Konsolidaatio lähestyy loppuaan, suurempaa liikettä odotettavissa – Tekninen analyysi 16.9.2019

Bitcoinin kurssi on sahannut nollaviivaa 10 000 dollarin tuntumissa. Vaikka kuukausikaavion sulkeutuminen voidaan tulkita karhumaiseksi (bearish), niin emme ole nähneet tämän potentiaalin toteutuvan millään tavalla. Aloitetaan taas kuukausikaaviosta ja siirrytään sitten alempiin aikaväleihin.

Tässä kuukausikaavio karhumarkkinan fibonacci-tasoilla (valkoinen), 3K dollarista nousun fibonacci-tasot (keltainen) ja muutama tärkeä kuukauden avautuminen. Viime kuun sulkeutuminen avasi mahdollisuuden välittömään pudotukseen keltaiselle 50% fibonacci-tasolle, jossa myös kuukauden avautuminen on 8,5K:n kohdalla, mutta emme ole vielä nähneet tätä pudotusta.

Sen sijaan olemme menneet ylös ja nyt jos kuukausi sulkeutuu yli 10096 dollarin avauksen on tilanne lievästi härkämäinen (bullish), kun taas sulkeutuminen yli 10759 dollarin olisi selvästi härkämarkkinaa tukeva. Jälkimmäinen engulfing kynttilä ympäröisi koko korrektioalueen kun taas ensimmäinen vain viime kuun osan siitä.

Viikkokaaviossa meillä on vihreä bullish engulfing kynttilä, joka ei välttämättä tarkoita paljoa näissä vahvan konsolidaation merkeissä, mutta voi olla alku trendin jatkumiselle ylöspäin.

Pinkki 20 viikon EMA (exponential moving average) on melko lähellä 9,4K:n tuntumassa. Tämä EMA toimi erittäin hyvin tukitasona edellisessä härkämarkkinassa 200 ja 20K dollarin välillä.

Molemmat 38,2% fibonacci-tasot ovat toimineet hyvin tukitasoina tämän korrektion aikana 14K:sta.

Mennäänpä päiväkaavioon ja katsotaan, jos sieltä löytyisi merkkejä tämän konsolidaation murtautumisesta ylöspäin.

Valkoisella nuolella merkitty pudotus näytti lupaavalta 8,5K:n targetin toteutumiseksi, mutta nyt pudotus näyttää enemmän karhuansalta (bear trap) sitä seuranneen nousun myötä. Hinta palasi takaisin yli 10096 dollarin avauksen, vetäytyi 62% fibonacci-tasolle (sinivihreä) ja siitä hieman ylöspäin.

Jos nyt saamme jatkoa nousulle ja rikomme 11K:n rajan, niin tämä näyttää erittäin lupaavalta suuremmalle nousuliikkeelle.

Tämä koko korrektio näyttää aiemmassa analyysissa mainitulta kolmiolta, jossa vahva konsolidaatio nyt lähestyy loppuaan. Kun hinta sahaa nollaviivaa liikkeitä on vaikeampi ennakoida, joten mitä tahansa voi tapahtua. Toistaiseksi arvioin merkkien tukevan räjähdysmäistä nousua, mutta treidaajien on aina hyvä varautua myös laskuliikkeisiin.

6 thoughts on “Konsolidaatio lähestyy loppuaan, suurempaa liikettä odotettavissa – Tekninen analyysi 16.9.2019

 1. Vinston says:

  Itse en ymmärrä miksi hinta räjähtää tuon kyseisen pisteen jälkeen, tähän mennessä kaikkien bitcoin-nousujen takana on ollut joku konkreettinen muutos tosimaailmassa, kuten esimerkiksi 2017 loppupuolen nousua ennen media toi bitcoinin kaikkien tietouteen, tämän vuoden nousu on johtunut osittain USA-Kiinan kauppasodasta ja muista poliittisista tekijöistä. En ole ekspertti ja voin olla hyvinkin väärässä, mutta uskon että seuraava iso nousu taikka lasku tulee jos brexit tapahtuu sopimuksettomasti, tai ylipäänsä kun se tapahtuu.

 2. Niimpä Niin says:

  Mitä tahansa voi tapahtua. Aivan. Ja noiden kaavioiden viivoista saa mitään selvää kun on niin pienellä ja kusen värisiä viivoja on kaaviossa useempi. Vähä selkoa näihin kaavioihin. Tämän artikkelin informaatio arvo oli ainakin täys nolla.

 3. Karpaasi says:

  Uuden rahan määrä on laskenut huomattavasti sitten 2017 kuplan puhkeamisen jälkeen. Nyt käytiin n. 14 000:ssa lähinnä vanhempien Bitcoin sijoittajien voimalla. Pian sen jälkeen näimmekin miten ostovoluumit katosivat täysin ja nyt ollaan menossa taas lujaa vauhtia alaspäin. 10k – 8k alueella ei ole vieläkään kiinnostusta joten tulemme menemään vielä tästäkin reilusti alemmas. Pieni nousupiikki voi tulla 7k:n jälkeen kun porukka kuvittelee, että uusi ATH ralli alkaa elliot waven mukaan. Sekin tulee typistymään viimeistään n. 9k:n kohdalla kun porukka tajuaa realiteetit, josta sitten lähtee taas uusi alamäki kohti 4k:ta. 4k:n jälkeen alkaa heilunta n. 4k-2k:n välissä epämääräisen ajan (ehkä useita kuukausia) jolloin odotellaan taas uuden kuplan puhaltajaa. Seuraava eli kolmas kupla on todennäköisesti taas aiempaa matalampi eli sen huiput tulevat olemaan jossain n. 10k:n tietämillä. Jokainen voi kuvitella miten tämä pyramidipeli lopulta päättyy. Mitään 80k+ lukemia ei todellakaan ole tulossa enää näihin peleihin. Ainoastaan suckers rallyä, jossa palataan aina lähtöpisteeseen kun aiempi kupla on puhjennut.

  • Pessi Peura says:

   Jos olet saanut sähköpostiin tarjouksen, missä pyydetään lähettämään 250 euroa saadakseen bitcoineja, niin kyseessä on huijaus. 250 euroa on yleisin bitcoin-huijauksissa pyydetty summa, joten epäilen sinun saaneen tällaisen viestin.

   Helpoiten sijoittaminen hoituu kotimaisen palvelun http://www.coinmotion.com kautta, missä tallettaminen onnistuu verkkopankkitalletuksilla ja bitcoinien säilyttäminen tapahtuu palvelussa. Palvelu on bittiraha sivuston tavoin suomalaisen Prasos Oy:n omistuksessa.

 4. jani m says:

  itse tein oikeaan aikaan sijoitettuna muutaman huntin pienellä investoinnilla btceur:iin ekaks ja sit btcusd nyt laskussa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *