Bitcoin-kurssianalyysi 18.8.2015: Lasku saattaa olla ohitse

Aika rauhallista, lasku on hieman jatkunut, mutta ei voimakkaana, viime kerran jälkeen. Näyttää siltä, että lasku alkaa olla ohitse ja nousu voisi pikkuhiljaa alkaa jatkumaan. Katsotaan ensin viikkokaaviota, sitten päiväkaaviota ja lopuksi Elliott Wave -laskentoja.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #1 2015-08-17  08_07_19.743.png

Olemme edelleen viikkokaavion Bollinger Bandsin keskiviivan, eli SMA20:n yläpuolella, jos lasku vielä jatkuu niin tämä on vahva support, koska toimi pitkään vahvana resistanssina ennen kuin meni rikki. Tämän jälkeen SMA200 on todella vahva support. Mikäli SMA200 rikkoutuu siten, että kurssi ei nopeasti kimpoa takaisin sen yläpuolelle, kuten 166 dollarin pohjan aikaan kävi, niin tarkoittaa se todennäköisesti uuteen bear marketin pohjalukemaan vievää laskua.

MACD ei vielä ole noussut positiivisen puolelle, eikä myöskään EWO (valkoinen käyrä MACD:n päällä). RSI on neutraali. Volyymi on ollut pieni laskuviikkojen aikana. Todennäköisesti olemme vain terveessä pull backissa ja lataudumme SMA50:n rikkoutumista varten. Kaksi edellistä huippua on pysähtynyt SMA50:n kohdalle.

BTCUSD-BITFINEX  1 Day   #1 2015-08-17  08_19_02.407.png

16/6/2015 alkanut nousu rikkoi SMA100:n, jonka jälkeen kurssi kävi hakemassa vauhtia vielä kyseiseltä supportilta. Nyt olemme taas SMA100:n luona, mutta tällä kertaa se osoittaa ylöspäin. Päiväkaaviosta huomaa myös kuinka nousun aikana volyymi oli suurempi, mitä sitä seuranneen laskun aikana. RSI:ssä on ensin hidden bull divergenssi, joka ei pitänyt, mutta tämän jälkeen normaali bull divergenssi.

Mikäli SMA100 ja SMA200 menevät rikki niin seuraavaksi menemme luultavasti viikkokaavion SMA200, jonka rikkoituminen todennäköisesti tarkoittaa, että rikomme päiväkaaviossa näkyvän horisontaalisen supportin 210-220 dollarin välillä ja suuntaamme kohti uusia bear marketin pohjalukemia.

Mutta, support näyttää hyvältä, volyymin ja divergenssien valossa, niin todennäköisesti se kestää ja jatkamme kohta nousua.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #4 2015-08-17  09_01_34.157.png

Päiväkaavion vihreä laskenta näkyy tässä myös vihreällä, tämä on minun suosikkini tällä hetkellä. Jos kyseessä on isompi impulssi (jos a onkin 1) niin (B) target voi olla ylempänä, mitä viivat osoittavat, mutta pitäisin kolmiosaista abc-rakennetta todennäköisempänä. Tällöin viikkokaavion SMA100 voisi olla hyvä target koko korretiolle eli (B):lle.

Päiväkaaviosta näkyy vihreä laskenta hieman lyhyemmällä aikavälillä. Lasku 315 dollarin huipusta ei näytä impulsiiviselta viisiosaiselta rakenteelta, joten se voisi olla a-aalto, c-aalto on aina viisiosainen impulssi, ja näyttää, että kaikki viisi osaa saattavat olla valmiita.

Violetilla näkyy vaihtoehto, jossa bear market olisi kokonaisuudessaan ohi, olen käsitellyt asiaa aikaisemmissa analyyseissa ja tämä vaihtoehto on siis epätodennäköinen. Tässä tapauksessa edellisen nousun tulisi olla impulssi

Keltainen on negatiivisin vaihtoehto, mikäli päiväkaavion SMA100 ja SMA200 sekä viikkokaavion SMA200 menevät rikki niin olemme luultavasti tässä vaihtoehdossa.

Nämä analyysit voivat vaikuttaa hieman vaikeaselkoisilta, jos lukijalla ei ole aikaisempaa kokemusta teknisesti analyysista. Suosittelen lukemaan kaikki alusta asti (myös linkit ja kommentit) niin pääsee varmasti nopeahkosti jyvälle siitä, mistä on kysymys. Ja voi myös aina laittaa kommentteihin kysymyksiä, joihin vastaan mielelläni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *