Viikkokatsaus 19/2018: Coinmotionista saa Litecoinia ja Bitcoinille ennustetaan kasvua

Haudihou, arvon lukijat ja kanssa kryptoilijat! Meillä on tällä viikolla ilo ja kunnia ilmoittaa, että olemme laajentaneet palveluvalikoimaamme ensimmäistä kertaa Bitcoinin ulkopuolelle. Nykyään meiltä saa nimittäin myös Litecoinia! Mikäli tahdot tietää tarkemmin, mistä Litecoinissa on kyse, niin olemme julkaisseet artikkelin, joka kertoo Litecoinin peruspointit, historian ja minkä takia sillä on ylipäätään merkitystä.

Olemme tietysti säpinöissämme Litecoin-palvelun julkaisusta, mutta emme yhtä säpinöissämme kuin Fundstratin Tom Lee on Bitcoinista. Leen mukaan tulemme näkemään muutamien vuosien sisällä satojen prosenttien nousua, mikäli asiat menevät, kuten hän olettaa niiden menevän. Ehkä meneekin, ken tietää, mutta ainakin Lee on aikaisemmin ollut useammin oikeassa kuin väärässä ennusteissaan.

Muissa jutuissa käsittelemme muun muassa huhuja, joiden mukaan Facebook olisi pistämässä pystyyn oman kryptovaluuttansa, koska Bitcoin ei sille kelpaa. Lisäksi kerromme pankista, jolle kyllä kelpaa Bitcoin, sillä Bitcoinin avulla se voi tarjota kansainvälisiä lainoja nopeammin ja edullisemmin kuin muut pankit.

Viime viikon katsaus on täällä.

Siinä missä Bitcoin on Internetin kultaa, on Litecoin Internetin hopeaa. Ja kuten kullalla ja hopealla, myös molemmilla kryptoilla on paikkansa maailmassa.

Coinmotionista voi nyt ostaa Litecoinia

Bittiraha.fi:n sisarpalvelu, kryptovälittäjä Coinmotion, on avannut uuden palvelun, jonka avulla asiakkaat voivat ostaa Bitcoinien lisäksi Litecoineja. Litecoinien ostaminen onnistuu palvelussa yhtä helposti kuin Bitcoinien ostaminen.

Litecoin on yksi vakiintuneimmista ja käytetyimmistä niin sanotuista altcoineista, eli muista kryptovaluutoista kuin Bitcoin. Litecoin on nimensä mukaisesti Bitcoinia “kevyempi”, eli se on tarkoitettu rahamäärältään pienempiin ja Bitcoinia nopeampiin siirtoihin. Kuten Bitcoinin, myös Litecoinin arvo ja käyttö on kasvanut vuosien saatossa huomattavasti. Yhden Litecoinin hinta liikkuu nykyään noin 140 dollarin kieppeillä.

“Vaikka keskitymmekin ensisijaisesti Bitcoiniin, katsomme aiheelliseksi laajentaa palveluvalikoimaamme. Altcoineille on ollut huomattavaa kysyntää asiakkailtamme,” kertoo Prasos Oy:n toimitusjohtaja Henry Brade.

Coinmotionin Litecoin-palvelujen lisäksi Prasos Oy tulee tarjoamaan tulevaisuudessa myös muita altcoin-palveluja, kuten entistä laajemman kryptovaluuttavalikoiman. Tulemme tulevaisuudessa myymään altcoineja myös  Bittimaatti-verkostomme kautta.

Coinmotionin Litecoin-palvelu helpottaa Litecoinien saamista suomalaisten käsiin huomattavasti.

Fundstrat: Bitcoin kasvaa 36 000 dollariin

Kansainvälisen sijoituskonsulttiyritys Fundstrat Global Advisorsin arvion mukaan Bitcoinin kurssi tulee olemaan 36 000 dollarin tienoilla vuoden 2019 loppuun mennessä, kertoo yrityksen perustaja Tom Lee.

Yritys analysoi Bitcoinien kurssin ja Bitcoin-louhinnan hinnan yhteyttä sekä niiden kehitystä, minkä perusteella yritys uskoo Bitcoinin kurssin nousevan. Fundstratin strategisti Sam Doctorin mukaan kurssi tulee olemaan 20 000 dollarin ja 64 000 dollarin välillä vuoden 2019 lopussa.

Fundstratin analyysin mukaan Bitcoin-louhinnalla on hinnan lisäksi myös muita positiivisia seurauksia. Bitcoin-louhintaan käytetyn sähkön määrän kasvu on hidastumassa. Modernit louhintalaitteet pystyvät tuottamaan yhä enemmän ja enemmän laskentatehoa käytettyyn sähköön nähden, mikä rajoittaa Bitcoinin rasitetta ympäristölle.

Fundstrat myös kysyi muilta tahoilta, mitä ne uskoisivat hinnan olevan tämän vuoden lopussa. Enemmistö vastaajista ennusti, että kurssi tulee asettumaan vuoden loppuun mennessä 10 000 dollarin ja 20 000 dollarin välille.

Jos Leen ja Fundstratin ennustukset osuvat kohdalleen, on Bitcoinille tiedossa mukavia aikoja.

Microsoft ryhtyy kieltämään Bitcoin-mainontaa

Microsoft on ilmoittanut, että se seuraa Googlen, Facebookin ja monien muiden suurten yritysten jalanjäljillä ja kieltää Bitcoin-mainonnan. Microsoftin mainontakielto koskee Microsoftin Bing-hakukonetta.

“Pidämme jatkuvasti politiikkamme ajan tasalla tarjotaksemme käyttäjillemme turvallisen kokemuksen. Koska kryptovaluuttoja ja niihin liittyviä tuotteita ei säännellä kunnolla, olemme huomanneet niissä olevan mahdollisesti tavallista korkeampi riski erilaisiin huijauksiin”, Microsoft kertoi.

Microsoft pyytää kaikkia Bingissä mainostavia kryptoyrittäjiä itse ottamaan yhteyttä Microsoftiin ennen kesäkuuta, jolloin kryptomainontakielto astuu voimaan. Toistaiseksi on epävarmaa, tuleeko kielto olemaan väliaikainen vai onko se tarkoitettu pysyvämmäksi.

Yhä useammat netin suuryritykset ovat rajoittaneet Bitcoin-mainontaa vetoamalla puutteelliseen sääntelyyn.

Facebookilta tulossa oma kryptovaluutta?

Uutispalvelu Cheddarin mukaan Facebook on suunnittelemassa omaa kryptovaluuttaansa, Facecoinia. Nimettöminä pysyttelevien lähteiden mukaan Facebook on vakavissaan suunnittelemassa omaa kryptovaluuttaansa, koska  nykyiset kryptovaluutat eivät riitä sen palveluihin.

Facebook aloitti lohkoketjun tutkimisen noin vuosi sitten. Viime viikolla uutispalvelu Recode kertoi, että Facebook on perustanut tutkimusryhmän, jonka tarkoituksena on “tutkia, miten lohkoketjua voitaisiin käyttää parhaiten Facebookissa, alkaen perusteista asti”.

“Kuten monet muutkin yritykset, myös Facebook on tutkimassa lohkoketjuteknologian mahdollisuuksia. Uusi lohkoketjutiimimme tutkii useita erilaisia lohkoketjusovelluksia, mutta toistaiseksi emme jaa enempää yksityiskohtia” kertoi Facebookin varajohtaja David Marcus.

Vaikka Facebook onkin kieltänyt Bitcoin-mainonnan ja ottanut varovaisen linjan kryptovaluuttojen suhteen, on Mark Zuckerbergille selvää, että kryptovaluutoilla on valtava potentiaali.

Lohkoketjulla on jäljitetty timantteja

Kansainvälinen timanttijätti De Beers on kertonut, että se on onnistuneesti jäljittänyt 100 kappaletta arvokkaita timantteja kaivoksesta myyntiin asti käyttämällä lohkoketjuteknologiaa. De Beersin mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun koko lohkoketjulla on jäljitetty koko timantin tuotantoketju.

“Tiimimme on osoittanut, että voimme onnistuneesti seurata timantteja ja vakuuttaa niiden aitouden tavalla, joka ei ole ollut mahdollista aikaisemmin. Tämä on merkittävä läpimurto niille, jotka jakavat meidän innostuksemme alan kehitykseen ja innovointiin” kertoi De Beersin toimitusjohtaja Bruce Cleaver.

De Beersin Tracriksi nimetty järjestelmä tallettaa lohkoketjuun uniikin identiteetin jokaiselle timantille, johon talletetaan sellaisia timantin ominaisuuksia kuin karaattimäärä, läpikuultavuus sekä timantin väri. Tämän jälkeen Tracr varmistaa nämä tiedot jokaisessa tuotantoketjun vaiheessa.

Lohkoketjulla on pitkään nähty olevan mahdollisuuksia helpottaa ja tehostaa logistiikkaa sekä tavaroiden seurantaa. Aikaisemmin tekniikkaa on kokeiltu muun muassa rahtiliikenteessä, mutta timanttien kaltaisten luonnostaan uniikkien esineiden kohdalla lohkoketju voi toimia vielä rahtia paremmin.

Lohkoketju toimii erinomaisesti jäljittämään asioita, joissa on uniikkeja ominaisuuksia, joiden avulla esine voidaan varmistaa lohkoketjussa. (KUVA: Jennifer Dickert)

Saksalainen pankki välittää lainoja Bitcoineilla

Vuonna 2013 perustettu saksalainen nettipankki Bitbond, on ryhtynyt käyttämään Bitcoinia tarjotakseen kansainvälisiä lainoja. Bitbond käyttää Bitcoinia siirtääkseen rahat valtioiden rajojen yli, minkä jälkeen se voi lainata varoja asiakkailleen. Parhaillaan Bitbond välittää noin miljoonan dollarin edestä lainoja kuukausittain.

Kansainväliset rahansiirrot ovat pankeille hyvin kalliita niiden käyttäessä perinteisiä valuuttoja, kuten euroja tai dollareita. Bitcoinin avulla kaikki siirrot ovat saman hintaisia riippumatta siitä, kuinka kauas siirto tehdään. Käyttämällä Bitcoineja Bitbond voi laskea kansainvälisten rahansiirtojen kustannukset murto-osaan. Bitcoin myös mahdollistaa palvelujen tarjoamisen entistä laajemmalle asiakaskunnalle.

“Kaikki Bitbondin maksunvälitys hoidetaan Bitcoinin lohkoketjulla. Tämän ansiosta kaikki palvelumme ovat saatavilla maailmanlaajuisesti ja muista pankeista riippumatta,” Bitbond kertoo.

“Perinteinen rahanvälitys on hyvin kallista ja siinä voi kestää jopa päiviä. Bitbondin avulla maksut tapahtuvat itsenäisesti siellä, missä asiakkaat ovat. Internetin avulla maksut voidaan tehdä hyvin, hyvin nopeasti ja siirtokustannukset ovat matalia” selitti Bitbondin perustaja, Radoslav Albrecht.

Bitcoin yhdistää maailman valtioista tai pankeista riippumatta ja mahdollistaa huomattavasti nykyistä nopeammat ja edullisemmat rahansiirrot.

Sisältöä viikkokatsaukseen?

Tietoa mielenkiintoisista Bitcoin-uutisista tai -kirjoituksista sekä Bitcoineja hyväksyvistä kauppiaista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected].