Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset: täydellinen aloittelijan opas

bitcoin-CFD-sopimukset

Jos olet kiinnostunut bitcoinista, olet mahdollisesti myös kuullut hinnanerosopimuksista, tai CFD-sopimuksista. Mikä siis on bitcoin CFD sopimukset, ja kumpi on parempi kaupankäyntiin tai sijoittamiseen; bitcoin vai bitcoin CFD?

Lyhyesti voidaan sanoa, että jos ymmärrät kryptovaluuttamarkkinoita, voit ansaita CFD-sopimuksilla — mutta niiden kanssa on myös mahdollista menettää suuria summia rahaa.

Sisällysluettelo

  • Mikä on bitcoin CFD-sopimus?
  • Bitcoin CFD-sopimusten hyvät puolet
  • Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset: yksinkertaisempaa kaupankäyntiä nopeammin
  • Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset: hyödyllisiä taktiikoita
  • Bitcoin CFD-sopimusten huonot puolet
  • Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset: kaupankäyntiä yötä päivää
  • Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset pähkinänkuoressa
  • Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset: kaupankäynti kryptovaluutalla vai pitkäjänteinen sijoittaminen?

Mikä on bitcoin CFD-sopimus?

Kaupankäynti hinnanerosopimuksilla, tai CFD:illä, on kaupankäyntimetodi, jolla voidaan käydä kauppaa ja sijoittaa instrumenttiin solmimalla sopimus kaupankävijän ja välittäjän välillä sen sijaan että positio avattaisiin tietyllä kauppapaikalla. Digitaalisten valuuttojen yhteydessä käytetään termiä kryptovaluutta-CFD.

CFD-välittäjä ja kaupankävijä sopivat markkinaolosuhteista ja suorittavat maksut keskenään position sulkeutuessa.

Haluaisin vastata kysymykseen “Mikä on bitcoin CFD-sopimus?” esimerkillä. Bitcoin CFD-sopimus tarkoittaa sitä, että olet varma bitcoinin merkittävästä arvonnoususta lähiaikana ja haluat hyötyä bitcoinin hintakehityksistä. Joidenkin mielestä bitcoinin ostaminen voi olla monimutkaista, ja he haluaisivatkin vain sijoittaa siihen muutaman päivän ajaksi.

Jos sinä kuulut näihin ihmisiin, voi bitcoin CFD-sopimus olla hyvä vaihtoehto.

Bitcoin CFD-sopimusten hyvät puolet

CFD-kaupankäynnillä on tiettyjä hyviä ja huonoja puolia. Hyvistä puolista voidaan heti mainita se, ettei CFD-sopimuksiin liity suoraa kaupankäynti. Esimerkiksi vivutettu kaupankäynti, lyhyeksimyynti tai pääsy ulkomaisille markkinoille eivät perinteisesti tarjoa tällaista vaihtoehtoa.

Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset: yksinkertaisempaa kaupankäyntiä nopeammin

Toinen hyvä puoli on niiden helppokäyttöisyys. Jos käyt kauppaa muilla CFD-sopimuksilla, onnistuu kryptovaluutan lisääminen portfolioosi helposti. Aloittaminen ja CFD-kaupankäynti onnistuu halutessa yhdellä napautuksella.

Lisäksi bitcoin CFD-sopimukset tarjoavat mahdollisuuden suureen vivutukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on 1 000 euroa ja vipusi on 1:3, voit avata 3 000 euron arvoisen position. Voit ansaita rahaa pienilläkin hinnankorotuksilla.

Nopeus on myös yksi CFD-sopimusten eduista. Tyypillisesti bitcoinin ostaminen kestää jopa 10 minuuttia. Muiden kryptovaluuttojen ja verkkojen kohdalla se kestää joskus yli tunnin. Bitcoin CFD-sopimusten myyminen ja ostaminen tapahtuu välittäjän alustalla välittömästi.

Sinun ei tarvitse miettiä bitcoiniesi turvallista säilyttämistä

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, CFD-sopimuksen etuna on se, ettei niitä käytettäessä tarvitse miettiä digitaalisten omaisuuserien säilyttämistä. Bitcoinien turvallinen säilyttäminen ja niiden suojeleminen hakkereilta on keskeinen osa kryptovaluuttoihin sijoittamista. Kaikki eivät kuitenkaan halua käyttää aikaansa siihen, ja siksi CFD-sopimukset voivatkin olla osalle parempi vaihtoehto.

Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset: hyödyllisiä taktiikoita

CFD-sopimuksilla kauppaa käyvien ja niiden riskit ymmärtävien on mahdollista ansaita rahaa hinnanmuutoksilla käyttämällä stop-loss -ostoja. Sanotaan, että olet ostanut position bitcoinin ollessa 30 000 euron arvoinen. Voit käyttää stop-loss -ominaisuutta sulkeaksesi positiosi automaattisesti bitcoinin arvon laskiessa esimerkiksi 10 %. Näin voit välttyä mahdollisilta suuremmilta tappioilta.

Onneksi bitcoinin ja muiden virtuaalivaluuttojen kanssa kaupankäynti mahdollistaa stop-loss ja take-profit -ominaisuuksien käytön.

bitcoin-CFD-sopimukset

Bitcoin CFD-sopimusten huonot puolet

Kryptovaluuttojen CFD-sopimuksiin liittyy luonnollisesti myös huonojakin puolia. Ennen kaupankäynnin aloittamista on tärkeää tutustua myös niihin.

Merkittävin huono puoli kryptovaluuttojen CFD-sopimuksissa on se, että voit menettää enemmän kuin mitä olet valmis menettämään. Bitcoinin tai muiden kryptovaluuttojen hintakehitystä on vaikea ennustaa. Hinnat voivat nousta ja laskea jopa 10 % tiettynä päivänä pelkkien huhujen, tviittien ja perusteettomien uutisten johdosta. Niiden arvo voi aina nousta tai laskea kryptovaluuttojen kohdatessa markkinamanipulaatiota tai panikoivia sijoittajia.

Joskus ne menettävät puolet arvostaan viikossa. Tässä tilanteessa menetät enemmän kuin pelkästään alun perin tallettamasi rahat.

Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset: kaupankäyntiä yötä päivää

Perinteiset pörssit sulkeutuvat noin kello 17:00. Velkakirjojen hinta ei muutu yön aikana. Kryptovaluuttamarkkinat ovat kuitenkin auki kellon ympäri. Voit ostaa ja myydä milloin tahansa ja seurata portfoliosi kehitystä milloin tahansa.

Bitcoin CFD-sopimuksen kanssa position säilyttäminen yön yli kasvattaa kuitenkin riskiäsi. Ne ovat kaupankäyntipositioita, joita ei ole suljettu kaupankäyntipäivän loppuun mennessä. Nämä kaupat pidetään avoimina yön yli mahdollistaakseen kaupankäynnin seuraavana päivänä. Kun säännöllinen kaupankäynti sulkeutuu, hinnat saattavat heilahdella enemmän kuin päivän aikana. Lisäksi maksat yösäilytysmaksun. Sinun kannattaa keskustella välittäjäsi kanssa tästä lisämaksusta ennen positiosi avaamista.

Et omista bitcoinia esineellisenä omaisuutena

Käydessäsi kauppaa ethereumilla, https://coinmotion.com/what-is-bitcoin-the-past-present-future-of-btc/bitcoinilla tai dogecoinilla CFD-sopimuksin et omista varsinaista kryptovaluuttaa. Jos tavoitteenasi on omistaa kryptovaluuttaa ja sijoittaa pitkäjänteisesti, tulee sinun suorittaa ostosi muilla tavoilla. Mikäli myös haluat vaihtaa kryptovaluuttaa ja ansaita sen hinnanmuutoksilla kannattaa sinun ostaa varsinaista kryptovaluuttaa CFD-sopimuksen sijaan.

Kaupankäynnin psykologia ja riskit

Joidenkin kaupankävijöiden mukaan on vaikea hyväksyä, että kaikki tehdyt kaupat eivät tule onnistumaan. Toisille on haasteellista sulkea ostoaan ajoissa ansaitakseen kohtuullisesti. Kurinalaisuus on tärkeää pystyäksesi lopettamaan markkinoiden saavuttaessa myyntitasosi.

Kerrataan vielä, että sijoittaminen CFD-sopimusten tai muiden vivutettujen tuotteiden avulla vaatii tietyn kokemustason. Niihin liittyy korkean tason riskejä, eivätkä CFD-sopimukset sovellu kaikille.

Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset pähkinänkuoressa

Ensinnäkin sinun pitäisi ymmärtää markkinoiden luonne. Olisi viisasta valita markkinarako, vaikkapa bitcoin CFD-sopimukset, ja selvittää, miten bitcoinin hinta toimii. Tulet huomaamaan, että bitcoin on oma maailmansa jolla on omat sääntönsä — joissain tilanteissa bitcoinin hinta voi kuitenkin käyttäytyä muiden omaisuuserien kaltaisesti.

Kaikki huonot uutiset satuttavat bitcoinin markkinahintaa, ja toisaalta hyvät uutiset nostavat bitcoinin arvoa. On myös hyvä muistaa, että bitcoinia on vain rajallinen määrä. Oletetaan, että kysyntä kasvaa joten hintakin nousee. Itse asiassa tämä pätee monien muiden kryptovaluuttojenkin kohdalla.

Aloittaessasi kaupankäynnin bitcoin CFD-sopimuksilla tulee sinun seurata kaikkia bitcoiniin liittyviä uutisia tarkoin ja hallinnoita positiotasi. Kryptovaluuttamarkkinoilla kaikki on spekulatiivista.

Bitcoin vastaan bitcoin CFD-sopimukset: kaupankäynti kryptovaluutalla vai pitkäjänteinen sijoittaminen?

Jos haluat säilyttää bitcoinin kaltaista kryptovaluuttaa pitkään, sinun on käytettävä jotain markkinapaikkaa. Coinmotion on FIN-FSA-lisensoitu palveluntarjoaja, joka auttaa yli 100 000 käyttäjää sijoittamaan bitcoiniin turvallisesti ja luotettavasti. Jos kuitenkin aavistat bitcoinin hinnan olevan menossa ylös- tai alaspäin ja haluat spekuloida sillä, tarvitset CFD-sopimuksia tarjoavan välittäjän. Muista, että CFD-sopimukset eivät sovellu jokaiselle, ja että sinun tulee aina suorittaa omat taustatutkimuksesi.

Kryptovaluutat ovat volatiileja sijoitusinstrumentteja, ja niihin liittyy pääoman menettämisen riski. Omaisuuden arvo voi laskea tai nousta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *