Bitcoin-kurssianalyysi 1.9.2015: Fundamenteilla iso painoarvo tämän hetken kurssitilanteessa

Kurssi näki voimakkaan laskun melkein kaksi viikkoa sitten ja on nyt tasoittunut 220-240 dollarin välille. Tilanne on jokseenkin epävarma, mutta katsotaan jos saadaan siihen vähän selvyyttä.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #1 2015-09-01  09_37_16.099.png

Viikkokaaviossa olemme SMA200:n tietämillä. Nämä keskiarvokäyrät eivät ole niin sanottuja kovia resistansseja/supportteja, eli siis jos olemme pari prosenttia SMA:n alapuolella niin ei se heti tarkoita negatiivista kehitystä. Tämä volyymin vähäisyys kertoo päättämättömyydestä. Olemme kuitenkin kaikkien muiden keskiarvokäyrien alapuolella ja Bollinger Bandseissäkin on tilaa laskulle, niin viikkokaavion kokonaiskuva kääntyy negatiiviseksi. MACD ei myöskään jaksanut nousta positiiviseksi.

BTCUSD-BITFINEX  1 Day   #1 2015-09-01  10_43_47.742.png

Päiväkaaviokaan ei näytä kovin positiiviselta. Positiivisinta tässä on, että 210-220 support-alueen läpäisseet piikit ovat lyhytaikaisia ja kurssi on palannut takaisin alueen yläpuolelle. MACD meni ristiin ylöspäin, joka on myös hieman positiivista. SMA20 on laskenut nopeasti ja painaa kurssia alaspäin. SMA20 toimii nyt ensimmäisenä resistanssina ja 210-220 horisontaalinen alue, ensimmäisenä supporttina. SMA20 rikkoutuessa, nousemme luultavasti lähelle päiväkaavion SMA200:a, joka on samalla tasolla kuin viikkokaavion SMA20. Mikäli 210-220 alue rikkoutuu niin menemme luultavasti ainakin testaamaan edellisen, noin 165 dollarin, pohjan.

orderbook.PNG

Tässä Bitfinexin (oranssi) ja Bitstampin (keltainen) bid/ask-käyrät. Bitfinexin orderbook on selkeästi positiivisempi, mutta Bitfinexissa on mahdollista käyttää vipua (margin x3) niin orderbookkia on siellä myös helpompi manipuloida. Mikäli Bitstampin trendi kääntyy ylöspäin niin on se positiivista jatkoa ajatellen.

margin.PNG

Bitfinexin margin-käyrät. Noin kahden viikon takainen voimakas lasku aiheutti long squeezen, joka voimisti laskua Bitfinexissa rajusti, muut pörssit eivät tehneet samanlaista piikkiä. Longit ovat pysyneet alhaalla ja shortit ovat jonkin verran nousseet, vaikkakin hyvin epätasaisesti. Tämä on positiivista kurssille, koska markkinat usein liikkuvat siihen suuntaan, mikä tuottaa tappiota suurimmalle osalle margin-treidaajista.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #4 2015-09-01  13_03_49.395.png

Tässä mielestäni tämän hetken todennäköisimmät Elliott Wave -laskennat. Tiputin viime kerralla vielä olleen violetin pois, koska edellinen lasku meni niin syvälle, että ylöspäin johtava impulssi mitätöityi. Voimme nähdä vielä yhden laskun vihreiden b, B tai keltaisten a, 1, -aaltojen valmistumiseksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Pitäisin siis epätodennäköisenä, että tippuisimme nyt alle edellisen pohjan, ilman suurempaa pull backkia.

Lohkokokojupakka näytti selkeästi aiheuttaneen ison laskun ja sen selviäminen vaikuttaa todennäköisesti siihen, mihin suuntaan kurssi seuraavaksi lähtee. Teknisen analyysin näkökulmasta tilanne on epävarma, joka antaa fundamenteille enemmän painoarvoa, varsinkin jos ne ovat näin merkittäviä (lohkokoko).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *