Bitcoin-dominanssi kasvanut, kurssi vuoden huipussa

Kulunut viikko tarjosi ilonaiheita bitcoin- sijoittajille ja lukuisiin muihin kryptovaluuttoihin sijoittaneille. Tiistaina alkanut kurssinousu johti bitcoinin kurssin viikon aikana yli 20 prosentin nousuun. Muu kryptovaluuttamarkkina seurasi perässä nousten lähes vastaavassa suhteessa.

Viime viikon alussa vuoden huippunoteeraukset bitcoinin hinnassa olivat 4200 dollarin tietämillä. Tämä viikko aloitettiin useiden vaihtopalveluiden keskiarvohintaa mittaavan coinmarketcapin tietojen mukaan yli 5300 dollarin kurssilla aamun huippunoteerauksen ollessa 5315 dollaria. Tämän kirjoitushetkellä kurssi liikkuu hieman 5300 dollarin alapuolella.

Viimeisen vuorokauden kovin nousija eniten vaihdetuista kryptovaluutoista on Ethereum.
Kuva coin360.com.

Bitcoin-dominanssi kasvoi viikon aikana

Viime viikon nousussa bitcoinin kurssi nousi hieman enemmän kuin muu kryptovaluuttamarkkina keskimäärin. Tällä hetkellä sen osuus koko markkinan arvosta on coinmarketcapin mukaan 50.7 prosenttia. Bitcoinin lähdettyä nousuun monet altcoinit seurasivat sitä ja lähtivät kipuamaan hieman bitcoinin jälkeen.

Tällä hetkellä asiantuntijoiden odotukset markkinan kehityksestä ovat hyvin vaihtelevia. Esimerkiksi Fundstratin analyytikko Tom Lee arvioi, että bitcoinin rikottua 200-päivän keskiarvohinnan nyt ollaan siirrytty selvästi nousukauteen. Myös analyytikko Peter Brandt arvioi, että voimakkaan nousun jatkumisen todennäköisyydet ovat hyvät.

Kryptovaluuttamarkkinan analysointiin profiloituneiden Leen ja Brandtin kaltaista optimismia ei sen sijaan löydy Bloombergin analyytikko Mike McGlonelta. Hänen mukaansa bitcoin on nyt yliostettu vuoden 2017 lopun tapaan ja hän odottaa seuraavaksi uutta korjausliikettä alaspäin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *