Bitcoin-kurssiraportti 13.-20.11.2014: Silk Roadin bitcoineja huutokaupataan

Tämä raportti tutkii, mitä bitcoinin kurssille (USD/BTC) on tapahtunut aikavälillä 13.11. – 20.11.2014. Dataa on kerätty neljästä eri pörssistä. Datan kerääminen tähän raporttiin päättyi illalla 20.11. eli pientä muutosta on tapahtunut sen jälkeen. Siitä juttua seuraavassa raportissa.

Bittirahan viikon kysymys on vaihtokurssiin liittyvä, ja siihen voit vastata sivuston oikeasta reunasta.

plotti_vk46.png

Tällä seurantaviikolla rikottiin pitkästä aikaa 480 USD/BTC. 13. marraskuuta kello 5:12 (UTC) oli bitcoinin arvo Okcoin-pörssissä peräti 484 USD/BTC. Halvimmillaan seurantaviikolla bitcoinin kurssi oli Bitfinex-pörssissä 20. marraskuuta kello 13:52 (UTC) arvolla 354 USD/BTC.plotti_vk46_0-piste.png

Vuosi sitten oli hurja nousukiito. Entäs tilanne tänään?

CoinDesk noteerasi bitcoinin tämän seurantaviikon nousukiidon ja vertasi sitä liki tasan vuosi sitten tapahtuneeseen nousukiitoon, jossa lopulta rikottiin 1000 USD/BTC. Artikkelissa todetaan, miten vaikeaa on löytää todellista syytä kurssimuutoksille. Viime vuonna kurssi lähti nousuun melko pian sen jälkeen, kun FBI oli saanut suljetuksi pahamaineisen Silk Roadin.

Mielenkiintoinen yhteensattuma on, että Silk Road 2.0:n alasajo ja tämänhetkinen kurssinousu osuvat myös ajallisesti melko lähekkäin. Kurssi nousi 12 tunnin aikana noin 80 USD/BTC ja laski sitten 12 tunnin aikana saman verran.

plotti_vk46_1

plotti_vk46_2.png

CoinDeskissä raportoitiin myös, että hinnan noustua, myytyjen bitcoinien määrä nousi 2,3-kertaiseksi verrattuna aiempaan viikkoon. Viikon aikana myytiin noin 6 miljoonaa bitcoinia. Tällä hetkellä tällainen bitcoin-määrä on arvoltaan 1728 miljoonaa euroa tai 2169 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Silk Roadin bitcoinit huutokaupataan

Maanantaina US Marshall Services ilmoitti, että noin 50 000 Silk Roadin ylläpitäjältä takavarikoitua bitcoinia huutokaupataan. Niiden arvo oli tuolloin hieman alle 20 miljoonaa USD. Huutokauppa pidetään 4. joulukuuta. Todennäköisesti tällä huutokaupalla on vain väliaikainen vaikutus bitcoinin kurssiin. Tämä nähtiin jo ensimmäisen Silk Road -huutokaupan tapauksessa.plotti_vk46_3.png

Yhteenveto

Viime vuonna bitcoinin kurssi oli huipussaan marraskuussa ja joulukuussa lähdettiin syöksyyn. On mielenkiintoista seurata, millainen joulukuu on tänä vuonna luvassa bitcoin-maailmaan. Oma arvailuni on, että tämä joulu voi olla viime joulua parempi, koska bitcoinin käyttö on vuoden aikana selvästi yleistynyt ja jouluna tehdään paljon ostoksia.

Tämä nähdään erityisesti Kiinassa vietettynä sinkkujen päivänä, joka nostaa verkkokaupankäyntiä ja vaikuttanee myös bitcoinin kurssiin. “Musta perjantai” (Black Friday), jota pidetään eräänlaisena joulusesonkien avajaispäivänä Yhdysvalloissa, on tänä vuonna 28. marraskuuta. Ennustan, että sillä on samantapainen vaikutus kuin sinkkujen päivällä.

PS. Hiljattain markkinoille on tullut Pedro Francon kirjoittama Bitcoinia käsittelevä tietokirja nimeltään “Understanding Bitcoin: Cryptography, Engineering and Economics”. Ainakin Kindleen tämä kirja on jo saatavilla, vaikka Amazon.com ilmoittaa julkaisupäiväksi 24. marraskuuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *