Bitcoin-kurssianalyysi 3.8.2015: Onko pitkään jatkunut bear market ohi vai ei?

Lasku 316 dollarin huipulta pysähtyi odotetusti, jonka jälkeen kurssi yritti alkaa nousemaan uudestaan, mutta taisi olla vielä hieman aikaista. Muutan hieman rutiinia ja alan ottamaan ensin viikkokaavion esille niin näemme hieman pidemmänkin aikavälin indikaattoreita, tämän jälkeen päiväkaavio ja tilanteeseen sopivat Elliott Wave -aaltorakenteet.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #1 2015-08-03  07_11_43.407.png

Viikkokaaviossa kurssi on jäänyt sahaamaan Bollinger Bandsin +2 deviaatioviivan ja SMA50:n alapuolelle. EWO (valkoinen käyrä MACD:n päällä) ja MACD momenttioskillaattorit ovat menossa positiivisen puolelle. RSI on yli 50. Volyymi on kohtuullisen vaisu. Me voimme tippua kohti SMA20:ä, BB:n keskiviivaa, mutta pitäisin hieman todennäköisempänä, että odotamme resistanssien alla, jotta rikkoisimme ne lähitulevaisuudessa ylöspäin. Resistanssien ollessa BB:n +2 deviaatioviiva ja SMA50.

BTCUSD-BITFINEX  1 Day   #1 2015-08-03  08_02_25.641.png

Päiväkaaviossa SMA20:n merkitys on vaimentunut, koska kurssi on sahannut pienellä volyymilla edestakaisin sen ala- ja yläpuolella. Volyymi ja aaltorakenne puoltaisivat korrektiota edellisestä huipusta. Lasku huipulta ei näytä impulsiiviselta. Mikäli kyseessä on yllä oleva impulssi, 220 dollarin pohjasta niin 4-aalto on yleensä 38-50%, joka on jo saavutettu.

Korrektioiden aaltorakenne on usein hankala tarkasti tunnistaa ja Fibonaccin tuijottaminen onkin varsin hyvä tapa pelata niitä. Merkitsin kaavioon vaihtoehtoja 4-aallon muodolle, joista pidän trianglea todennäköisimpänä ja se onkin piirretty kaavioon hieman tarkemmin. 5-aalto on yleensä 62% 0-3-aaltojen suuruudesta, mikä on Fibonaccilla merkitty kaavioon. Volyymin vähäisyys ja oskillaattoreiden hidden bullish divergenssit puoltavat trianglea.

RSI on päiväkaaviossakin yli 50 ja siinä on myös selkeä hidden bullish divergenssi. 5-aallon toteutuessaan tulisi tehdä EWO:on bearish divergenssi, kurssin noustessa uuteen huippuun ja EWO:n jäädessä sen edellisen huipun alapuolelle.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #4 2015-08-03  08_46_08.877.png

Jos olemme keltaisessa vaihtoehdossa niin nyt olemme tekemässä viisiosaista impulssia, c-aaltoa. C-aallot ovat aina impulsseja, jotka lopettavat korrektion. Jos olemme vihreässä vaihtoehdossa niin olemme tekemässä myös impulssia, mutta a-aaltoa, joka olisi (B)-aallon, ABC-rakenteen ensimmäinen aalto. Violetissa vaihtoehdossa olisimme suuremman impulssin ensimmäisessä pienemmässä impulssissa.

Violetti on tuolla vain siksi, koska se on paras vaihtoehto, jonka olen keksinyt sille vaihtoehdolle, että koko bear market olisi ohitse, mutta en pidä sitä kovinkaan todennäköisenä. Kuten viimeksi jo sanoin, on aaltorakenne aika luonnoton, pakotettu. Vihreä sen sijaan näyttää todennäköisimmältä tällä hetkellä ja on siinäkin vielä nousua jäljellä.

Vihreää puoltaa muun muassa se, että pitkän aikavälin momentti (päiväkaavion SMA100 ja SMA200) ovat kääntyneet ylöspäin, olemme rikkoneet koko bear marketin trendiviivan ja myös viikkokaavion SMA20:ä on mennyt rikki myös. Ei siis näytä siltä, että nousu voisi jo nyt loppua, mutta toisaalta ei näytä myöskään terveeltä alulta uudelle isommalle nousukaudelle.

Vihreä vaihtoehto myös ehtisi toteutua ennen seuraavaa blokkipalkkion puolittumista, mikä saattaa saada sijoittajat ja treidaajat ostamaan voimakkaasti, luultavasti jo hyvissä ajoin etukäteen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *