Viikkokatsaus 4: Bitcoin-automaatit saapuvat

Tässä katsaus kuluneen viikon tapahtumiin. Edellisen viikon katsauksen voit lukea täältä.

Ensimmäiset Bitcoin-automaatit saapuvat pian

Lamassun valmistamat Bitcoin-automaatit saapuvat pian tilaajilleen. Yksi näistä automaateista tulee Bittiraha.fi:n tarjoamana Helsinkiin marraskuussa. Bitcoin-automaatilla setelit vaihtuvat kädenkäänteessä bitcoineiksi. Alla oleva video demonstroi, kuinka automaatin käyttö sujuu.

Money2020-tapahtuma on meneillään

Rahan tulevaisuuteen luotaava Money 2020 on paraikaa käynnissä Las Vegasissa. Sunnuntaina alkanut tapahtuma kestää vielä torstaihin, ja tapahtumassa on raha- ja teknologiamaailman jättien lisäksi mukana myös merkittävä virtuaalivaluutan edustus. Mukana on esimerkiksi BitPay, Blockchain.info, Coinbase ja OpenCoin.

Silkkitien sulkemisen jälkimeiningit

Paljon on puhuttu Silk Roadin merkityksestä Bitcoinille, ja keskusteluja ja analyysejä pukkaa joka suunnasta nyt sivuston sulkemisen jälkeen. Aiemmin uutisoimme Bitcoinin saamasta mediahuomiosta ja kurssiheilahteluista, ja kurssi on noussut pitkälti samoille, romahdusta edeltäville lukemille. Silk roadiin liittyvää mielenkiintoista luettavaa tarjoavat esimerkiksi Jonathan Stacke, joka avaa Silk roadin historiallista vaikutusta Bitcoiniin, ja Danny Bradbury, joka antaa kattavan kuvauksen tapahtumista, jotka johtivat nettisivun perustajan Ross Ulbrichtin kiinniottoon.

Maailman suurin Bitcoin-foorumi hakkeroitiin

BitcoinTalk-foorumi hakkeroitiin viime viikolla, mutta sivusto on taas käytössä. Foorumin ylläpitäjän selonteosta käy ilmi, että hakkerointi tapahtui jo vuonna 2011, mutta tekijät päättivät hyödyntää aukkoa näyttävästi vasta nyt. Sivuston ylläpitäjä kehottaa foorumilaisia vaihtamaan salasanat ja tarkistamaan kaikki foorumille laitetut tiedot (kuten mahdolliset bitcoin-tippaukseen tarkoitetut allekirjoitukset), sillä tiedot ovat saattaneet joutua hakkeroijien käsiin tai muokkaamaksi. Alla olevasta videosta voi katsoa miltä The Hole Seekers -ryhmän hakkerointi näytti.

Australialainen maatila hyväksyy bitcoineja hyvin tuloksin

Australialainen Honestbeef myy eettisesti kasvatettua lisäaineetonta naudanlihaa, ja ottaa maksuksi vastaan bitcoineja. Ensimmäiset bitcoinit yritys vastaanotti jo vuonna 2011, joten kyseessä ei ole mikään uusi tekijä. Yritys on nyt uutisotsikoissa, koska heidän tämän hetkisistä tuloistaan jopa 20% tulee bitcoineina.

Yhdysvaltalainen naapurusto voi maksaa vuokran bitcoineina

Yhdystavaltalaisen Free State Projectin, FSP:n, jäsenet voivat maksaa vuokransa bitcoineilla. Free State Project on vapautta ajava liike, jonka tarkoituksena on luoda 20 000 hengen naapurusto, jossa ihmiset saisivat elää vapaasti. Liike järjestää myös vapautta juhlivaa PorcFest-tapahtumaa, jossa oli tänä vuonna suuri Bitcoin-edustus.

Ensimmäisenä liitäen Mt. Everestin yli

Sebastian Kawa aikoo yrittää ensimmäisenä henkilönä liitää Mt. Everestin yli purjelentokoneella. Kawa hakee projektille 50 000 euron joukkorahoitusta, ja sponsoreiden logojen lisäksi koneeseen lisätään myös Bitcoin-logo. Tähän mennessä lahjoituksia on tullut bitcoineina ja euroina, yhteensä n. 4000 euron arvosta. Kawan haastattelun voi lukea Bitcoin Magazinen nettisivuilta.