Karhumarkkina ei näytä hellittävän – Tekninen analyysi 2.12.2019

Kurssi lähti laskuun kuten ennustin edellisessä analyysissa. Liike oli kuitenkin voimakkaampi kuin odotin ja valitettavasti viime viikko sulkeutui 50 viikon liikkuvan keskiarvon (SMA50) alapuolelle. Keskityn tässä analyysissa tavallista enemmän pitkän tähtäimen näkymään, koska tällaisina aikoina on hyvä muistaa katsoa suurempaa kuviota.

bitcoin-longtime-chart

Liikkuva keskiarvo 50 viikolta (keltainen SMA50) on ollut bitcoinin historiassa jakaja karhu- ja härkämarkkinoiden välillä. Sulkeutuminen tämän liikkuvan keskiarvon alle on myös aina johtanut kapitulaatioon kohti 200 viikon liikkuvaa keskiarvoa (punainen SMA200). Odottaisin näin tapahtuvan myös tällä kertaa.

Hyvä uutinen on se, että tämä karhumarkkina tulee luultavasti olemaan huomattavasti aiempia lyhyempi. Kutsuisin sitä enemminkin “minikarhumarkkinaksi”, koska SMA200 on melko lähellä nykyistä hintaa ja nousu $3k:sta $14k:hon oli myös ajallisesti lyhyt.

Ensimmäinen karhumarkkina kaaviossa oli korrektio $1k:n huipulta, toinen karhumarkkina korrektio $200 -> $20k:n nousuliikkeestä ja tämä minikarhumarkkina vastaavasti $3k ->$14k:n nousuliikkeestä.

bitcoin-price-chart

Fibonacci-tasot kertovat meidän olevan juuri nyt molempien härkämarkkinoiden 62% retrace-alueella, hieman suuremman alapuolella ja aivan jälkimmäisen kohdalla. Yleensä laskuliikkeet saavat vauhtia kun 62% fibonacci-taso on rikottu.

84% retrace yhdessä SMA200:n kanssa on aiemmin ollut hyvä maali karhumarkkinan pohjalle. Tämä 84% retrace vaikuttaakin olevan suunnilleen samalla tasolla SMA200:n kanssa.

bitcoin-graph

Nyt kaikki mitä olen tähän mennessä kirjoittanut voi osoittautua vääräksi ennustukseksi. Viikottainen SMA50 voi antaa huonon signaalin ja valaat eivät välttämättä seuraa tarpeeksi tämän toteutumiseksi. Katsotaanpa mitä täytyy tapahtua, jotta olisin taas bullish lyhyellä aikavälillä.

Päivittäisen kynttilän sulkeutuminen yli SMA100-tason tänään olisi hyvä alku. Sulkeutuminen yli päivittäisen pitkän aikavälin 62% fibonacci-tason olisi vielä parempi merkki. Uuden lyhyen aikavälin huipun tekeminen olisi vielä hienompaa ja lopulta viikkokynttilän sulkeutuminen yli SMA100:n sinetöisi homman. Tässä tapauksessa kapitulaatio kohti SMA200-tasoa olisi luultavasti peruttu.

Lopuksi muistutan, että olen pitkällä aikavälillä erittäin bullish bitcoinin suhteen, kuten voitte päätellä taannoisesta artikkelista:

Miksi bitcoin on hyvä sijoitus ja tekninen analyysi toimii (yksinkertaisesti selitettynä)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *