Viikkokatsaus 17: Kymmenesosa suomalaisista valmis sijoittamaan Bitcoiniin

Vuoden ensimmäinen katsaus kuluneen viikon Bitcoin-uutisiin. Aiheina on mm. suomalaisten valmius Bitcoin-sijoittamiseen, suositun pelintekijän Bitcoin-kokeilu ja suuren kiinalaisen sivuston Bitcoin-bannit. Lue viime viikon katsaus täältä.

11 prosenttia suomalaisista olisi valmis sijoittamaan Bitcoiniin

Osakevälittäjä Nordnetin tutkimuksessa kävi ilmi, että 11 prosenttia suomalaisista olisi valmis sijoittamaan Bitcoiniin. Kiinnostuneimpia olivat 18-22-vuotiaat kun taas vähiten kiinnostusta oli 56-70-vuotiaiden joukossa.

Facebook-pelien kunkku mukaan Bitcoiniin

Zynga testaa Bitcoin-maksuja useiden peliensä lisäominaisuuksien ostamiseen. Yrityksen peleihin kuuluu mm. Facebookista suosioon noussut FarmVille. BitPayn kanssa yhteistyössä tehdystä projektista tiedotettiin Redditin Bitcoin-palstalla.

Zyngan suosittuihin peleihin voi nyt ostaa lisäominaisuuksia bitcoineilla

Yahoo-sivusto levitti Bitcoin-haittaohjelmaa

Kaksi miljoonaa eurooppalaista tietokonetta on saastunut Yahoon levittämän haittaohjelman takia. Tietomurron ansiosta Yahoon servereille pääsi haittaohjelmilla höystettyjä mainoksia, jotka saastuttivat PC-koneita louhimaan bitcoineja.

Bitcoin-kuulumisia ulkomailta

Bitcoinin riskeistä on taas varoiteltu monessa maassa. Varoituksia on tullut Saksan Bundesbankilta, Libanonin keskuspankilta ja Malesian keskuspankilta. Belgian Bitcoin Foundationin mukaan myös Belgian keskuspankki saattaa antaa varoituksen, vaikka tämä ilmeisesti suhtautuu Bitcoiniin positiivisesti.

Intian verottaja on kiinnostunut Bitcoinista. Veroviranomaiset ovat käyneet keskustelua erään intialaisen louhijayrityksen kanssa ymmärtääkseen Bitcoinia.

Taiwanin finanssiviranomaiset eivät aio sallia Robocoinin Bitcoin-automaattien asennusta maassa. Robocoinin on ollut tarkoitus laajentaa Taiwaniin ja Hong Kongiin. Suunnitelmissa on yhä laajentua Hong Kongiin.

Kiinan eBay bannaa Bitcoinin

Kiinalainen markkinapaikka TaoBao ei aio sallia virtuaalivaluutoiden ja näiden louhintaan tarkoitettujen ohjelmistojen, laitteiden ja oppaiden myyntiä. Esto on vastaus Kiinan keskuspankin Bitcoin-säännöksiin ja tulee voimaan 14. tammikuuta.

Kaikki ei kuitenkaan mene niin huonosti Kiinassa. Kiinan neljänneksi suosituin nettiportaali Sina.com.cn on julkaissut Bitcoin-markkinoita seuraavan sivuston. Sivusto tarjoaa suurimmilta Bitcoin-pörsseiltä koottua statistiikkaa.

Blockchainissa luotu miljoona lompakkoa

Bitcoin-lompakontarjoaja Blockchain.infossa on luotu miljoona lompakkoa. Vasta lokakuussa täyteen tuli 500 000 lompakkoa, joten kasvu on ollut hurjaa.

Syöpätutkimus hakee Bitcoin-lahjoituksia

Project Marilyn -syöpätutkimus hakee vähintään 10 bitcoinin lahjoitusta. Tutkittavana on syöpää vastaan taisteleva yhdistelmä, joka on osoittanut potentiaalia joidenkin syöpien kanssa. Tutkimuksen johtaja Isaac Yonemoto kertoo tutkimustulosten olevan vapaasti saatavilla, eikä tuotoksia aiota patentoida.

Louhintauutisia

Louhintapooli GHash.IO ja louhintapalvelu CEX.IO ovat joutuneet tänään (9.1) kovan kritiikkivyöryn alle, kun GHashin laskentateho saavutti 40% Bitcoin-verkon laskentatehosta. Ihmisiä suositellaan boikotoimaan GHashia ja louhintapalvelu CEX.IO:a, jonka laskentateho osoitetaan pääasiassa GHash-pooliin. Tästä keskustellaan myös Bittirahan forumilla.

ASIC-louhijoita valmistava HashFast joutuu mahdollisesti oikeuteen. Louhintarigejä tilanneet asiakkaat ovat alkaneet vaatimaan rahojaan takaisin, kun yritys ei ole saanut toimitettua tuotteitaan. Yritys lupasi täyden hyvityksen asiakkailleen ellei toimitusta tapahtuisi viime vuoden loppuun mennessä. Palautukset aiotaan maksaa dollarisumman mukaan, eli 5 600 dollaria per laite. Tämä ei ole miellyttänyt bitcoineilla maksaneita asiakkaita, jotka pulittivat viime kesänä yhdestä laitteesta n. 45 Bitcoinia.

Litecoin-ASIC -louhijoita valmistava Alpha Technology ottaa vastaan ennakkotilauksia. Louhijoiden toimituksen pitäisi suunnitelmien mukaan tapahtua viimeistään vuoden kolmanneksen aikana.