Hitaan pudotuksen vaarat – Tekninen analyysi 18.11.2019

Tämä on täysin sama kaavio, jonka postasin edellisessä analyysissa hintakehityksen seuratessa.

Tuossa analyysissa kirjoitin: ‘Tämä oli vahva liike 7 300 dollarista ja siten luultavasti 13 900 dollarista alkaneen korrektion loppu. Nyt kysymys onkin milloin tämä pienempi korrektio 10 350 dollarista loppuu. Toistaiseksi päivittäinen SMA200 on pitänyt mukavasti kuten kaaviosta näkyy, mutta jos se rikkoutuu niin pudotus 8 800 dollarista 8 500 dollariin luultavasti lopettaisi korrektion.

Valitettavasti en enää ole niin varma tästä lihavoidusta kohdasta, koska kurssi on käyttäytynyt kummasti mentyään 200 päivän liikkuvan keskiarvon alapuolelle (oranssi sma200). Selitän tätä tarkemmin toisella kaaviolla.

bitcoin-weekly

Kun kurssi kääntyi alle sma200-tason toivoin nopeaa pudotusta 62% fibonacci retrace -alueelle 8 501 dollarin kohdalla (keltainen). Tämän sijaan olemmekin nähneet hidasta porrasmaista pudotusta muutaman nousupiikin ja härkäansan kera.

Tällainen liukumäki saattaa viitata siihen, että yleiset markkinat ovat yliluottavaisia ostamiseen kun taas iso raha ei ole. Useimmat treidaajat, jotka ostivat pieniä nousupiikkejä voivat edelleen odottaa suurempia piikkejä, mutta jos iso raha ei osta niin tätä ei tapahdu. Emme ole nähneet edes kohtalaista reaktiota ylöspäin osuttuamme 62% retraceen.

Tässä on vaarana, että markkinat haluavat rankaista kaikkia härkiä, jotka ovat sokeasti ostelleet odottamatta suurempaa reaktiota. Tämä voisi johtaa ainakin pieneen kapitulaatioon ja viikottaisen sma100-tason (sinivihreä) testaamiseen uudelleen.

Toisaalta jos reaktio ylöspäin tulee aikaisemmin, niin sitten olemmekin jo osuneet 62% retraceen ja olemme valmiita nousemaan nopeasti.

weekly-btc-chart

Tällaisessa tilanteessa yksinkertaisen trendilinjan nouseminen voi olla riittävä kipinä isompaan ostoon. Tämä voisi viedä meidät takaisin oranssille 50% fibonacci-tasolle 8 821 dollarissa ja antaa lisää luottamusta.

bitstamp-charts

Suuremmassa mittakaavassa tämä lasku näyttää korrektiolta vastaliikkeenä nousulle 7 300 dollarista 10 300 dollariin. Jos viikottainen sma100 ja sma50 kuitenkin rikkoutuvat viikkopalkin sulkeutuessa niiden alle niin suuntaamme luultavasti seuraavaksi kohti sma200-tasoa. En juuri nyt usko tämän olevan todennäköistä, mutta hyvän treidaajan on syytä varautua pelottavampiinkin mahdollisuuksiin.

Kunhan viikottainen sma20 ja päivittäinen sma200 rikkoutuvat ylöspäin, voi hinta nopeasti nousta ainakin 16 000 dollariin.

Miksi bitcoin on hyvä sijoitus ja miksi tekninen analyysi toimii (yksinkertaisesti selitettynä)

2 thoughts on “Hitaan pudotuksen vaarat – Tekninen analyysi 18.11.2019

  1. Robin Nyberg says:

    Kukaan ei voi luvata varmaa nousua millekään, eikä Bittirahan julkaisuissa niin tehdä. Artikkelissa arvioidaan ainoastaan nousun potentiaalia, ja tässä tapauksessa kirjoittajalla on teknisen analyysin perusteella vahva usko tähän potentiaaliin pitkällä aikavälillä. Mahdollisesta kurssilaskusta varoitetaan myös otsikkoa myöten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *