Kasvotusten miittaaminen on hyvä tapa tutustua Bitcoin-yhteisöön

Helsingin Hotelli Helkassa järjestettiin keskiviikkona 1.7. helsinkiläisten Bitcoin-harrastajien tapaaminen Helsinki Bitcoin Hobbyist Meetup. Bittiraha.fi kävi paikalla tarkistamassa, millainen meininki tapahtumassa oli. Hotelli Helka on tunnelmallinen ja rauhallinen paikka ja siellä voi tietysti maksaa bitcoineilla. 

Vastaavat tapahtumat ovat suosiota globaalisti ja niitä järjestetäänkin useassa kolkassa ympäri maailman. Suomessa Bitcoin-tapaamisia järjestetään Helsingin lisäksi ainakin Jyväskylässä, vaikkakin huomattavasti epäsäännöllisemmin kuin Helsingissä.

Maksu Bitcoinilla tapahtuu helposti ja kätevästi asiantuntevan henkilökunnan avustuksella.

Tapaamisten luonne on epämuodollinen ja rento. Puheenjohtajia ei ole ja puheenvuoroja ei erikseen tarvitse pyytää. Alkupuolella itse tapahtumaa pidetään pieni vapaaehtoinen esittäytymiskierros, jotta kukaan ei jäisi ulkopuoliseksi.

“Alun tutustumiskierros oli hyvä, ja vähän odotinkin sellaista”, kertoo yksi tapahtumaan ensi kertaa osallistuneista. Tapahtumissa onkin alhainen osallistumiskynnys. “Lähestulkoon joka miitissä on uusia naamoja”, toteaa tapahtumaa järjestänyt Andre Juselius. Hän on järjestänyt tapahtumia joulukuusta 2013 saakka.

Osanottajia oli runsaasti, useampi kymmenen. “Keskimäärin meillä on noin parikymmentä osallistujaa. Viime keväänä meillä kävi tapahtumassa joku 80 tyyppiä ja kaikki eivät mahtuneet edes istumaan.” mainitsee Andre. Bitcoinin tunnettavuuden ja käytettävyyden myötä myös näiden tapaamisten suosio on ollut keskimäärin kasvussa.

Bitcoin-tapaamiset ovat hyvä tapa uusille tutustua yhteisöön ja konkareille levittää tietoaan.

Tapaamisten alussa on usein myös pieni, noin vartin mittainen puhe jostain Bitcoiniin liittyvästä aiheesta. Puhujaksi pääsee kuka tahansa, joka kokee haluavansa sanoa jotain. Nämä pienet puheet toimivat usein helppoina lähtökohtina keskusteluille ja tarjoavat näkökulmia, joita Internetissä ei usein kuule. Tietenkään keskustelu ei ole mitenkään rajattu puheen aihepiiriin. Tapahtumissa ylipäätään vältetään virallisuutta.

Tapaamiset ovat hyvä tapa kenelle tahansa päästä mukaan verkostoitumaan laajemman Bitcoin-yhteisön kanssa. Paikan päällä on Bitcoin-toimijoita kaikilta Bitcoinin osa-alueilta; niin tavallisia peruskäyttäjiä kuin myös useiden merkittävimpien suomalaisten Bitcoin-yritysten väkeä. Jos ihmisellä on jotain kysyttävää oikeastaan mistään Bitcoiniin liittyvästä aiheesta, näissä tapaamisissa kysymyksiin saa helposti vastauksen. Osanottajat keskustelevat asiasta kuin asiasta oikein mielellään.

Tapahtumia järjestetään säännöllisesti kerran kuussa, joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Tapaamispaikkana on useimmiten ollut Hotelli Helkan ravintola, jossa on hyvin paikkoja ja rauhalliset tilat juuri tällaisille kokoontumisille. Viime aikoina harrastajatapaaminen on järjestetty myös monessa muussa bitcoinit hyväksyvässä helsinkiläisessä ravintolassa.

Helsingin ja muiden paikkakuntien tapahtumista pysyy helposti ajantasalla ja kärryillä esimerkiksi liittymällä Facebookin yhteisöön Bitcoin ja kryptovaluutat, jonne laitetaan säännöllisesti tietoa ja keskusteluja tapahtumista.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *