikä mahdollistaisi rikollisen toiminnan havaitsemista ja virtuaalivaluutan arvon tarkempaa seuraamista.

Belgialainen teleoperaattori hyväksyy Bitcoin-maksut

Belgiassa ja Alankomaissa toimiva Mobile Vikings -teleoperaattori hyväksyy Bitcoin-maksuja. Bitcoineilla voi ostaa lisää puheaikaa, SIM-kortteja ja lahjakortteja.

Kelpaisiko viinitila Bitcoineilla tai puinen Bitcoin-lompakko?

Kalifornialaisen Mondo Cellars -viinitilan osakkeita on myynnissä Bitcoineilla. Viinitila etsii 15 sijoittajaa, jotka olisivat jokainen valmiita ostamaan 2 % osuuden tilasta 100 000 dollarin arvosta bitcoineilla.

Miten olisi puusta tehty Bitcoin-lompakko? Yhden miehen yritys The Woody on alkanut valmistamaan Bitcoin-lompakoita kännykänkuoribisneksensä sivussa. Nämä “read-only” lompakot ovat vain 10 dollarin hintaisia.

The Woodyn puinen Bitcoin-lompakko