Paniikkimyynti näyttää elpymisen merkkejä – Tekninen analyysi 1.10.2019

Kirjoitin kaksi kuukautta sitten julkaistussa analyysissa seuraavan:

Keltainen 50% fibonacci-taso on selvä target, etenkin kun yhden vihreän huippu kynttilän avaus on melkein samoilla hintatasoilla 8500 dollarin kohdalla. Kohtuullinen paniikkimyynti voisi viedä hinnan lyhyeksi aikaa 7726 dollariin tai jopa keltaisen 62% fibonaccin 7231 dollariin, mutta nämä ovat epävarmempia targetteja mielestäni.

bitcoin-chart

Viikkokaavion SMA (simple moving average) 20 viikolta (valkoinen), 50 viikolta (keltainen), 100 viikolta (vihreä) ja 200 viikolta (punainen).  Kaaviossa on myös fibonacci-tasot karhumarkkinasta (valkoinen) ja nykyisestä rallista $3122 dollarin pohjalta (keltainen).

bitcoin-fibonacci

Samat SMA:t ja fibonacci-tasot 4 tunnin kaaviossa.

Hinta kääntyi alas $13880 dollarin huipun jälkeen ja tippui nopeasti alitettuaan SMA20 tason. Kurssin osuttua SMA100 tasolle on alkanut lupaava nousu takaisin kohti korkeampia hintoja.

Samat SMA:t ja fibonacci-tasot Okexin 4 tunnin kaaviossa.

Meillä oli valtava margin long squeeze tuossa ensimmäisessä pudotuksessa. Tämä saa minut luottamaan tähän tukitasoon entistä enemmän. Koko pudotuksen tarkoitus saattoi olla aiheuttaa mahdollisimman paljon margin calleja ennen rallin jatkumista ylöspäin.

bitcoin-yearly

Samat työkalut viikko- ja päiväkaavioissa muutamalla tärkeällä horisontaalisella viivalla.

Katsotaanpa ylhäällä olevia resistansseja, jotka saattavat pysäyttää nousun mikäli pohjat on jo nähty. On hyvä myös katsoa tukitasoja alhaalla, jotka estävät syvemmän pudotuksen mikäli nykyinen tukitaso ei riitä.

Juuri nyt olemme keltaisella fibonacci-tasolla $8501 dollarin kohdalla. Jos pääsemme tästä ylöspäin, hinta tulee todennäköisesti nousemaan nopeasti ja kohtaamaan resistanssia 38% fibonaccin kohdalla $9441 dollarissa, viikkokaavioviivan $9623 dollarissa ja viikottaisen SMA20 kohdalla $9870 dollarissa.

Näiden tasojen ylittäminen kertaheitolla tarkoittaisi todennäköisesti uusia huippuja yli $13880 dollarissa ja sen jälkeen uusien kaikkien aikojen huippujen testaamista. Tämä saisi koko pudotuksen näyttämään isolta karhuansalta, mutta todennäköisempää on resistanssin kohtaaminen $9441-9870 tasoilla ennen nousun jatkumista. Treidaajien on hyvä huomioida nämä tasot, jos sinne päästään.

Jos rikomme SMA100:n resistanssin niin seuraava tukitaso on $7290 dollarin kohdalla ja lähellä valkoista 62% fibonacci-tasoa $7231 dollarissa. Pitkän aikavälin 62% fibonacci-tasot ovat aina vahvoja support/resistance-tasoja, etenkin viikottaisten horisontaalisten tukitasojen kanssa.

Seuraava etappi alhaalla olisi viikottainen SMA50. Olen monesti kirjoittanut tämän moving averagen tärkeydestä. Jos pääsemme sinne, muodostuu siitä luultavasti erittäin vahva tukitaso. Jos se rikkoutuu, alan epäilemään olemmeko lopulta ylipäätään härkämarkkinassa.

Kertauksena; härkätrendi näyttää vahvalta ja nukuinen pudotus on todennäköisesti vain trendin sisäinen korjausliike, jossa ravistellaan heikot kädet pois ennen nousun jatkumista

1 thoughts on “Paniikkimyynti näyttää elpymisen merkkejä – Tekninen analyysi 1.10.2019

  1. Karpaasi says:

    Alaspäin mennään vielä huomattavasti. Voluumit ovat lähes olemattomat ja Bakkt eli instituutioiden kiinnostus flollasi aivan täysin. Suosittelisin kertomaan myös näistä seikoista analyysien yhteydessä, jotta ihmisille ei syntyisi vääriä käsityksiä harhaisista ja kovista kuvitteellisista kasvuennusteista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *