Viikkokatsaus 2: Hotellimajoitusta, nettipelejä ja kodittomien elämää

Tässä katsaus kuluneen viikon suurimpiin Bitcoin-uutisiin. Edellisen viikkokatsauksen voit lukea täältä.

Floridan kodittomat elävät bitcoineilla

Wired uutisoi Jesse Anglesta, Floridan Pensacolassa asuvasta kodittomasta, joka tienaa osan toimeentulostaan bitcoineina. Angle käyttää Bitcoin Tapper ja BitcoinGet-ohjelmia, joiden avulla hän tienaa bitcoineja muutamien senttien arvosta päivässä. Tähän mennessä Angle on tienannut muutamassa kuukaudessa 4-5 bitcoinia, tosin osa on tullut lahjoituksina. Koska bitcoineja hyväksyvät kaupat ovat vielä harvassa, Angle on käyttänyt Gyft-palvelua, jonka kautta hän saa muutettua bitcoinejaan kauppojen lahjakorteiksi. Lisäksi Pensacolassa kodittomille ruokaa jakaa Sean’s Outpost, joka on bitcoin-lahjoituksilla pyörivä organisaatio.

Kodittomat koneillaan (kuva: Michael Spooneybarger)

Hotellimajoitusta bitcoineilla

Joko olet tutustunut Life on Bitcoin -projektiin? Vastanainut amerikkalainen pari päätti elää häämatkansa jälkeiset ensimmäiset yhteiset kuukaudet pelkillä bitcoineilla, ja koko projektista tehdään dokumentti. Tämä kunnianhimoinen projekti on edennyt jo puolen välin yli, mutta Austin ja Beccy etsivät edelleen uusia palveluja, jotka helpottaisivat projektin läpivientiä. Uusimpana valloituksenaan he löysivät hotellimajoitusta tarjoavan Simply Travelin, joka hyväksyy nyt bitcoineja. Palvelulla on tällä hetkellä valittavana 300 000 hotellia ympäri maapalloa. Emme ole päässeet vielä testaamaan palvelua Bittirahan porukalla, mutta vaikuttaa siltä että bitcoineilla maksamisesta on tehty erittäin helppoa!

Taas rahoitusta Bitcoin-yrityksille

Buttercoin on saanut 250 000 dollarin rahoituksen. Buttercoin on yhdysvaltalainen startuppi, joka pyrkii rakentamaan Bitcoin-pörssejä ympäri maailmaa.

Rahoitusta on saanut myös Gliph, turvallista viestintää ja Bitcoin-siirtoja mahdollistava sovellus. Gliph sai rahoitusta 200 000 dollarin arvosta.

Suomessa harkitaan käteisen käytön rajoittamista

Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä harkitsee käteisen käytön rajoittamista harmaan talouden kitkemiseksi. Tarkkoja suunnitelmia ei ole vielä tehty, mutta rajoitus saattaisi estää käteisen käyttöä suurien summien kaupoissa, tai kauppiaita vaadittaisiin ottamaan maksu vastaan korttimaksuna tai “muuna sähköisenä maksutapana”. Helsingin Sanomien artikkelissa Electronic Frontier Finlandin Ville Oksanen kritisoi ehdotusta ja huomauttaa että Bitcoinin kaltaiset maksutavat eivät olisi samalla tavalla kontrolloitavissa kuin perinteiset sähköiset maksutavat. Omia ajatuksia työ- ja elinkeinoministeriön työryhmälle voi käydä antamassa OtaKantaa-sivustolla.

Online-pelejä kehittävä Bigpoint hyväksyy bitcoineja

Bigpointin repertuaariin kuuluu lukuisia ilmaisia selainpohjaisia pelejä, joihin on nyt mahdollista ostaa virtuaalihyödykkeitä bitcoineilla. Bigpointin liiketoimintamallin perustana on nimenomaan virtuaalihyödykkeistä saadut tulot. Bigpoint toimii 150 maassa ja 30 kielellä, joista yksi on suomi, ja asiakkaita heillä on yhteensä noin 330 miljoonaa. Kyse on siis erittäin merkittävästä pelimaailman tekijästä!

Drakensangilla n. 20 miljoonaa pelaajaa (kuva: bigpoint.com/drakensang-online)

Virtuaalivaluutta Ripplen koodi julkaistaan 26.8.

OpenCoin aikoo julkaista Ripplen lähdekoodin torstaina. Ripple on OpenCoinin hallitsema virtuaalivaluutta, joka toimii eräänlaisena hajautettuna velkakirjajärjestelmänä. Ripple ei ole voittanut suurta yleisöä taakseen, ja lähdekoodin julkaisulla OpenCoin luultavasti yrittääkin saada käyttäjien luottamuksen.

Sveitsissä vaaditaan selvitystä Bitcoinista

Sveitsiläinen poliitikko Jean Schwaab vaatii hallitukselta selvitystä Bitcoinista, sillä häntä huolestuttaa Bitcoinin käyttö rikollisuudessa. Sveitsin parlamentin marraskuisessa istunnossa selviää, aletaanko selvitystä tehdä.

Bitcoin Foundationin vaalitulokset julki

Bitcoin Foundation päätti lisätä hallituksen jäsenmäärää viidestä seitsemään, ja uudet jäsenet on nyt valittu. Hallitukseen liittyvät nyt Bitcoin Magazinen Elizabeth Ploshay ja Ribbit Capitalin Meyer Malka. Bitcoin Foundation on Bitcoinin kehitystä tukeva säätiö, joka mm. maksaa palkkaa Bitcoinin pääkehittäjälle Gavin Andresenille, ja järjestää vuosittain merkittävän Bitcoin-konferenssin.