Bitcoinin 365-päivän keskiarvokurssi lähellä uutta ennätystä

btc-yma
Bitcoinin 365-päivän keskiarvokurssi, joka on kryptouutisia lukeneille luultavasti paremmin tuttu englanninkielisellä nimellään “yearly moving average”, on lähellä tehdä uuden ennätyksen. Analyytikot seuraavat usein pidempien aikojen keskiarvokursseja, joista tämä vuoden keskiarvokurssi on yksi seuratuimpia ja pitkästä aikaa matkalla uuteen ennätykseen.
 
Vuoden keskiarvokurssin huippua voi pitää jopa tärkeämpänä ennätyksenä kuin kurssin hetkellistä huippua, sillä vuoden keskiarvokurssin huiputus kertoo, että bitcoin on noussut pitkäaikaisesti uudelle tasolle. Barchart sivuston tilaston mukaan vuoden keskiarvokurssi on toinen toukokuuta 21,96 prosentin nousussa vuoden takaiseen. Nykyisellä kurssitasolla ollaan vain muutamien päivien päässä edellisen vuonna 2018 nähdyn huipun ohittamisesta.

Prasoksen tuore neljännesvuosikatsaus vertaa eri omaisuusluokkien käyttäytymistä talouskriisissä

Prasoksen katsauksessa käsitellään laajasti kehitystä kryptomarkkinoilla vuoden ensimmäisellä neljännekselle.

Julkaisemme säännöllisesti englanninkielisiä neljännesvuosikatsauksia, joissa tarkastelemme kryptovaluuttamarkkinan kehitystä eri tilastojen avulla. Vuoden 2020 ensimmäisessä analyysissä kävimme läpi poikkeuksellista likvidointiaaltoa, joka iski lähes kaikkiin omaisuusluokkiin Covid-19 kriisin alkaessa. Esittelyssä on myös ruotsalaisen talousasiantuntijan Karl-Mikael Sydingin arvio eri omaisuusluokkien toipumisesta kriisin aiheuttamasta hinnanlaskusta. Voit ladata kryptovaluuttamarkkinan neljännesvuosiraportin tästä. Raportin kasaamisesta saamme kiittää erityisesti DC Researchin Timo Oinosta.

Loppuun vielä muistutus, että bitcoinin puoliintuminen on jo hyvin lähellä ja tapahtuu näillä näkymin tiistaina 12. toukokuuta iltapäivällä. Odotukset puoliintumista kohtaan saattavat olla keskeinen syy viime viikkoina nähtyyn hurjaan hinnannousuun. Aiempien puoliintumisten kohdalla kovin nousu on nähty kuitenkin vasta hieman myöhemmin, kuten esitin Sijoitustiedossa julkaistussa puoliintumisartikkelissa. Myös Coinmotionin blogiin on saatu tuoretta analyysiä siitä mitä bitcoinin virtauksen puoliintuminen oikein merkitsee.

Kulta laski tässä kriisissä vähemmän kuin bitcoin tai osakkeet ja piti jälleen asemansa turvasatamana. Bitcoin on kuitenkin osoittautunut yhdeksi nopeimmin kriisistä toipuvista omaisuusluokista ja on jo selvästi yli vuoden alun kurssin. Vaikka todella lyhyellä tähtäimellä bitcoin ei toiminut hyvänä turvasatamana, niin aikajänteen pidentäminen edes kuukauteen riittää jo muuttamaan asian. Tämä vain pienenä huomiona ja kannustuksena, että HODL siskot ja veljet, parhaita aikoja on tuskin vielä nähty.

5 thoughts on “Bitcoinin 365-päivän keskiarvokurssi lähellä uutta ennätystä

    • Robin Nyberg says:

      Ei tarkoita. Puoliintumisella viitataan louhijoiden lohkopalkkioiden puoliintumiseen, joka aiempina kertoina (2012, 2016) on johtanut bitcoinin vahvaan arvonnousuun. Voit lukea enemmän puoliintumisesta esimerkiksi tästä artikkelista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *