Aikuisviihdetaiteilijat menettävät pankkitilejään – Bitcoin ratkaisee ongelman

Yhdysvaltalainen pankki Chase on ilmoittanut useille aikuisviihdetaiteilijoille, etteivät nämä ole enää tervetulleita heidän asiakkaikseen. Asiasta uutisoivat muun muassa VICE ja New York Post.
 
Ilmeisesti taustalla on Yhdysvaltain oikeusministeriön operaatio Choke Point, jonka tarkoituksena on kaventaa “epäilyttävien” bisnesten toimintamahdollisuuksia. Pankkiirithan eivät ole perinteisesti välittäneet siitä, mistä raha on pankkiin tullut, ellei lainsäädäntö ole sitä vaatinut.
 
Tämä onkin mainio esimerkki siitä, millaisiin ongelmiin Bitcoin vastaa nykymaailmassa. Talouden sääntely ei ole läheskään aina tarkoituksenmukaista. Usein se joko haittaa laillisia yrityksiä tai estää niitä jopa kokonaan toimimasta. Perinteinen pankkimaailma ei yksinkertaisesti kykene palvelemaan asiakkaitaan kunnolla. Tietenkään aina kyse ei ole epätarkoituksenmukaisesta sääntelystä, vaan usein myös haluttomuudesta muuttaa vanhoja bisnesmalleja vastaamaan paremmin nykymaailmaa.
 
Tietenkin myös pankeilla on kuuluu olla oikeus valita asiakkaansa, mutta nykyaikana tämä ei mene kuitenkaan ihan nätisti. Pankkien välinen kilpailu on heikkoa, uusia innovaatioita ei tule helposti eikä uusia pankkeja ole helppo perustaa. Tavalliset ihmiset joutuvat siis tyytymään siihen mitä heille tarjotaan, eivätkä he pysty äänestämään jaloillaan ja valitsemaan hyvää palvelua tarjoavaa pankkia – sellaista ei yksinkertaisesti ole olemassa.
 
Siksi Bitcoin onkin erinomainen ratkaisu tähän ongelmaan. Se on todellinen disruptiivinen teknologia, jonka varaan voidaan rakentaa aivan uusi toimintaympäristö. Vanhasta rahamaailmasta ei ole pakko välittää ollenkaan, vaan voidaan luoda sen tilalle uusi ja parempi ekosysteemi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *