Bitcoin-kurssianalyysi 7.7.2015: Nyt on mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu seuraavaksi

Nyt päästiin viime artikkeleissa käsiteltyyn targettiin, nyt onkin mielenkiintoista mitä tapahtuu seuraavaksi. Käydään ensin normaaliin tapaan tilanne läpi päiväkaavion avulla ja sitten katsotaan Elliott Wave -laskentoja erilaisille vaihtoehdoille jatkoa ajatellen. Kerron myös hieman tarkemmin, miksi päiväkaavio yhdistettynä Elliott Waveen on niin hyvä tapa tarkastella kurssia ja mihin siinä erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota treidaamisen näkökulmasta.

image.php

Kurssi nousi odotetulla tavalla 270-280 välille ja on nyt Bollinger Bandsien overbought-alueella. Kurssi ensin rikkoi SMA200:n, jonka jälkeen teki pull backin takaisin kyseiselle keskiarvokäyrälle. Koska kurssi rikkoi jo kolmannen kerran putkeen, tämän nousun aikana, BB:n +3 deviaatioviivan niin ainakin pull backin ellei peräti keskipitkän trendin suunnanmuutos on kohtuullisen todennäköinen.

Laskun aikana kannattaa tarkkailla mitä tapahtuu SMA20:n ja SMA200:n paikkeilla ja jos nämä murtuvat niin sitten SMA50:n ja SMA100:n paikkeilla. Bollinger Bandsin deviaatioviivat antavat hyvät alueet myymiselle ja ostamiselle, kun otetaan huomioon myös tärkeät keskiarvokäyrät, joita treidaajat yleisesti käyttävät supportteina ja resistansseina. Nämä keskiarvokäyrät ovat aina näkyvissä näissä päiväkaavioissa, eli SMA20, SMA50, SMA100 ja SMA200. Viikkokaavion vastaavat ovat myös hyviä pitää tarkkailun alla.

Tähän kun vielä yhdistetään Elliott Wave -laskennat joille voimme tarkentaa hieman lyhyemmän aikavälin markkinatilannetta niin saamme nostettua todennäköisyyden sellaiselle tasolle, että kaupat onnistuvat keskimäärin riittävän hyvin. Täytyy vain muistaa kurinalaisesti noudattaa stop-losseja, jotta tappiot eivät pääse kasvamaan liian suuriksi.

BB:n overbought-alue ja vastaavasti BB:n oversold-alue ovat usein hyviä paikkoja tehdä kauppoja, mutta positioita on usein hyvä vaihtaa myös BB:n sisälläkin, mikäli sopiva resistanssi tai support on kohdalla ja Elliott Wave -laskenta on lyhyemmän trendin kääntymisen kannalla. Bitcoin-pörssien spreadit ja välityspalkkiot ovat sen verran suuria, että varsinainen päivätreidaaminen, jolloin kauppoja tehdään päivittäin, voi osoittautua liian riskialttiiksi. Lyhyemmän aikavälin kurssiliikkeet voivat olla myös vaikeampia tunnistaa. Tätä tulisi harrastaa ainoastaan jos todella tietää mitä tekee ja alla on monen vuoden kouliintunut toimintatapa ja hermot.

6Bwkw8l.png

Viikkokaavion BB:n +2 deviaatioviiva toimi odotetusti hyvänä resistanssina. Pelkästään viikkokaavion perusteella voisi odottaa pull backkia vähintään BB:n keskiviivalle eli SMA20:n paikkeille, jossa sitten nähtäisiin onko nousu ohitse vai menemmekö vielä korkeammalle. Tästä kaaviosta voi muuten tehdä myös sellaisen huomion, että viikkokaavion SMA200 on toiminut hienona supporttina kolmen edellisen laskun aikana.

bTqqubE.png

Tässä olisi kaksi todennäköistä laskentaa, jotka ovat hyvin samankaltaisia. Keltaisen pienemmät aallot ovat kuten punaisessa, joten en ole merkinnyt niitä. Sellainen pieni huomio, että viimeinen pienempi aalto on tapana jättää merkitsemättä ja laittaa vain isomman aallon tunnus viimeiseksi. 2/B-aallon viimeinen c-aalto näyttää muodoltaan ending diagonaalilta, jossa siis iv-aalloon tulee poikkeuksellisesti mennä i-aallon päälle. Ending diagonal muodostuu, kun ensimmäinen aalto on poikkeuksellisen voimakas, mutta sen jälkeen ostaminen tyrehtyy asteittain seuraavien kahden huipun aikana.

EWO:ssa on bearish divergenssi, vaikkakin viimeinen huippu on aavistuksen turhan korkea oskillaattorissa. Olen kirjoittanut divergensseistä aikaisemmin. Tällainen divergenssi sopii hyvin ending diagonal -muotoon, eli myyntitarjoukset vedetään pois tieltä ja samaan aikaan ostaminen vähenee, kunnes momentti kääntyy ostamisen tyrehdyttyä.

2nsJj36.png

Tässä kaikki mielestäni varteenotettavat vaihtoehdot tällä hetkellä. Vaikkakin pidän keltaista ja punaista aavistuksen muita todennäköisempänä niin tilannetta tulee tarkkailla ja ei olisi ensimmäinen kerta kun olen ollut liian bearish. Huomatkaa pinkki triangle, joka mahdollistaisi ainoana bear marketin pohjan ilman isoa laskua. Tämä tarkoittaisi, että viimeinen kapitulaatio jää tulematta ja momentti kääntyy hitaasti, myymisen pikkuhiljaa tyrehtyessä. Vihreä vaihtoehto olisi erittäin bullish keskipitkällä aikavälillä, mutta viimeinen C-aalto tulisi luultavasti menemään selkeästi A-pohjan alapuolelle.

Jos ja kun joku asia jää epäselväksi niin kysykää. Ja muistakaahan noudattaa hyvää riskienhallintaa, mikäli treidaatte.

Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omia mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Bittiraha.fi:n näkemyksiä. Kirjoitus ei ole sijoitusneuvo, vaan yleinen analyysi bitcoin-valuutan markkinatilanteesta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *